[serial][Netflix] Squid Game (2021 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

2do5

Re: [serial] Squid Game

Post autor: 2do5 »

mnie ten serial kompletnie mnie nie porwał, już wyżej cenię The 8 Show, gdzie podczas oglądania częściej towarzyszyły mi jakieś emocje, na plus również odniesienia do popularnych patostreamów i związanych z nimi DYMÓW. Squid Game jest przyjemne dla oka i wyróżnia się estetyką wizualną, ale dla mnie to tyle, niespecjalnie czekam
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

fajnie sie patrzylo na te konkurencje, ale mi sie bardziej podobal squid game: the challenge, gdzie byla rywalizacja irl o 4.5 banki dolarow.
yaneq

Post autor: yaneq »

kablociąg XD
Alberto 11+
Zbanowany

Post autor: Alberto 11+ »

Skończyłem właśnie 2 sezon i kompletnie nie rozumiem czemu to znalazło się w ścisłym finale nominacji do serialu dramatycznego roku Złotych globów. Przez ten fakt sądziłem, że ten sezon będzie mocny i nie rozczaruje, ale niestety. Nie jest to tragiczny sezon, ale spodziewałem się duzo więcej. Taka kalka 1 sezonu, ale dla mnie drugoplanowe postacie dużo gorsze niż w 1 sezonie co najbardziej rzutuje dla mnie w słabości tego sezonu. Dobrze, że 3 sezon będzie oficjalnie ostatni, bo już drugi to kalka jedynki.

Wiem, że nie powinienem, ale najbardziej się zaśmiałem w tym sezonie gdy
Spoiler
ten ojciec co ma córkę z białaczka krzyknął do strażnika ,, nie zabijaj mnie, mam chorą córkę". Podejrzewam, że strzelała do niego 11 i on będzie żył, ale może się mylę, bo niby ujęcie kamery sugeruje upadek, ale może off screen kazała mu upasc
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

+1 identyczne odczucia, z 2 strony spodziewałem się większego gówna i odtwórczości a jest to w miarę sprawnie poprowadzone, niestety momentami trzyma się sezon na strasznych głupotach i sztampach że ciężko traktować w jakikolwiek poważnie czy DRAMATU, ot lekkie niezobowiązujące kino do machnięcia w weekend
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Alberto 11+
Zbanowany

@mas
Co ty na ten temat sądzisz?
Spoiler
Frontman ogląda jak grają w pierwszą grę, ale chyba kamera go nie pokazała. Uważasz, że on był uczestnikiem pierwszej gry czy doszedł sobie do nich po tej grze? Ja uważam, że nie był uczestnikiem 1 gry
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

Rivaldo a co sądzisz o ostatniej gali fame mma?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Nie Rivaldo, a Forum o Freak Fight
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Problem z tym sezonem jest taki, że niby kalka pierwszego i mógłbym napisać, że nuda, ale obejrzałem odcinek po odcinku na strzała wkurwiając się, że to już finałowy odcinek i czekam na sezon numer 3.

Co mnie irytowało to chujowe żarty w stylu dron drąg :bag:
MalinowyJogurt 2
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Spoiler
to się chujowo ogląda bez świadomości, że drugi sezon nie daje w zasadzie żadnej odpowiedzi, wlecze się i jest wstępem do 3 sezonu, który ma być finałem.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2024, 0:44 przez sqlie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

ale wrzuć to w spoiler może co
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

sory, poprawiłem chociaż to i tak mierny spoiler
Spoiler
i wg mnie cały ten bunt można całkiem sprawnie wytłumaczyć, że oni się tam dawali jakoś zabijać xD chociaż ich było w chuj, aczkolwiek to że głowny bohater nie ogarnął że uczestnik 001 to jest ktoś z wyżej jak wcześniej to jakiś absurd
Alberto 11+
Zbanowany

@sqlie

Dlaczego miał to ogarnąć? Co prawda po pierwszym sezonie był podobny wątek, ale to nie oznacza, że musiał się łatwo domyśleć.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Dobra po 3 odcinkach to niezle gowno. Ta sama gra, znowu głosowanie i decyduje ostatni głos XD kurwa nawet trochę się nie wysilili. Chlop sobie piguły przemyca a innemu z zębów wyciągają nadajniki xD

Serio dalej będą te same gry? Nawet nikomu się nie chciało wymyślić coś nowego?
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Będą inne, ale lepiej dać sobie spokój, poczekać i łyknąć to z trzecim sezonem na raz.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Zdecydowanie tak, szkoda że tak to zdecydowali się podzielić, no ale było mówiono że za dużo odcinków nakręcili i nie daje się już dzisiaj tak 14 na jeden strzał. Byleby przerwa nie była jakaś długa, ale chyba nie powinna. Gry są rzeczywiście inne, pytanie czy to dobrze, bo tam scenarzysta mówił że w jedynce to były po prostu gry z dzieciństwa Koreańców a tutaj musiał wymyślić na nowo i wcale nie były jakieś wow.
Spoiler
Trochę słaby ten motyw faktycznie, że Lider wbija znów do gierki a i ten bunt taki meh, no kurde przez większość czasu ludzie którzy już np. siódmy raz są jako żołnierze dają się wystrzelać jaśkom trzymającym broń pierwszy raz w życiu poza wyjątkiem w postaci transa :D
E: Najważniejsze, że raper zginął, strasznie wkurzający był
Mimo to szybko się oglądało i oby w s03 czy tam w drugiej partii s02 to już zamknęli, bo wydaje mi się że formuła wyczerpana.
Kalom

Post autor: Kalom »

2 tygodnie
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

To dziś
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

e2
Spoiler
śmieszne że w tak wykreowanym świecie dało się stworzyć największy absurd poprzez (poniżej) 20 minutowy poród od odejścia wód
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Ale dramę kręcą
Spoiler
Najpierw babcia a potem matka dziecka
ODPOWIEDZ