Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Bisclavret

Re: Ten Typ Mes

Post autor: Bisclavret »

No jak już wjechały porównania do Kanye to grzech tego numeru nie przytoczyć.

Ogólnie rapersampler dobra płyta, szkoda że ŚWIECI KURWA W CIEMNOŚCI
nescafeklasyg

Post autor: nescafeklasyg »

A już tak offtopując całkiem od mesa to uważacie że to całe koziołkowanie, czyli przyznawanie tego jebanego tytułu goata ma sens?bo dla mnie nie, nawet w skali ogólnoświatowej zawsze będzie ich kilku bo jeden powie że 2pac, drugi że kendrick trzeci że jay z i tak się będzie to kręcić w nieskończoność
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

One Mez, two Mez, three Mez, four.
Four Mez, three Mez, two Mez, one.
You're Mez, he's Mez, no Mezo, none
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

nescafeklasyg pisze: 28 gru 2024, 12:06 A już tak offtopując całkiem od mesa to uważacie że to całe koziołkowanie, czyli przyznawanie tego jebanego tytułu goata ma sens?bo dla mnie nie, nawet w skali ogólnoświatowej zawsze będzie ich kilku bo jeden powie że 2pac, drugi że kendrick trzeci że jay z i tak się będzie to kręcić w nieskończoność
Ale nigdy nie będzie wśród nich Mesa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
DrOctopus

Post autor: DrOctopus »

gods bidness pisze: 28 gru 2024, 11:46
marmolad_k2 pisze: 28 gru 2024, 10:23 Znamy już dwóch raperów z top 5: Ten Typ Mes i Sokół na pierwszym WWO :D
No, broni się taki wybór.

Dodano po 2 minutach 32 sekundach:
nescafeklasyg pisze: 28 gru 2024, 10:26 Aaa można tak gadać w nieskończoność.Jeśli dla kogoś mes jest topką to niech będzie.Ja osobiście nigdy nie poznałem nikogo kto by go słuchał tzn nie twierdzę, że nie ma fanów ale to raczej nie moje środowisko.
A taki pierwszy lepszy z brzegu przykład, weźmy uszatego wojtka i jego zwrotki w takich numerach jak "pozorna harmonia", czy "smak chwili"-pamiętam że kiedy pierwszy raz je usłyszałem, a było to bardzo dawno temu to dosłownie szczena opadła na ziemie i tak sobie leżała dłuższą chwilę.Nie wydaje mi się zeby mes przy całym swoim wachlarzu skillów i muzykalności kiedykolwiek wywołał u kogokolwiek taki efekt swoim tekstem.
Bo Sokół też ma skilla i warsztat, tylko bardziej w stronę pisarstwa niż piętrzenia rymów i flow.
Dokładnie, odpowiedź jest prosta, w top 5 jest miejsce na 5 raperów i Sokół to po prostu jeden z pozostałych z inną stylówką...

Moja osobista topka:

1. Pezet
2. Sokół
3. Mes
4. VNM
5. Tede

Są też Eis, Reno, Smarki, Jimson, Conkretny Element, których słuchałem też w opór, ale prawda jest taka, że ostatecznie nie wydali odpowiedniej ilości tracków, żeby być w top 5. Ciekawe, że mimo, że w pewnym momencie słuchałem więcej podziemia to jednak po latach w tym zestawieniu są tylko raperzy z legalami.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Rozważałem zakończenie czytania na raperze Sokół, ale przestałem na Venomie.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Brakuje Oxona i Laika
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Sokół całe życie buja się tylko na swoim niskim głosie, gdyby nie to, nikt tego marnego dukacza by nie słuchał. Jego teksty, to mogły robić wrażenie jak się miało 15 lat.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bo najlepszy Sokół to ten z WWO, przypominam. Obecnie jego teraźniejsza twórczość faktycznie na nikim nie robi wrażenia.
2do5

Post autor: 2do5 »

Tego Typu Mes
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ugułem Całe Te Mes
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Hej mesedes
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
kon rafal

Post autor: kon rafal »

Nie zapominajmy, że mes jest również posiadaczem najchujowszych dziar ever.

