Siłownia

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Jeśli trening to:

FBW
114
60%
Split
52
27%
Inny
25
13%

Liczba głosów: 191

Awatar użytkownika
kociao

Re: Siłownia

Post autor: kociao »

Do osób ćwiczących a mających jakieś problemy jelitowe - jaka kreatynę i jaka odżywkę białkowa kupujecie?
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
Gawka

Post autor: Gawka »

Zrezygnuj z białka - najbardziej przereklamowany suplement. Większość szacunków typu 2/2.5 g/kg masy ciała to przesada, wątpię żeby ktoś realnie tyle potrzebował. Ja po białku źle się czułem, więc w połowie paczki przestałem brać i chuj, zmiany na minus nie zauważono.
Kreatynę mogę polecić marki bulk, z certyfikatem Crea Pure, trochę droższa, ale absolutnie żadnych problemów po niej.
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Awatar użytkownika
Wiewior

Post autor: Wiewior »

Ja mam umiarkowany ibs i biorę kreatynę w prochu z kfd, smak pomarańcza cytryna czy coś takiego, żadnych problemów. Białka nie suplementuje ale jak masz jakieś problemy z laktozą czy kazeiną to możesz kupić sobie białko wołowe na spróbowanie.
Awatar użytkownika
sZp

Post autor: sZp »

szukaj kreatyny creapure
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Gawka pisze: 15 gru 2024, 14:45 Zrezygnuj z białka - najbardziej przereklamowany suplement. Większość szacunków typu 2/2.5 g/kg masy ciała to przesada,
Z pierwszym zdaniem to zdrowo poleciałeś.
Z drugim natomiast to skąd wziąłeś te zalecenia? Przecież większość mówi o mniej więcej 1.5 (słyszy się o 1, o 1.6, max. 1.8).
Awatar użytkownika
demon

Post autor: demon »

Nie no gdzie 1 xD to chyba dla Januszy z zerową aktywnością.
Ja zazwyczaj widzę 1,8-2g. Też kwestia tego czy ktoś liczy tylko białko zwierzęce czy ze wszystkiego bo różnie widziałem.

Przy problemach jelitowych można dać izolat, w wielu przypadkach to pomaga.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

1 to się mówi że górne widełki do normalnego funkcjonowania więc miałem na myśli że wszystko co powyżej to już jest ok, nie sprecyzowalem:)
Awatar użytkownika
Gawka

ConeyIsland pisze: 15 gru 2024, 17:03 Z pierwszym zdaniem to zdrowo poleciałeś
Indywidualna sprawa, jeśli ktoś ma problem żeby zjeść w normalnych posiłkach te 1.5-1.8g/kg to niech korzysta, ale nie jest to wg mnie normalne, to powinno być łatwe do dobicia.
Według moich niepopartych niczym przemyśleń dużo ludzi bierze to białko żeby dobić do jakichś niepotrzebnych ilości typu 200g na dobę. Może na redukcję białko ok, poza tym żadne badania ani argumenty nie przekonają mnie, że sproszkowane wartości odżywcze są lepsze niż zjedzenie kotleta albo albo kilku jajek więcej. Więc białko spoko dla osób, które mają (patologiczny) problem z jedzeniem, albo na redukcję, żeby dobić białko bez nabijania kalorii. 90 procent osób, które bierze białko nie łapie się w te kategorie, dzięki marketingowi/brakom w wiedzy białko jest domyślnym suplementem dla każdego, kto zaczyna chodzić na siłownię.
Awatar użytkownika
demon

Nie wszyscy lubią wpierdalać tylko kurczaka i jajka. Ja akurat większość posiłków mam na słodko, więc u mnie 70-80% białka idzie z twarogu i wpc. Taka owsianka z białkiem i owocami jest zajebista, twarogiem ani jajkami tego nie zastąpię.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

Gawka pisze: 15 gru 2024, 17:38 Więc białko spoko dla osób, które mają (patologiczny) problem z jedzeniem, albo na redukcję, żeby dobić białko bez nabijania kalorii. 90 procent osób, które bierze białko nie łapie się w te kategorie, dzięki marketingowi/brakom w wiedzy białko jest domyślnym suplementem dla każdego, kto zaczyna chodzić na siłownię.
tak zwane dane z dupy :lol: :lol:
Gawka pisze: 28 sty 2021, 13:01 ej żarty żartami ale ostatnio też puściłem bąka z kleksem, pierwszy raz w życiu.
Zawsze myślałem, że to taka miejska legenda i jakiś dowcip, no ale zdarzyło się niestety :oops:
Nie ćpam ostatnio, a nawet nie pije, mam się czym przejmować?
Czy ten incydent jest przyczyną krucjaty wobec białka?
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
gibon

