gods bidness pisze: ↑26 lis 2024, 11:37 Eis nawijający, że od koksu maleje fiutek, obok Mes, co akurat już zażył koks 2 razy w swoim życiu i rapuje o kreskach grubych jak palec, zabrakło Eldoki, który wprowadzi we wszystko to krztę poezji z odwołaniem do mitologii.
Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Czyli jednak miałem rację, że jesteś ignorantem
Zmień szluga na elektryka/glo, wypłatę na 10k brutto (gdzie uwaga, on tam nawija, że chce więcej niż marny tysiak brutto). Odkurwiasz jakiś cherry picking kompletnie oderwany z kontekstu i manipulujesz nie rozumiejąc treści płynącej z tej płyty. Czak i Jasek ci wyjaśnili, o czym jest ta płyta, więc nie zamierzam kolejny raz ci tego tłumaczyć.Nie wiem zresztą co myśli dzisiejszy 18-latek, ale tak jakoś to widzę, że mało co czai z klimatu stania pod klatką i jarania jednego szluga na dwóch, bo ma elektryka za pieniądze od mamy i kieszonkowe więcej niż Eis nawijał o wypłacie za tysiak brutto.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
- gods bidness
A chuj już z tym, miałeś rację, niech będzie, kogo to w sumie obchodzi, niech se każdy słucha co chce, nie będę nikogo na siłę przekonywał, że ta płyta to klamot.
- scam_sakawa
Mnie nie musisz, bo ja uważam podobnie i co do Piha to Krew, pot i łzy są ciekawsze od płyty Eisa.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- przedszkolanek
ja pierdolę, tak jakby nie było dzisiaj małolatów kitrających się ze szlugami przed starymi i jarających jednego (e)szluga w sześciugods bidness pisze: ↑26 lis 2024, 11:37 Nie wiem zresztą co myśli dzisiejszy 18-latek, ale tak jakoś to widzę, że mało co czai z klimatu stania pod klatką i jarania jednego szluga na dwóch, bo ma elektryka za pieniądze od mamy
ale na pewno wygodniej sie zyje takim malolatom teraz niz wtedy, inne perspektywy inny komfort
przez to ze raperzy teraz promuja bogactwo np czapki gucci blacha 2115 malik montana pik pik a nie biede jak peja
Pamiętam jak w 2010 była moda na biedę i każdy wpierdalał czerstwy chleb z mielonką, a tylko pedał miał hajs przed 10, potem wjechał trap, przewózka i elegancko każdy wakacje pięć razy w roku, nie Mielno, Jurata
cztery żubry i dwie kurwy
eis zajebista płyta i dobrze się zestarzała, tylko ta reedycja po chuju potrzebna
- Moltisanti
Nie ten temat
- bilderberg
Pamiętajcie że kiedyś szczytem przewózki było swoje auto i nowe najki
- marmolad_k2
Za najki można było też dostać wpierdol.
Wilku WDZ w swoim prime to jeden z najlepszych tekściarzy w polskim rapie.
Chyba niczyj wokal nie był tak przewałkowany na skreczach i nikt nie dał tyle wybitnych one-linerów jak Wilku.
Myślę, że istota każdej sztuki czy to muzyka, malarstwo czy cokolwiek zawiera się w prostocie. To jest ten case dzięki któremu wielu ludzi czuje, że linijki tego człowieka w jakimś stopniu go ukształtowały.
Wilku to Paulo Coelho polskiego rapu
"To mówię żebyś nie popełniał błędów innych, bo wobec własnej sugestii jesteś bezsilny"
Chyba niczyj wokal nie był tak przewałkowany na skreczach i nikt nie dał tyle wybitnych one-linerów jak Wilku.
Myślę, że istota każdej sztuki czy to muzyka, malarstwo czy cokolwiek zawiera się w prostocie. To jest ten case dzięki któremu wielu ludzi czuje, że linijki tego człowieka w jakimś stopniu go ukształtowały.
Wilku to Paulo Coelho polskiego rapu
Spoiler
"To mówię żebyś nie popełniał błędów innych, bo wobec własnej sugestii jesteś bezsilny"
Popi.jaku
Jeśli chodzi o pojedyncze kultowe linijki to mistrz w kurwę, nikt nigdy nie był blisko, może don poldon. Natomiast już na pierwszej molescie widać, kto jest raper, a kto kucharz w śmieciach
cztery żubry i dwie kurwy
wystarczy policzyć ile cutów z wilka pojawiło się na przestrzeni lat w plhh, imo najwięcej
Myślę że Wilku mógłby bić się z Włodim i gdzieś tam dalej Paweł z Ursynowa
Ktoś kiedyś na forum proponował, żeby zabrać się za to na poważnie i zliczyć cuty w polskim rapie, MOŻE KIEDYŚ
Ktoś kiedyś na forum proponował, żeby zabrać się za to na poważnie i zliczyć cuty w polskim rapie, MOŻE KIEDYŚ
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- marmolad_k2
RÓWNOWAGA, SKRĘT W TYM POMAGA
- Moltisanti
W sumie ciekawe bo z racji że to Wilku to nigdy nie myślałem o tym w ten sposób, ale jak przeczytałem posty i się zastanowiłem to rzeczywiście Wilku topowy one linerowiec
- CeHaTeHaCe
Kiedyś po kwasie złamałem ten kod