[serial][Netflix] Squid Game (2021 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Squid Game
Hahaha, ten znowu z tym pogardliwym podejściem typa z trzepaka 
no ale ma rację, ja żeby oglądać seriale to mam postawiony w domu serwer do pobierania z torrentów sezonów z różnych serwisów video on demand, bo siedzieć na jednym to zaraz by trzeba było zadowolić się gównem
tzn. to zautomatyzowane jest, samo śledzi premiery i odpala download w wybranej jakości
tzn. to zautomatyzowane jest, samo śledzi premiery i odpala download w wybranej jakości
Ja doceniam oczywiście kwestie przebierania w zalewie syfu, bo sam rzadko kiedy po coś rzeczywiście sięgam. Bawi mnie po prostu od jakiegoś czasu podejście oldschoola, który podkreśla ciągle jak to jest ponad, gardzi tymi czasami i kiedyś to było, a teraz to ta młodzież wszystko łyka. 
-
ksiazenieporzadek
skończyłem wczoraj i gówno przehajpowane, 3/10 to max jak mój człowiek @DeDoK napisał
Widzisz tylko to co chcesz widzieć. Wiadomo, że teraz choćbym pluł faktami, to dla ciebie to będzie stawianie się ponad.MicBar pisze: ↑16 gru 2021, 22:43 Ja doceniam oczywiście kwestie przebierania w zalewie syfu, bo sam rzadko kiedy po coś rzeczywiście sięgam. Bawi mnie po prostu od jakiegoś czasu podejście oldschoola, który podkreśla ciągle jak to jest ponad, gardzi tymi czasami i kiedyś to było, a teraz to ta młodzież wszystko łyka.![]()
Jeszcze może mi powiedz, że młodzi korzystają i są ogarnięci w torrentach i innym p2p, jak ludzie urodzeni przed 2000 rokiem. Ktoś płaci za Netflixa te 30-60 zł na miesiąc, to zazwyczaj chce wykorzystać to za co płaci. Za więcej streamingów płacić nie zamierza, a pirackich treści nie ogarnia.
Netflix jest najpopularniejszą platformą streamingową w Polsce, dla wielu osób praktycznie jedynym źródłem tego co oglądają, więc proste, że najlepsze seriale Netflixa będą przez wielu uznawane za najlepsze w ogóle.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Pomysł na film rewelacja. Nawet większość drastycznych scen udana. Jednak niedociągnięcia i częsty brak spójności.
Mimo to obejrzałem za jednym zamachem.. 
Spoiler
No nie wiem np. Dziadek niby umiera, a ocaleje. Postacie się wykrzaczają strasznie: Ofiarna Koreanka i Hindus w bodajże 5 rundzie.
Ostatnio zmieniony 29 gru 2021, 15:50 przez Raptowny, łącznie zmieniany 2 razy.
@Raptowny weź info o fabule w spoiler, bo niektórzy pewnie nie oglądali jeszcze i by nie chcieli tego czytać.
Nawet zakładając, że nie są ogarnięci, to czy w sumie muszą? Obecnie platformy streamingowe dają pewną opcję wyboru i ja np. doceniam to, że jeżeli coś mnie interesuje, to mogę sobie wykupić abonament na miesiąc/dwa i obejrzeć to, co chcę bez piracenia.oldschool pisze: ↑29 gru 2021, 15:24 Jeszcze może mi powiedz, że młodzi korzystają i są ogarnięci w torrentach i innym p2p, jak ludzie urodzeni przed 2000 rokiem. Ktoś płaci za Netflixa te 30-60 zł na miesiąc, to zazwyczaj chce wykorzystać to za co płaci. Za więcej streamingów płacić nie zamierza, a pirackich treści nie ogarnia.
Sam obecnie korzystam docelowo z netflixa i disney+ ale w razie czego wykupuję sobie dostęp do HBO/Amazona i oglądam to, co chcę. Podobnie myślę robi wiele młodych osób.