Post autor: gibon »

Idealna wartość dla osób naturalnych to 1,6 g na kilogram masy ciała. Większe ilości nie przyczynią się do większej rozbudowy masy mięśniowej.
Awatar użytkownika
Gawka

jAg pisze: 15 gru 2024, 23:18 tak zwane dane z dupy
A co napisałem? Tak, to są moje przemyślenia wzięte z dupy. Ty jeśli dobrze pamiętam (bo nie będę twoich postów przeglądał przy okazji dyskusji o białku kurwa) ważysz jakieś 60kg. Serio to problem dla ciebie ojebac 100g białka bez posiłkowania się proszkiem?

O incydencie aż zapomniałem, dzięki za przypomnienie, nie spożywałem wtedy białka, dementuje.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Widzę gamoniu, że używki odcisnęły piętno na twoim mózgu i masz problemy z myśleniem. I skąd ten wniosek, że bez serwatkowego bialka nie jestem w stanie wypełnić swojego zapotrzebowania? Białka to ja używam może z 10g dziennie i to bardziej dla podbicia smaku dla posiłków na słodko. Natomiast mam z ciebie beke, bo coś pierdolisz że żadne badania cię nie przekonają, że białko serwatkowe ma lepsze wartości, że to marketing i inne pierdolenie, a sam ładujesz różnej maści używki :lol: :lol:
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
Gawka

Aha to jak coś napisałem w temacie używki to już nie mam prawa pisać w innych tematach? Genialne :bowdown: A może odniesiesz się do tematu? Ale wiadomo łatwiej przejrzeć czyjeś posty i przypierdolić się do czegoś sprzed pół roku zamiast odpisać rzeczowo
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Potrafisz czytać ze zrozumieniem? Przecież odniosłem się do twoich pytań :lol:
Chłop zapytał o odżywkę, która jest dobra dla osób z problemami z jelitami, a ty wyjeżdżasz z tekstem, żeby odpuścił sobie odżywki i z góry zakładasz, że chce to kupić, aby dobić chuj wie ile gramów białka dziennie :lol:
Demon słusznie wskazał, że niektórzy może nie lubią wpierdalać ciągle mięso, twaróg i jajka i wolą sobie opierdolic coś na słodko używając właśnie do tego trochę białka.
Przy okazji tak z ciekawości zapytam, jakie jajka kupujesz? Marketowe?
Awatar użytkownika
Gawka

A ty potrafisz? Sam zaznaczyłem, że to moje ogólne, niczym niepodparte przemyślenia, nigdzie nie napisałem, że Kociao próbuje wpierdalać 200g białka, wspomniałem tylko, że dużo ludzi tak robi.
I tak, uważam, że jeżeli ktoś ma problemy z jelitami to odstawienie zproszkowanego substytutu jedzenia na rzecz pełnoprawnych, wartościowych składników może wyjść takiej osobie na dobre. W ogóle co za problem opierdolić coś słodkiego bez dodawania białka? To jest właśnie ta przesada, o której piszę. Jedzenie wszystkich posiłków na słodko to też raczej nie jest zbilansowana dieta, ale dietetykiem nie jestem, więc nie będę się upierać.

Jajka jem akurat rzadko, jak już kupuje, to owszem z supermarktu (wolny wybieg) i po nich nie jest mi źle, w przeciwieństwie do białka. I mój chłopski rozum (co ciągle podkreślam, ale jak widać ty i tak się przypierdolisz, że dane z dupy) podpowiedział mi, że jak jest mi źle po białku to przestane je jeść, a nie będę szukał takiego, po którym nie będzie mi źle.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

Udało mi się 120kg na klatę wycisnąć w grudniu, jestem z sb dumny, nie spodziewałem się że kiedykolwiek tyle zrobię. W tym roku 90kg mnie gniotło ale to też przez problem z rękami po złamaniu trochę :dunno:

Od września skupiłem się mocno na siłowni trenując systemem plecy/klata/nogi/lapy/przerwa i powtórz, tak że w cyklu 10 dniowym każda partia jest ruszona dwa razy. Gdzieś tam bok barków dorzucam jeszcze przy okazji. Podobał mi sie taki system, bo wymuszał na mnie bycie na siłowni praktycznie codziennie, jednocześnie treningi zajmowały mi zazwyczaj od 40 do 50 minut. 3 ćwiczenia na główne partie, 9-12 serii do uzyskania satysfakcjonującej pompy i do domu, a że siłownię mam 300m od mieszkania to się nie przebieram ani nie myje po treningu, więc cała operacja trenowania zabiera godzinę z dnia. Nie mam żadnego planu treningowego, ćwiczenia wybieram na treningu wg mojego widzimisię, serie robię do upadku i nara
Nie wiem czy tak jest optymalnie, u mnie większa częstotliwość treningów = lepsze zdrowie psychiczne i dobrostan na codzień, więc robię tak

