[seria] STALKER / S.T.A.L.K.E.R.
Moderator: con shonery
Re: [seria] STALKER / S.T.A.L.K.E.R.
@Jaayu brzmi dobrze, pierwsze słyszę. Sprawdzę na pewno
no właśnmie ogrywam stalker gamma
generalnie
gamma >>>>>>> anomaly >>>>>>> klasyki
niesamowita jest ta gierka. wow.
generalnie
gamma >>>>>>> anomaly >>>>>>> klasyki
niesamowita jest ta gierka. wow.
jasny wracaj na forum
uwu, magazyn z dziczy z SoC 1:1, psycho dźwięki z mózgozwęglacza <3
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

-
genocidegeneral
jutro o 17 premiera, na PC bez preloadu XD
chociaż chuj z tym preloadem, na xboksie był a teraz patch 140 GB XD
chociaż chuj z tym preloadem, na xboksie był a teraz patch 140 GB XD
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Martwi mnie embargo na recenzje i brak gameplayów. Póki co widzieliśmy tylko to, co developerzy chcieli, żebyśmy zobaczyli. Dzie normalny gameplay z A-Life 2.0, jakiś lekki freeroam, żeby zobaczyć czy ten świat w ogóle żyje, czy tylko jakieś psy się spawnują co jakiś czas.
Chciałbym, żeby to było dobre, ale kuuurwa no tyle przesunięć, potknięć, gra tworzona na rozjebanej wojną Ukrainie i cisza radiowa jeśli chodzi o materiały z rozgrywki i pierwsze wrażenia, podbicie wymagań na tydzień przed premierą - nie wróży to dobrze.
Poczekam na recenzje i opinie.
Chciałbym, żeby to było dobre, ale kuuurwa no tyle przesunięć, potknięć, gra tworzona na rozjebanej wojną Ukrainie i cisza radiowa jeśli chodzi o materiały z rozgrywki i pierwsze wrażenia, podbicie wymagań na tydzień przed premierą - nie wróży to dobrze.
Poczekam na recenzje i opinie.
Moim zdaniem przesuwanie premiery raczej na plus, lepiej dopracować gierkę niż być w sytuacji np. cp2077. No i fakt że będzie w gamepassie zmniejsza szansę na chęć przycięcia na preorderach.
Będzie dobrze.
Będzie dobrze.
Przesuwanie premiery generalnie props niż hejt, ale w przypadku tytułów, na które gracze czekają latami może to prowadzić do hipotetycznej sytuacji jak z Half Life 3 na przykład. Nieważne co by wymyślili, status mitycznej nadali już jej sami gracze i ciężko będzie spełnić oczekiwania. Ale to wina graczy, dlatego ja się nie napalam jakoś mocno.
CP2077 też przesuwali, a jak wyszło to wiemy.
No i to tylko jakieś GSC Gameworld, a nie Rockstar. Zrobili trzy kultowe, ale koślawe w chuj gierki, także osobiście jakimś większym zaufaniem ich nie darze, no ale obym się mylił. Zobaczymy dzisiaj o 17 jakieś pierwsze streamy/gameplaye.
CP2077 też przesuwali, a jak wyszło to wiemy.
No i to tylko jakieś GSC Gameworld, a nie Rockstar. Zrobili trzy kultowe, ale koślawe w chuj gierki, także osobiście jakimś większym zaufaniem ich nie darze, no ale obym się mylił. Zobaczymy dzisiaj o 17 jakieś pierwsze streamy/gameplaye.
Embargo jest do 15, pierwsze streamy już są
-
genocidegeneral
już nie mogę się doczekać na IGN-owskie "that game makes you feel like a stalker"
"A cop yells, "do not run I will [in the future] shoot!" This phrase is meaningless to the nigger. In the nigger's mind he has two choices: be detained by the cops, or run and be free."
Chyba nie ma sensu w to grać day one. Lepiej poczekać, bo z tego co czytam jest masa bugów.
