Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

moxxi

Re: Ten Typ Mes

Post autor: moxxi »

No dokładnie top 5 lekko obok Pezet VNM Eldo i Tede
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

1. Ostatnia Szansa Tego Rapu
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

gods bidness pisze: 26 gru 2024, 15:10 Dobra wszyscyśmy trochę się pośmiali, poutyskiwali i pohejtowali, ale to wszystko i tak ze świadomością, że Mes, jak bardzo zjebany prywatnie by nie był, to top 3 (a minimum top 5) polskich raperów.
Jakie on zrobił hity żeby go tak wysoko stawiać? Argument że hity o niczym nie świadczą odpada, zwłaszcza że mes ewidentnie chciał te hity robić (tylko mu nie wychodziło bo nawet w muzyce słychać że jest pretensjonalnym bucem)
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

gods bidness pisze: 26 gru 2024, 15:10 Dobra wszyscyśmy trochę się pośmiali, poutyskiwali i pohejtowali, ale to wszystko i tak ze świadomością, że Mes, jak bardzo zjebany prywatnie by nie był, to top 3 (a minimum top 5) polskich raperów.
zdecydowanie tak
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

low quality bait
Awatar użytkownika
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Moltisanti pisze: 26 gru 2024, 16:29 [quote="gods bidness" post_id=<a href="tel:1049950">1049950</a> time=<a href="tel:1735222250">1735222250</a> user_id=1603]
Dobra wszyscyśmy trochę się pośmiali, poutyskiwali i pohejtowali, ale to wszystko i tak ze świadomością, że Mes, jak bardzo zjebany prywatnie by nie był, to top 3 (a minimum top 5) polskich raperów.
Jakie on zrobił hity żeby go tak wysoko stawiać? Argument że hity o niczym nie świadczą odpada, zwłaszcza że mes ewidentnie chciał te hity robić (tylko mu nie wychodziło bo nawet w muzyce słychać że jest pretensjonalnym bucem)
[/quote]

List, oszuści, my - to pierwsze z brzegu.
Awatar użytkownika
RATATATA

Post autor: RATATATA »

to kto ma lepsza dyskografie w Polsce jak Mes nie jest top 5 ?

KNS , Zapiski Typa, TBZD, AŁA, drugi Flexxip, 2cztery7( ja tam lubie obie plyty ale druga lepsza)

Gdy polowa tej sceny dukala to Mes sobie przyspieszal,bawil sie flow, podspiewywal, dla mnie wciaz numer 1 w prime jesli chodzi o flow.
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
Awatar użytkownika
CL500

Post autor: CL500 »

Co z tego, że typ sobie w 2006 roku poprawnie pośpiewywał jak nie ma w ogóle żadnego repeat value. Wchodził Bałagan to było wow co za śmieszny szczyl daje real talk, wchodziła Hewra/Mobbyn to wiadomo świeżość, wcześniej jakiś nie wiem Bonson smutny ćpun na wkurwie, Quebo? Pół forum się spuszczało bo był jakiś. A jaki jest Mes? Po prostu poprawny, sami tu piszecie, że na albumach są petardy i reszta kawałków, które można wyjebać, dwa bieguny, taki raper co go każdy zna, ale w sumie nikt nie wie dokładnie z czego nie licząc szczania i stylówki na cwaniaczka z cygarem. Jest jak te restauracje, które serwują kebaba, pizze i sushi na raz, co z tego, że sushi będzie zajebiste skoro kebab i pizza to jakieś gówno z mikrofalówki
MalinowyJogurt 2
moody

Post autor: moody »

Oportunistycznyebaka pisze: 26 gru 2024, 18:31
Moltisanti pisze: 26 gru 2024, 16:29 [quote="gods bidness" post_id=<a href="tel:1049950">1049950</a> time=<a href="tel:1735222250">1735222250</a> user_id=1603]
Dobra wszyscyśmy trochę się pośmiali, poutyskiwali i pohejtowali, ale to wszystko i tak ze świadomością, że Mes, jak bardzo zjebany prywatnie by nie był, to top 3 (a minimum top 5) polskich raperów.