Jednocześnie od września zacząłem świadomie przybierać na wadze, pierwszy raz w życiu. Nie było to łatwe, bo okazało się że trzeba bardzo dużo i często jeść żeby tyć. Poszło mi z tym całkiem nieźle, chyba nawet lepiej niż planowałem, bo na początku września było 97kg, teraz jest 102kg. Ogólna jakość treningu i życia zdecydowanie mi się poprawiła odkąd nie jestem na permanentnej redukcji z kości na ości, jebać bycie skinny fatem. Dieta była w 70% czysta jajka, mięso i tak dalej. 30% to słodycze codziennie, bo jestem uzależniony od cukru. W sumie jem codziennie to samo: śniadanie 150g płatków owsianych, 5 jajek, 30gm oliwy, pomidory. Potem 500g mięsa mielonego, 300g ryżu albo makaronu, 750g mix warzyw mrożonych i to podzielone na 3 posiłki, szejk białkowy 60g wpc 300g mleka zaraz po treningu. Z tego wychodzi 4000kcal. W międzyczasie jakieś mandarynki, pomarańcze, banany, batoniki w pracy, fastfoody w weekendy i słodycze codziennie wieczorem, średnio paczka żelek albo tabliczka czekolady, tego już nie zliczam nawet. Jeszcze śledzie, makrele, szproty, tuńczyki w sosie, wszystko ad hoc jak mam ochotę akurat

Także dużo kasy idzie na jedzenie jak knur, ale pięknie ciężary latają na siłowni, pompa siedzi jak chuj i pierwszy raz w życiu losowi NPC, zazwyczaj d00pki w robocie, pytają się czy coś trenuje bo widać że przyjebałem fest :oops:

Od stycznia planuję trochę jednak dociąć, z 12 tygodni redukcji zrobić żeby mi się łatwiej na wiosnę na rowerku jeździło XD
Awatar użytkownika
demon

Chyba czas na bombę :twisted:

Te słodycze na noc mnie rozjebały xD
Awatar użytkownika
Ten Typ Gold

Post autor: Ten Typ Gold »

Był wpis z cyklu chwalę się to teraz czas na żalę się xD. Zaraz stukinie mi rok na siłowni, to pierwszy raz jak biorę się za jakkolwiek sport siłowy, nigdy mnie to nie jarało i w sumie ciągle nie jara ale zrobiłem z tego rutynę i nie zastanawiając się, wykonuje po prostu robotę te 3 razy w tygodniu.
O ile wcześniej domyślałem się że nie mam do siłowni predyspozycji to teraz się w tym utwierdziłem. Sylwetkowo jak i zwłaszcza wynikowo jest raczej cienko jak na ilość włożonego wysiłku w redukowanie, masowanie pilnowanie białka jak i pilnowanie aby serię robione były blisko upadku, w miarę poprawnie i tak dalej. Znalazłem na telefonie zapis treningu z 11 maja - wykonywałem wyciskanie na ławce ciężarem 60 kg - dwie pierwsze serie 8 powtórzeń, potem 7 i ostatnia 6. Zgaduje że założeniem było 4x8 ale nie starczyło siły. Wczoraj natomiast to samo ćwiczenie wyglądało następująco: 62,5 kg dwie pierwsze serie 11 powtórzeń potem 10 i 9. Może mi się wydaje, może wymagam zbyt szybko zbyt dużych efektów, ale jak na 7 miesięcy treningów wydaje się że ten postęp jest mizerny. Co prawda były tu okresy kiedy byłem w deficycie i więcej biegałem niż dźwigałem no ale jednak progres na początku jest chyba najbardziej gwałtowny nawet jak nie wszystko dopięte jest na ostatni guzik. Jeśli chodzi o sylwetkę to chyba nogi na które poświęcam najmniej czasu i uwagi wyglądają najlepiej, patrząc po barkach i łapach to wyglądam jak zwykły chłop co na siłowni to raczej nie uczęszcza.
Z drugiej strony z siłowni nie zamierzam rezygnować, uczucie po treningu jest na prawdę świetne więc dam sobie jeszcze szansę a w przyszłości profity siłowe przydadzą się może do innego sportu.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

zacznij jesc cos chlopie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