La Liga - liga hiszpanska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Alavés
2
1%
Almería
1
1%
Athletic Bilbao
12
7%
Atlético Madrid
30
16%
Barcelona
29
16%
Cádiz
2
1%
Celta Vigo
3
2%
Getafe
0
Brak głosów
Girona
4
2%
Granada
2
1%
Las Palmas
1
1%
Mallorca
0
Brak głosów
Osasuna
0
Brak głosów
Rayo Vallecano
1
1%
Real Betis
13
7%
Real Madrid
34
19%
Real Sociedad
19
10%
Sevilla
10
5%
Valencia
1
1%
Villarreal
18
10%

Liczba głosów: 182

Awatar użytkownika
Groszek

Re: La Liga - liga hiszpanska

Post autor: Groszek »

Media: Sąd odrzuca środek zabezpieczający, by zarejestrować Daniego Olmo
Hiszpańskie media zgodnie podają, że sąd odrzucił prośbę Barcelony o zastosowanie środków zapobiegawczych w sprawie rejestracji Daniego Olmo. Klub musi znaleźć inne sposoby na to, by zarówno były piłkarz RB Lipska, jak i Pau Víctor występowali w LaLidze.

To, co udało się z Gavim, nie udało się z Danim Olmo oraz Pau Victorem. Jak zgodnie informują hiszpańskie media, Sąd Handlowy nr 10 w Barcelonie oddalił wniosek FC Barcelony o przyznanie środka zabezpieczającego i tymczasową rejestrację obu zawodników w LaLidze. Teraz klub będzie musiał znaleźć inny sposób, by mogli oni dalej występować w rozgrywkach.

Paląca jest zwłaszcza sprawa Daniego Olmo. Przypomnijmy, że były zawodnik RB Lipsk gra obecnie jako „zastępstwo” dla kontuzjowanego długoterminowo Andreasa Christensena. Duńczyk jednak powoli wraca do zdrowia, a zatem pojawiła się konieczność uregulowania statusu wychowanka La Masii. Jak się okazuje, pomysłem zarządu Joana Laporty było ponowne zarejestrowanie go w roli „zastępstwa” - tym razem dla Marca-André Ter Stegena. Choć Niemca zastępuje już Wojciech Szczęsny, to prawnicy podnosili, że niewykorzystaną część jego pensji można przeznaczyć na rejestrację Olmo.

Do tego wniosku nie przychyliła się jednak ani LaLiga, ani Javier Tebas. Nie zamyka to jednak jeszcze postępowania - teraz Barça może złożyć pozew przeciwko LaLidze i ponownie domagać udzielenia się zabezpieczenia. Istotnym elementem jest przy tym czas: o ile podopieczni Hansiego Flicka do rozgrywek ligowych wrócą dopiero 18 stycznia, to hiszpańskie media zgodnie donoszą, że Olmo ma w swoim kontrakcie klauzulę, która pozwoli mu opuścić klub za darmo w przypadku, gdy nie zostanie on zarejestrowany do końca 2024 roku. Jednocześnie jednak, te same media podają, że intencją Hiszpana nie jest jest skorzystanie z tego uprawnienia, a pozostanie w Barcelonie.

Niezależnie od tego, jak rozwinie się ta sprawa, to z pewnością kolejne istotne zaniedbanie ze strony zarządu Joana Laporty. Przypomnijmy raz jeszcze, że Barça w żadnym wypadku nie wygenerowała FFP pozwalającego zarejestrować Olmo na stałe - mowa jedynie o kolejnej rejestracji tymczasowej w miejsce kontuzjowanego zawodnika.

Alternatywami ma być wygenerowanie FFP w drodze sprzedaży miejsc VIP na nowym Spotify Camp Nou bądź złożenie osobistych gwarancji bankowych przez członków zarządu
.

:lol: :lol:
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Barcelona próbowała do samego końca, ale ostatecznie się nie udało. Dani Olmo i Pau Victor nie zostali zarejestrowani w LaLidze w wymaganym terminie do końca 31 grudnia.