List, oszuści, my - to pierwsze z brzegu.
mozna mesa nie lubic, ale naprawde, zarzucac mu jakis koniunkturalizm i pisac ze celowal w robienie hitow to jest juz wyzszy poziom odklejki

popatrz na balagana, pezeta, geng 2115 i inne oio podpierdalajacych plyta po plycie to co jest akurat modne zagranica, potem na dyskografie mesa i powtorz, ze to akurat piter staral sie wbic w gust szerokiej publicznosci. piter ktory 15-20 lat temu muze na soulowych/funkowych bitach, narazal sie spiewanymi refrenami, a potem nagrywal klipy z ruszajacymi sie sprzetami agd ("pokaz mi dom") i zapraszal na fity kompletnie niemainstreamowch/nieklikalnych ludzi typu rozni jazzmani albo nolnejmowe wokalistki. no rzeczwiscie, ruchy jak z podrecznika do robienia hiphopolo
Awatar użytkownika
saturn

Post autor: saturn »

głupoty tu wcześniej były
mes top
Ostatnio zmieniony 27 gru 2024, 13:54 przez saturn, łącznie zmieniany 1 raz.
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
moody

Post autor: moody »

saturn pisze: 26 gru 2024, 19:38 za to akurat props, tylko efekt mógłby być czasami NIECO lepszy
ale raczej już nie będzie, bo piotrek jest postacią tragiczną polskiego haipehaope
tu sie zgodze, z tymi jego odlotami no to zawsze sprawa byla ryzykowna, hit or miss, ale tak jak wspomnialem - to ostatni gosc, ktoremu bym zarzucil kombinatoryke obliczona na robienie hitow, zasiegow, czy odcinanie kuponow od tego co mu sie udalo, a mniej wiecej o tym pisal @Oportunistycznyebaka

imo bardzo mocna dyskografia i to co go wyroznia to mega uniwersalnosc, bo ma na koncie kilka bardzo udanych albumow z ktorych kazdy jest w kompletnie innym klimacie. a juz tak rozkladajac je na czynniki pierwsze to to samo mozna powiedziec o poszczegolnych utworach - o niewielu raperach mozna powiedziec, ze potrafia zrobic i typowe bragga, i lovesong, i numer z ciekawymi spostrzezeniami socjologicznymi, i storytelling, i udany numer o losowym slowie, na ktore trafisz palcem otwierajac encyklopedie
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

@CL500 akurat mes miał mocnarne wejście na scenę, w 2002 roku zaznaczył swoją obecność na kodeksie z pezetem i na płycie pezeta dwa razy pokazując, że jest kilka poziomów wyżej niż wiekszość sceny wtedy. Do tego numer u reda, później płyta flexxip. Wiadomo, było to 22 lata temu, więc może to nie robić już wrażenia, ale deprecjonowanie wczesnego Mesa może być jedynie objawem sporej ignorancji, uprzedzenia lub ograniczenia.
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Oczy otwarte mamy, siłę jak kartel mamy...
Mes > Pezet > Blef w tym numerze
WWa miasta rapu miasto przestępstw, to pierwszy Mes nawinął z tego co kojarzę.
List wiadomo też czasem wrócę.
Wjaazd, to jest dla mnie klasyk. Ulubiony kawałek. Otwiera moją składankę sprzed 9 lat <3
Spoiler
"My" el classico. W czasach dorastania, imprezowania normalnie leciało się cały tekst. Swag był oj był. W teledysku też pierwszy raz usłyszałem nazwę nielubianego producenta Donatana.
2cztery7 - nie daj zrobić się w chuuuuj, żadnej głupiej...
Byłem kiedyś sajko w technikum przez jakiś czas jak to często bywa w życiu. Bożkowie się pojawiają, znikają, kompromitują, a najczęściej kończą na odwykach.
Po KNS przestałem słuchać. Podobały mi się 3 kawałki. Otwarcie (BOBER CO ZA BIT) , Mierzymy się wzrokiem i Studio Scena Łóżko(BOBER CO ZA BIT)
Gdzieś w tym czasie pseudo-intelekta zaczął zgrywać i pojawili się nowi bożkowie na forum.
Co by nie było dał dużo fajnych emocji, niech odnajdzie spokój w głowie.