No nie muszą, ale zauważ, że to seriale Netflixa łapią w Polsce największy hype, bo wiele osób po prostu serio korzysta tylko z tego Netflixa jeśli chodzi o oglądanie.
Z seriali innych platform ze sporym hype w naszym kraju to mi tylko Czarnobyl do głowy przychodzi i kiedyś Gra o Tron.
Żeby nie było ja się nie uważam za żadnego kinomana, po prostu oglądając rzeczy z różnych źródeł, uważam, że wiele produkcji Netflixa jest strasznie przehajpowanych.
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Zobacz sobie jak wyglądają seriale z największą ilością głosów z lat 2015+, ile z nich jest robionych przez Netflixa: https://www.filmweb.pl/serials/search?e ... tYear=2015
Z seriali innych platform ze sporym hype w naszym kraju to mi tylko Czarnobyl do głowy przychodzi i kiedyś Gra o Tron.
Żeby nie było ja się nie uważam za żadnego kinomana, po prostu oglądając rzeczy z różnych źródeł, uważam, że wiele produkcji Netflixa jest strasznie przehajpowanych.
Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
Zobacz sobie jak wyglądają seriale z największą ilością głosów z lat 2015+, ile z nich jest robionych przez Netflixa: https://www.filmweb.pl/serials/search?e ... tYear=2015
Prawda. Po prostu ja bym się tu trochę dopatrywał wpływu mediów, a to głównie netflix jest hajpowany jak tak sobie poskaczesz po choćby kanałach youtuberów wywierających jakiś tam wpływ. Podobnie z reklamami na mieście etc.
Ale może po prostu jestem idealistą i nie lubię zrzucania wszystkiego na karb "tej bezmyślnej młodzieży". Ot taki nawyk wynikający chociażby z zawodu.
Ale może po prostu jestem idealistą i nie lubię zrzucania wszystkiego na karb "tej bezmyślnej młodzieży". Ot taki nawyk wynikający chociażby z zawodu.
Mi to całkiem podeszlo. Może bez jakiegoś wielkiego spustu, ale sama akcja mnie mocno wciągnęła. Muszę posprawdzać wiecej koreanskich filmów, bo parasite też był w pytę.
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
mieszkasz gdzieś na zachodzie? bo jeśli nie to trochę jednak sam potwierdzasz tezę oldschoola, że jednak dobrze by jednak "młodzież" była bardziej ogarięta by potrafiła dotrzeć do treści których z różnych względów nie oferuje portale streamingowe, które obecnie bardziej zmierzają w stronę tv a nie VOD
MicBar mieszka w Niemczech o ile dobrze kojarzę.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Pomyliłeś mnie z moim imiennikiem @miku. Dzięki to któremu uprzejmości -swoją drogą -mogę korzystać z usług disneya. 
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Kuźwa nawet nie wiedzialem, że 2 sezon już w tym roku.
Ciekawy jestem co twórca wymyślił na 2 sezon, bo czytałem ploty kiedyś że miał być tylko ten 1 i on nie miał planów na resztę.
Ciekawy jestem co twórca wymyślił na 2 sezon, bo czytałem ploty kiedyś że miał być tylko ten 1 i on nie miał planów na resztę.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Nie w tym roku a w następnym.
I tak, też gdzieś czytałem o tym, że tylko pierwszy sezon był zaplanowany. Z tego co pamiętam to zakończenie było dość otwarte, równie dobrze drugi sezon to może być kino zemsty
I tak, też gdzieś czytałem o tym, że tylko pierwszy sezon był zaplanowany. Z tego co pamiętam to zakończenie było dość otwarte, równie dobrze drugi sezon to może być kino zemsty
Za miesiąc premiera
w sumie czekam, zostawiam taktyczny. Pierwszy sezon obejrzalem z rekomendacji, choc nieprzekonany, to lyknalem go na dwoch wdechach i bylem zachwycony w pewnym stopniu.
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Im dłużej mija od pierwszego sezonu, tym gorsze zdanie mam i nim. I też kontynuacja jest dla mnie bezsensowna.