Olmo będzie mógł teraz odejść z klubu za darmo, choć jego agent zapewniał, że piłkarz nie chce tego robić. Niektóre doniesienia wskazują, że w przypadku zmiany pracodawcy przez Olmo Barça będzie musiała mu nawet wypłacić pełne wynagrodzenie z kontraktu do 2030 roku. Z kolei Victor nie miał klauzuli zwalniającej go z umowy.
Spoiler
Awatar użytkownika
Groszek

Laporta co to jest debil, a wystarczyło transferów nie zrobić przez rok jak real lub dwa i już dawno by byli na plusie
Awatar użytkownika
Groszek

Mieli zarejestrować do 12 zrobią to?
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Zobaczymy, czas pokaże, dzisiaj trzeci dopiero
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

la liga właśnie zgodziła się :lol:
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
Groszek

Zobaczymy co inne kluby na to bo sevilla i atletico niby miały iść do sądu jak to zaakceptują bo to jest żart mieli pół roku a ci to zrobili 3 dni po terminie :dunno:
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

OFFICIAL: La Liga and the RFEF have jointly decided to REJECT Dani Olmo and Pau Victor's registrations for Barça.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
Groszek

LAPORTA IN :bowdown:

Barca niby we wtorek ma iść do sądu żeby dostać środki zapogiewawcze co niby ma im pozwolić na granie olmo do końca sezonu :lol: bo la liga nie pozwala na rejestrację jednego zawodnika 2x w tym samym sezonie :rotfl:
2do5

Post autor: 2do5 »

kompromitacja
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Vini dwa mecze :rotfl: Ban na 4 lub więcej obejmowałby również rozgrywany właśnie w Arabii superpuchar, więc trzeba było dać mniej
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

Mider

Post autor: Mider »

Oficjalna strona Królewskich opublikowała komunikat na temat stanu zdrowia Davida Alaby. „Po badaniach przeprowadzonych na naszym piłkarzu przez służby medyczne Realu Madryt zdiagnozowały kontuzję mięśnia przywodziciela w lewej nodze. Uraz pod obserwację”, czytamy w raporcie medycznym.

Hiszpańskie media informują, że przerwa Austriaka ma potrwać od dwóch do trzech tygodni. Oznacza to, że środkowy obrońca na pewno nie zagra w jutrzejszym spotkaniu z Leganés i przegapi także ligowe mecze z Atlético Madryt oraz pierwsze starcie z Manchesterem City w Lidze Mistrzów. Celem Alaby miałby być powrót na rewanżowy mecz z Anglikami, ale wydaje się, że bardziej realny scenariusz zakłada, że do gry wróci na spotkanie z Gironą, z którą Królewscy zmierzą się 23 lutego.

W styczniu Alaba wrócił na boisko po ponad rocznej przerwie i zdążył wystąpić w czterech spotkaniach, za każdym razem pojawiając się na placu gry w drugiej połowie. Teraz czeka go kolejna przerwa, a ogromny problem ma Carlo Ancelotti, bowiem kontuzjowani są Éder Militão i Antonio Rüdiger, a Jesús Vallejo nie jest uwzględniany w planach trenera. Carletto w najbliższych meczach będzie musiał stawiać na środku obrony na wychowanka Raúla Asencio i pomocnika Auréliena Tchouaméniego.

O północy zamknęło się zaś zimowe okienko transferowe w Hiszpanii, więc Królewscy nie mogą już dokonać żadnych wzmocnień.
:bowdown: :bowdown: :bowdown:
genocidegeneral

genocidegeneral pisze: 01 lut 2025, 21:16 Rudiger rozjebany :bowdown:
Mider pisze: 01 lut 2025, 21:17 Spoko, Alaba akurat wrócił po roku to go zastąpi do konca sezonu
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Pa jakie jaja
Awatar użytkownika
Groszek

Alaba na city to i tak by było XD już niech asensio gra z jakimś innym młodym z rezerw bo touchaboobies to tez paralityk
Awatar użytkownika
Rupert
Bodo

Post autor: Rupert »

Czemu real nie kupuje piłkarzy oprócz mbobo
genocidegeneral

po co? kadra jest kompletna

a to śmieszki XD
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

:oops: :roll:
Spoiler
Awatar użytkownika
Groszek

:oops:
Miejmy nadzieję że jego syn będzie napierdalał w Realu bo niby sobie bardzo dobrze radzi
ODPOWIEDZ