Przypomniała mi się sytuacja z liceum miałem koleżankę której za chuja nie potrafiłem wytłumaczyć o co chodzi VNMowi w kawałku "Zrób To" gdy tamten coś tam przewija w stylu "Rastamaniek skurwysynu coś tam coś tam", że to nie tak że on go obraża (mimo że to wspolny numer) i ogólnie nie mówi tego do kogolwiekZdzich pisze: ↑24 paź 2019, 2:03 1) Mam straszne uczucie zażenowania, gdy raper w kawałku nawija do swoich odbiorców (czyli także mnie) "dziwko!", "kurwo!" (bądź w liczbie mnogiej) jako taka wstawka do kawałka skierowana do słuchaczy. Nie chodzi, że mnie to obraża, ale po prostu to jest takie słabe i sztuczne, że nawet dobry track potrafi obrzydzić.
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Z perspektywy 35 letniego człowieka powiem wam, że nie mogę słuchać tych Żabsonów, Bedoesow, Young Multów etc. Nie mówię, że to jest złe muzycznie ale ja tego po prostu nie rozumiem. Nie rozumiem ich języka, tego w co się ubierają, stylu życia.
Ale to chyba jest normalne wśród starszych roczników
- rakieta_rakieta
Waldi11 - ja mówię, że to jest złe muzycznie, z młodych wchodzi mi od groma rzeczy, od Maty począwszy, przez Zdechłego Osę aż po nie wiem, Kozę, dla mnie te co wymieniłeś to właśnie totalna kiszka muzyczno-tekstowo-wizerunkowa i tyle.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Nie oceniam to po prostu chyba odwieczny problem niezrozumienia starych przez młodych i odwrotnie.
- rakieta_rakieta
A tam pierdzielenie Waldi11, dla mnie charakterystyczne jest to, że ci młodzi fajni dobierają się często ze starymi fajnymi i odwrotnie
Tede - sami chujowi na gościnkach praktycznie od dawna
Peja - Young Multi
Borixon - tu wiadomo, Żabsony
Białas (choć tu powiedzmy, średni wiekowo) - 2115
No i tak
Pezet - Młody Osa, Oki, Bryndal
i tak można mnożyć.
O tych Borkach, Łajnach i innych 2115 będziemy tak pamiętać jak o Ascetoholix i grupie operacyjnej. Gówno obesrane.
Mam taką nadzieje.rakieta_rakieta pisze: ↑24 paź 2019, 10:50
O tych Borkach, Łajnach i innych 2115 będziemy tak pamiętać jak o Ascetoholix i grupie operacyjnej. Gówno obesrane.
4. Najfajniejszy słuch muzyczny (nie tekstowy) w polskim rapie mają Malik i Sentino. Reszta nie ma podjazdu
5. Rogal DDL powinien mieć więcej wyświetleń od Żabsona
7. Vienio skończył się... Vienio się nigdy nie zaczął, serio, poza należeniem do Molesty, koleś na poziomie beki z lokalnych
9. Soulpete to najlepszy polski producent
to w ogóle nie jest kontrowersyjne
5. Rogal DDL powinien mieć więcej wyświetleń od Żabsona
7. Vienio skończył się... Vienio się nigdy nie zaczął, serio, poza należeniem do Molesty, koleś na poziomie beki z lokalnych
9. Soulpete to najlepszy polski producent
to w ogóle nie jest kontrowersyjne
Mógłbyś wytłumaczyć mi na czym polega słuch tekstowy? Bo nigdzie nie mogę znaleść a jestem głodny wiedzy.
k44 to kompletne gówno pod każdym względem
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
- zemsta1kadluba
i to jest kontrowersyjna opinia
mołpy są kozackie
Mam w domu szafkę, w której trzymam
- rakieta_rakieta
Słuch tekstowy, skrót myślowy
Tau ma największy talent do pisania tekstów w rodzimym rapie
- zemsta1kadluba
W sumie takie średnio kontrowersyjne, ale twierdzę, że LSO straciłoby znaczną część swojej magii, jeśli Gogu zacząłby koncertować i wydawać regularnie albumy, czy też samo przeprowadzenie jakiekolwiek wywiadu, u jakiegoś spaślaka czy innego łowicza. Z tego co wiem to Gogu nawet nie prowadzi żadnego zjebanego postingu na instagramie, jego jedyna aktywność to chyba wrzucenie nieotagowanego numeru na YT i to jest właśnie pięknie, że on jest taki hermetyczny i ma wyjebane totalnie w te życie rapowe poza rapem. Mam nadzieje, że ten fenomen LSO zostanie utrzymany dłuuuuuuuugo.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

przede wszystkim ważne jest to, że oni to robią świadomie. Nie używają insta i innych cudów social mediów i internetu bynajmniej dlatego, że nie potrafią, ale Gog to pierdoli, brzydzi go rap warszawski, to jak wszędzie sie wpierdala konsumpcjonizm, globalizacje itp, żyje sobie wśród sobie bliskich osób na Mazurach i mają swój styl życia, gdzie nie dociera to całe gowno
cztery żubry i dwie kurwy
- zemsta1kadluba
Jasek bardzo dobrze wyjaśnij Gog jest bardzo autentyczny w tym unikaniu rozgłosu.
Ale fakt że taka nutka tajemniczości dużo daję, Hewra była dla mnie ciekawsza za czasów jak rozkminiało się co to ksywki itp. A jak zobaczyłem ostatnio wywiad drona u winiego to generalnie magia prysła
Ale fakt że taka nutka tajemniczości dużo daję, Hewra była dla mnie ciekawsza za czasów jak rozkminiało się co to ksywki itp. A jak zobaczyłem ostatnio wywiad drona u winiego to generalnie magia prysła
mołpy są kozackie
-
fuckthepolicje
nie ma lepszej ulicznej plyty od WGW Tomka Chady