e: AAAa i mi się przypomniało. Kiedyś najebałem się za bardzo za koncercie i zasnąłem jak Mes akurat grał xD Był wtedy jakiś mega lineup w Szczecinie.
Tetris z Weną, Małpa z Jinxem, Zeus i na końcu Mes. Z dwa kawałki dałem rady pogibać się, mówie do ziomeczka, że musze iść chwile usiąść, odpoczać i zasnąłęm xD po chwili ochrona mnie obudziła i grzecznie wyprosiła :(
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
BENGAL

Post autor: BENGAL »

@Moltisanti i @CL500 probuja wam przemowic do rozsadku i zakonczyc ten zalosny spektakl telewizji polskiej pt nawijamy farmazony
fakty sa takie ze dobry sezon dwa trzy nie czyni z nikogo koziolka rapu i liczby mowia ze ku waszemu mniemaniu to mesa rap meczy ucho nikt go nie chce sluchac bo nie umie robic muzyki ktora chce sie sluchac w tym kraju kurwa taki filipek ma wiekszy repeat value na samym spotify niz mes z jego umiejetnosciami rapowymi i liczby nie klamia bo miesiecznie filipa slucha 307 960 i mamy zimowy okres a nie letni czas napierdalania bengerow z playlist

Dodano po 7 minutach 43 sekundach:
wezmiemy na warsztat zgredow gurala rysia 52debiec syna alka pono albo eroska i paru innych gugusiow co nie robia nowych plyt padly tez ksywy mes pezet vnm eldoka tede to obadamy temat

pezet nakurwia nowe numery wiec jest zainteresowanie ale w huj klasyki
1 554 686
donguralesko ma repertuar ktory katuja fani giovanniego dziadzi
437 430
peja tez ma na odsluchu klasyke
434 408
trzeci wymiar klasyka nakurwia na glosnikach
411 749
mezo jacus napierdala na glosnikach chca go sluchac
319 270
ero jwp elvis presley rapgry na scianach i na glosnikach
267 287
tede jaca dalej na glosnikach
261 817
uszaty skurwiel eldoka co siedzial na sofach dalej sluchany chociaz nie promowany
255 878
52debiec hans dalej leci z membrany
217 489
tentypmes i to ma byc wasz koziolek rapowy??
190 635
vnm to jest ten koziolek rapowy??
142 853
pono potomek alka pono na pojedynczych czasownikowych tak samo sluchany jak technik inzynier magister docent??
138 268

zeby wam pokazac koziolkow z innych gatunkow wezmiemy na warsztat sw pamieci artystow ktorzy napierdalali nuty takie ze do dzis sluchaja zgredy i mlodzi

krzysztof krawczyk og po prostu og
701 734
andrzej zaucha krotka dyskografia a trafia do wiekszej ilosci fanow niz rzekomy koziolek domniemany
223 418

Dodano po 9 minutach 24 sekundach:
swoja droga trojmiejski zyd aszyknezyjski lygrys juz wtedy wiedzial ze rodzina szmidtow ma w posiadaniu kamienice i probowal sie wkrecic do rodziny przez siostre mesa by zabezpieczyc posiadanie kamienicy co tez domniemany koziolek mes mu utrudnil a to jak ciezko zniosl odrzucenie przez szmidtow lygrys to widac po dzis dzien
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Przestanmy jeszcze na siłę stawiać Mesa w topce ogólnej, bo kiedyś się uważało, że nią był.