Aż wróciłem sobie do jedynki.
Aż wróciłem sobie do jedynki.
Kurwa no... Słaby performance na 4090 u typa i mnóstwo bugów gameplayowych, graficznych, audio. W komentarzach się cieszą, bo Stalker bez bugów to nie Stalker. Jak to mówi młodzież, copium.
Jak wyżej, poczekam i to chyba długo
-
genocidegeneral
hahah no to to samo jak w starfieldzie wypadali ze statku przez poszycie kadłuba - 10/10 goty true bethesda experience
autorzy recenzji z chyba najniższą oceną (2/5) dodali do niej tekst, chwilę pograli na tej wersji po patchach i jest niby lepiej, ale nie na tyle, żeby zmienić ocenę XD
autorzy recenzji z chyba najniższą oceną (2/5) dodali do niej tekst, chwilę pograli na tej wersji po patchach i jest niby lepiej, ale nie na tyle, żeby zmienić ocenę XD
50-60fps na xsx w performance, not bad
Jakby ktoś sobie chciał potestować tego Stalkera to mam 5 kodów na nowe konta do PC Game Passa na 14 dni, dawajta priv jak coś.
O ile bugi i wydajność da się naprawić, tak pojawiają się na reddicie posty o kompletnie niestniejącym jednak systemie A-Life 2.0. W trylogii odpowiadał za symulowanie przemieszczania się frakcji i walk między nimi, nawet gdy gracza nie było w pobliżu. Ludzie donoszą, że w dwójce wszystko dzieje się tylko w jakimś promieniu od gracza, a NPCe potrafią zrespić się za plecami, ścianą, czy drzewem 
- Rozpierdalator
Pograłem godzinę na XSX i ogólnie gierka raczej niegrywalna póki co
Dosłownie pierwsza aktywność poboczna po prologu:
Dwóch typów ostrzeliwuje dom w którym jest inny typ. No to ich zabijam żeby uratować typa w środku.
No i ich zabiłem, gra kieruje ciągle kamerę na typa w środku i chce żebym z nim pogadał żeby popchnąć skrypt dalej.
Problem jest taki że ten typ w środku też już jest martwy więc nie da się z nim pogadać
próbowałem 3 razy i wyłączyłem to w pizdu bo jak to jest po niecałej godzinie gry i raczej każdy tam pójdzie na początku to co musi być później. Poczekam na kolejnego 140GB patcha
Grafika fajna
Dosłownie pierwsza aktywność poboczna po prologu:
Dwóch typów ostrzeliwuje dom w którym jest inny typ. No to ich zabijam żeby uratować typa w środku.
No i ich zabiłem, gra kieruje ciągle kamerę na typa w środku i chce żebym z nim pogadał żeby popchnąć skrypt dalej.
Problem jest taki że ten typ w środku też już jest martwy więc nie da się z nim pogadać
Grafika fajna
-
genocidegeneral
no to jebać
a w te stare jak najlepiej grać w 2024? normalnie po kolei, czy jakiś modzik typu anomaly?
a w te stare jak najlepiej grać w 2024? normalnie po kolei, czy jakiś modzik typu anomaly?
Późno, ale sugeruję normalnie po kolei z jakimiś lore-friendly modami graficznymi i bugfixami (np. Autumn Aurora 2 do Shadow of Chernobyl, Absolute Nature do Call of Pripyat i coś tam chyba było do Clear Sky ale generalnie Clear Sky jebać maczetami, strasznie męcząca gra to była).
Osobiście od Anomaly albo (haaatfu) Gamma się odbiłem. Popierdolone mechaniki naprawy każdego jednego komponentu broni, tragiczna gospodarka, milion itemków, za chuj się nie połapiesz o co chodzi z tymi wszystkimi mikrosystemami. Napierdalasz do typa z dubeltówki 10 strzałów a on stoi dalej, okazuje się, że to dlatego, że lufa ma tylko 40% czy coś. No ale ludzie kochają te mody także to może ze mną coś nie tak.