Wielkie 5 dla niego

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

2do5

Post autor: 2do5 »

na domiar złego jedna z nich to swoja ksywa :bowdown:
DrOctopus

Moltisanti pisze: 28 gru 2024, 14:37 Brakuje Oxona i Laika
Laikiem się za specjalnie nie jarałem, bo przekombinowany styl, a Oxona w ogóle nie słuchałem tylko kilka razy się przewinął...
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

kurwa to nie jest jakis jebany konkurs kto sklei kropelka z ekierka i cyrklem geometryczne rymy przestrzenne do iloczynu flow kwadratowego ani kto przewija na migi najszybciej wersety ani kto pali mikrofony nawijka bo kurwa kazda z dziedzin ma swoich reprezentantow konkretnych sa jakies wybitne jednostki nad ktorymi sie spuszczaja znawcy ale sa szerzej nieznani dla mnie i dla ciebie a pierdolone znaczenie maja jedynie osoby ktore robiac swoje bez pierdolonej kalkukacji sa w stanie poruszyc cale masy i dotrzec do ludzi do ktorych nie spodziewaliby sie nigdy dotrzec to sie ma albo sie tego nie ma mozesz siekac bramy jak beckham byc kreowany na kozaka ale nagle wpada brazylijczyk co kopal bale pod hasiokiem napierdala na kacu zonglerke joga bonito kiwa skurwysynow tak ze im sie nogi placza i nagle nikt o tobie nie pamieta i nie bierze cie pod uwage ale nawet ronaldinho nie ma takiego wplywu na zycia milionow ludzi jak kurdupel z argentyny i pieknis z madery zaufaj mi miliony na tej planecie chca zbic im pione zagrac u ich boku przewinac z nimi czerstwa gadke kurwa uslyszec pierdolona porade albo podpatrzec jakies patenty i probuja kurwa nasladuja ich chca byc nimi
dzisiaj byle skurwysyn moze zamknac sie w studio z inzynierami dzwieku i kims kto ma ciety jezyk i sklei mu taki kurwa tekst ze to murowany hit i zaufaj mi ten skurwysyn nigdy nie bedzie numerem jeden wszechczasow bo w jego glosie nie ma prawdziwego bolu ktory doceni mariuszek z luton magazynier oraz kurwa brodaty sven z trondheim co wozi dupsko volvo bo za rok dwa wyskoczy nowy produkt z fabryki hitow
niezaleznie od techniki niezaleznie od talentu jest cos co wyroznia ludzi i pozwala im zdobyc uznanie nie tylko ludzi ktorzy w tym siedza ale tez znawcow i szarakow pierdolona gitara powstala w 1854 i do dzisiaj wszyscy zdolnie mowia ze wirutozem gry na gitarze byl nacpany murzyn jimmy ktory rozpierdalal gitary na scenie i z tym skurwysynem kazdy chcial grac kazdy chcial go sluchac i do dzisiaj nikt nie potrafi przebic tego co robil gosc jest znany na kazdym kontynencie bo czegos takiego nie bylo wczesniej i nie da sie tego powtorzyc chodzi o pierdolony ruch ktory tworzy sie wokol artysty o emocje ktore wyzwala o to jak dociera do studenta do dilera do alimenciary do doktora do sedziego mimo kurwa dzielacych ich pozornie roznic a ten pierdolony murzyn po prostu chcial brzedkac na gitarze a nie smazyc specjalnie bengery bo to ludzie decyduja co jest bengerem
tupac amaru shakur sprawial ze kurwa miedzynarodowi mordercy plakali pierdolone biale dzieci chcialy mordowac policjantow skurwiali gangsterzy czuli motywacje do zarabiania lewej mamony szaleni dilerzy chcieli gonic dzialki a biali ludzie chcieli wskoczyc w luzne spodnie i poczuc sie jak murzyni tym sposobem kurwa zwykli ludzie wiedza do dzisiaj kto to tupac nawet moja babcia slyszala nutke gospel pojedziesz do albani ejup wie kim jest tupac bujniesz sie do egiptu to twoj ziomek mezo wie kim jest tupac gwarantuje ci nikt nie slyszal tam o kims innym to jest muzyka ktora slyszysz nie rozumiesz jezyka ale rozumiesz o co chodzi jak slyszysz przewijane wersy i wiesz ze to glos ludzi otaczajacych cie do okola
jak polska dluga i szeroka malolaci zgredy wiedza kto to magik paktofonika peja tede pezet trzy wu firma popek gural hemp gru eldo sokol bo ich muze mozna katowac non stop i nie sluchac nic innego wyjebac sie na innych raperow a sprawiedliwy kurwa czas pokazal ze huj kogo obchodza niektore podziemne ksywy skoro nie powstalo spod ich skrzydla nic tak mocnego by zmienic swiat bezpowrotnie i zostac zapamietanym

