[dyskusja] ŚLIZGERY 2024 (zhh)
[dyskusja] ŚLIZGERY 2024 (zhh)
>>> GŁOSOWANIE <<<
zmniejszamy do takiego formatu jaki jest w plhh
co z tego że wychodzi tyle albumów jak ciężko wybrać 15 nie dopychając jakimiś totalnymi midami nie zasługującymi na wspominanie
w zeszłym roku nie chciało mi się robić, ani nawet nie zagłosowałem taka bieda była - w tym roku imo dużo lepiej nie jest
zmniejszamy do takiego formatu jaki jest w plhh
co z tego że wychodzi tyle albumów jak ciężko wybrać 15 nie dopychając jakimiś totalnymi midami nie zasługującymi na wspominanie
w zeszłym roku nie chciało mi się robić, ani nawet nie zagłosowałem taka bieda była - w tym roku imo dużo lepiej nie jest
Re: [dyskusja] ŚLIZGERY 2024 (zhh)
o wiele łatwiej niż w plhh
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Dobry to był rok w muzyce, zarówno w zagraniczny rap jak i w innej muzyce. plhh sprawdziłem pobieżnie, chociaż czekam na wyniki żeby nadrobić co według forumka najlepsze.
Szkoda, że nie doczekaliśmy się nowego Cartiego, szkoda że trylogia Vultures w połowie się zesrała, że zamiast jednego sztos albumu wyszedł jeden album bardzo dobry, ale nie bez wad, a drugi pełen wad ale za to z moim kawałkiem roku (River) i niewydanymi kawałkami roku na wersji deluxe (TOYD i GTMH). Szkoda, że Bully nie wyszło w grudniu.
Szkoda, że wychodzi tak dużo muzyki i nie starczy nam życia, żeby to wszystko sprawdzić, a co dopiero pokatować przez jakiś czas. Nastała era fast foodowej muzyki, o której mało kto będzie pamiętał za kilka lat, ale w tym zalewie przeciętności da się znaleźć łyżkę miodu, do której będzie miło wrócić nie raz nie dwa w przyszłości.
Cieszę się, że ustalileś @instinkt formę 5 płyt, może więcej osób niż rok temu zagłosuje (w tym ja).
Szkoda, że nie doczekaliśmy się nowego Cartiego, szkoda że trylogia Vultures w połowie się zesrała, że zamiast jednego sztos albumu wyszedł jeden album bardzo dobry, ale nie bez wad, a drugi pełen wad ale za to z moim kawałkiem roku (River) i niewydanymi kawałkami roku na wersji deluxe (TOYD i GTMH). Szkoda, że Bully nie wyszło w grudniu.
Szkoda, że wychodzi tak dużo muzyki i nie starczy nam życia, żeby to wszystko sprawdzić, a co dopiero pokatować przez jakiś czas. Nastała era fast foodowej muzyki, o której mało kto będzie pamiętał za kilka lat, ale w tym zalewie przeciętności da się znaleźć łyżkę miodu, do której będzie miło wrócić nie raz nie dwa w przyszłości.
Cieszę się, że ustalileś @instinkt formę 5 płyt, może więcej osób niż rok temu zagłosuje (w tym ja).
prawda, w plhh kurwa tragedia, aż nowego kaza będę musiał gdzieś wrzucić
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
- przedszkolanek
serio? xd
to weźcie coś rzućcie, bo mam zupełnie odwrotne wrażenie
jbc nie upieram się przy swoim, bo jakoś szczególnie dużo nie słuchałem, ale wszystko prawie co sprawdzałem (i o czym pamiętam), to w najlepszym przypadku nudki
zajrzyj do głosowania, na pewno coś znajdziesz
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- przedszkolanek
no nic szczególnie ciekawe właśnie tam nie widać
Za duże masz wymagania po latach 2010-2018, w tej dekadzie 2024 nie jest najgorszy, a moim zdaniem lepszy niz 2 poprzednie lata
przerzuć się na phonko-memfisowe klimaty to będziesz urzeczony, co rok to większy urodzaj, konkrety serwują i ukraińcy, i francuzi, i ruski, i polacy, i węgrzy, i rumuńce i whuj pozostałych co nie pamiętam
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
- przedszkolanek
nie dzięki, nie lubię epigoństwa t6m
słaby ten rok w rapie z USA, na pewno słabszy niż dwa, a może i 3 poprzednie
A możesz polecić jakieś instrumentalne wydawnictwa warte uwagi? Ja regularnie sprawdzam tylko Smokeya, Rolanda Jonesa i Soudiere. Reszta jest bardzo hit or miss i ciężko znaleźć coś konkretnego w tym phonkowym oceanie.