Jak nie wracam do muzyki danego rapera po latach no to nie będę go rozpatrywał wśród ścisłej topki.

Mam tak np. z Te-Trisem. Kiedyś mocno jarałem się jego muzyką, dzisiaj do niej nie wracam. Kiedyś uważałem, że jest w ścisłej topce sceny, dzisiaj wiem, że w tamtych czasach byli lepsi raperzy, których nie doceniałem.

Na teraz Mesa bym postawił gdzieś poza pierwszą 5 w obojętnie jakim okresie jego kariery, no może w chujowych dla rapu polskiego latach 2010-2013 by się zakręcił ciut wyżej. Ale w ogólnym rozrachunku w rankingu na GOATa, to jest z 30 postaci, do których dokonań wracam chętniej, a Mes nie góruje nam nimi czystymi skillami aż tak bardzo, żeby tylko z tego powodu nam nimi go postawić.

Co z tego, że danie w restauracji będzie zrobione z dobrej jakości wyszukanych składników i przygotowane zaawansowanymi metodami, skoro będzie smakować gorzej niż dojebany cheeseburger z frytkami.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Smly
Zbanowany

Post autor: Smly »

....
Ostatnio zmieniony 25 lip 2025, 21:24 przez Smly, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Moltisanti

Piekny cope tam leci że Mes nie chciał robić hitów :lol: Hit to po prostu zajebista piosenka której ludzie chcą sluchac, jeśli Mes takowych nie robił to nie ma znaczenia czy nie chciał (ta, na pewno) czy nie umiał, po prostu takich numerów nie robił i przez to absurdalnym jest dawanie go do jakiegoś top 5 w Polsce.

Kanye pewnie jest gorszym technicznie raperem od Mesa, spiewa na pewno gorzej od Mesa, ale co z tego? No właśnie gówno, bo to Kanye z jakiegos powodu robi zajebiste numery ktore lecą na ripicie i dlatego kanye jest lepszym raperem, proste.

Są oczywiście przypadki zajebistych raperów którzy nie robią wielomilionowych hitów, jak chociażby Gog, ale to wynika z jakiegoś braku ogarnięcia, braku chęci, wyjebania na dopieszczenie numeru itp, ale Mes miał ambicje, zaplecze, dopieszczał numery, miał charyzmę, mial wszystko co trzeba, więc tu po prostu muzyka się nie broniła i to że dziś żaden z was nie ma na playliście nawet dwóch numerów Mesa pokazuje to dobitnie.

Chlop obrósł jakas jebaną legendą i zawsze jak będzie temat rapera stulecia to forumek weźmie Mesa pod uwagę, a weźmy np. takie "zeus nie zyje" gdzie na jednej płycie jest więcej hitów niż mes zrobił przez całą karierę, a jednak z jakiegoś powodu takiego Zeusa nikt nie weźmie pod uwagę w takim rankingu, absurd
Ostatnio zmieniony 27 gru 2024, 3:03 przez Moltisanti, łącznie zmieniany 1 raz.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Smly
Zbanowany

Post autor: Smly »

....
Ostatnio zmieniony 25 lip 2025, 21:56 przez Smly, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Moltisanti

ja nie słuchałem żadnej piosenki mesa od lat i nie przeszkadza mi to w stawianiu go na pierwszym miejscu jaki to ma związek
Idealne podsumowanie absurdu legendy jaką obrósł, dziękuję
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Moltisanti pisze: 27 gru 2024, 2:54 Są oczywiście przypadki zajebistych raperów którzy nie robią wielomilionowych hitów, jak chociażby Gog
Na kanale syberia2official obecnie jest 30 numerów mających ponad 1 mln wyświetleń, to dwa razy więcej niż tych Mesa na kanale alkopoligamia.

https://youtube.com/@syberia2official
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
ODPOWIEDZ