fakty sa takie ze malo kto katowal tentypmes na odsluchu tak zeby to uroslo do takich rozmiarow ruchu spolecznego zeby kazdy nawijal kazdemu ja jebia many ten typ to definicja rapu bierzcie lekcje od niego i kurwa kazdy chce z nim nawijac rap kazdy chce z nim dobrze zyc kurwa uczyc sie od niego rapu jego rap kurwa zmienia zycia motywuje ludzi kurwa w trudnych chwilach daje energetycznego kopa na bierzni huj kurwa wie co jeszcze no kurwa to tak nie wyglada i nic tego nie zmieni
DrOctopus

W takim razie jaka jest rola forum w tym wszystkim? Skoro najlepsi to najbardziej popularni po co w ogóle wymieniać się jakimikolwiek opiniami, wszystko sprowadza się jedynie do odczytania wyników sprzedaży, czy liczby odsłuchów.

Podejście do rapu jest odbiciem tego co stało się z podejściem społeczeństwa w ogóle do pieniędzy. Ten kto miał to był kiedyś cwaniak, a dzisiaj jesteśmy w drugim ekstremum, gdzie ostatecznym argumentem w dyskusji jest ile on zarobił, coś osiągnął w życiu, etc. Ale to pomija choćby fakt, że system nie jest doskonały albo, że są inne kryteria, czy wartości niż pieniądze.

Na przykładzie muzyki: ktoś może mieć po prostu styl, który jest wybitny, ale niekoniecznie dociera do mas. Tak samo wymieniłeś ze dwie ksywy, gdzie skillsy są bliskie zero, a postacie są znane tylko dlatego, bo kontrowersyjne. Przeciętny słuchacz rapu nigdy nie ogarniał zbyt wiele.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

W takim razie jaka jest rola forum w tym wszystkim? Skoro najlepsi to najbardziej popularni
Nikt przecież nic takiego nie napisał :wall:

Problem czy taco też kiedyś zaczynali i byli w niszy - i na forum było spuszczanko nad ich muzyką już na wczesnym etapie, bo robili wyjątkową muzykę, i nawet jeśli ich numery nie miały milionów wyświetleń, to osłuchany slizger wiedział ze przy dobrym ułożeniu gwiazd będą to hity (i tak się stało). Oczywiście może dojść do sytuacji gdzie ktoś z jakiegoś powodu zostanie w tej niszy, bo na sukces trzeba pracować i mieć farta.

Jeśli chodzi o mesa to słuchając tych jego wygrzewów totalnie nie mam wrażenia "ja pierdole czemu tem koleś nie jest popularny, przeciez robi takie hity". I co najlepsze jego fanboje też nie mają takiego wrażenia z tego co tu piszą, nawet nie mają go na playlistach xd
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Gusta są gustami i se można pierdolić i próbować postawić jajko na baczność w nieskończoność. Poruszanie mas jak Young Wałęsa to taki sam argument jak każdy inny, tłuszcza w swej masie jest bydlęco głupia, więc mnie to nie przekonuje, już wolę ten o repeat value. Wielu fanbojów w top 5 ma jakiegoś Belmondo, a to jeszcze trudniej obronić niż Mesa.

Też on nie ma raczej wielkiego repeat value obiektywnie, bo ile można się jarać jakimś "Dzień dobry" czy czymś takim, który jest zlepkiem wprawnie poskładanych rymów i słów i ogólnie taka ciekawostka w stylu ty patrz typek taki śmieszny wesoły ziomek, tym swoim głosem trochę mongolskim se nawija, ale jest charyzma hehe jakie fajne tekściki takie luźne a zmyślne, widziałeś ty, zoba. No ale serca z piersi do buntu raczej taki rap nie wyrywa, mas nie porusza.

Ogólnie to jedyne co mi się w polskim rapie kojarzy, to jak Peja poruszył masę, wiecie co z nim zrobić. To chyba peak forma jeśli idzie o poruszanie mas.
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

peak formy w poruszaniu masy w polskim hh to chyba poniżej
Spoiler
Obrazek
ODPOWIEDZ