sprawdź cały kolektyw hoodmafia i north posse, tam jest od groma zawodników
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
@instinkt
Piszesz, że głosy od ludzi bez aktywności nie będą brane pod uwagę? Czyli ile postów ktoś musi mieć?
14 czy 15 postów na koncie to trochę mało imo.
Piszesz, że głosy od ludzi bez aktywności nie będą brane pod uwagę? Czyli ile postów ktoś musi mieć?
14 czy 15 postów na koncie to trochę mało imo.
Ostatnio zmieniony 02 sty 2025, 20:04 przez Parlae, łącznie zmieniany 1 raz.
sadek ze sahbabii wciaz pomijany na forumku koles nagral poki co swoj najlepszy album co juz skutkuje zauwazniem np przez tylera,offseta czy tam lil babego a ludzie i tak wcisna do topki jakis album gunny 
ok is the hardest, I swear to God
We gon' be okay
We gon' be okay
- przedszkolanek
Ja przesłuchałem. Nie jest złe, ale nie porwało mnie. A płyta Gunny leciała sobie prawie całe lato, wyszła w idealnym okresie i mam dobre z nią wspomnienia.
Schoolboy q aoty chyba dla mnie, mało słuchałem ale fajne sobie bity dobrał i z czasem mocno mi ta płyta urosła to samo chyba z vincem ale trochę mniej
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- ConeyIsland
Pozwolę sobie poniżej napisać parę słów o swoich tegorocznych wyborach. Miałem spory problem by odpowiednio skleić tę topkę, która - jak widać - jest mocno subiektywna. W minionych dniach odświeżyłem każdy z poniższych albumów żeby utwierdzić się w swoich wyborach.
1. Big Hit, Hit-Boy, Alchemist – Black & Whites - moja tegoroczna perełka, świetnie słucha mi się Big Hita na podkładach Hit-boya
2. Skyzoo - Keep Me Company - od lat mam słabość do Sky'a a KMC uważam, za jeden z jego najlepszych albumów ever
3. Roc Marciano & The Alchemist - The Skeleton Key - definicja chemii między mc a producentem (nawet mimo tego, że parę bitów bym wyjebał z albumu)
4. Conway The Machine - Slant Face Killah - daleko temu albumowi do najlepszych wydawnictw Conway'a ale i tak całość daje radę
5. Gangrene - Heads I Win, Tails You Lose - cokolwiek nie wydadzą to gości to u mnie na dłużej, świetny krążek
+ krążki, które brałem pod uwagę:
Kendrick Lamar - GNX
Mach-Hommy - #RICHAXXHAITAN
Roc Marciano - Marciology
ScHoolboy Q - Blue Lips
Snoop Dogg & Dr. Dre - Missionary
1. Big Hit, Hit-Boy, Alchemist – Black & Whites - moja tegoroczna perełka, świetnie słucha mi się Big Hita na podkładach Hit-boya
2. Skyzoo - Keep Me Company - od lat mam słabość do Sky'a a KMC uważam, za jeden z jego najlepszych albumów ever
3. Roc Marciano & The Alchemist - The Skeleton Key - definicja chemii między mc a producentem (nawet mimo tego, że parę bitów bym wyjebał z albumu)
4. Conway The Machine - Slant Face Killah - daleko temu albumowi do najlepszych wydawnictw Conway'a ale i tak całość daje radę
5. Gangrene - Heads I Win, Tails You Lose - cokolwiek nie wydadzą to gości to u mnie na dłużej, świetny krążek
+ krążki, które brałem pod uwagę:
Kendrick Lamar - GNX
Mach-Hommy - #RICHAXXHAITAN
Roc Marciano - Marciology
ScHoolboy Q - Blue Lips
Snoop Dogg & Dr. Dre - Missionary