Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025)
Re: Quebonafide - PÓŁNOC / POŁUDNIE (2025) [Zapowiedź]
fajne, trochę tęskniłem za takim Quebo. Osobny props za trochę eminemowy klipon.
Raper numer jeden w tym kraju, nie ma co z tym handlować. Najciekawsza rzec w tym roku.
najlepszy teledysk od powstania polskiego hiphopu, kozaczek w chuj quebo
WÓDA KOKS KOBIETY
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
LEGIA SPORT BALETY
#FREE FROMAGE
- marmolad_k2
Może się nie podobać, ale to i tak singiel roku.
Polscy raperzy zapowiadający koniec kariery wcale nie kończą kariery, kto by się spodziewał
Niektóre linijki na papierze fajne, w okolicach 2014 to nawet bym zrobił wow ale przekminione, niestety położone na bit tym jego od zawsze irytującym mnie, przeemocjonowanym, gonionym flow łykającym hausty powietrza powoduje że w okolicach drugiej minuty się nudzę/wkurwiam.
No fajny teledysk no, fajne efekty i dużo pieniążków poszło, ale niezmiennie wolałbym od wykonawców muzykę, a nie rozkminione wizerunki i wymyślne outfity
Niektóre linijki na papierze fajne, w okolicach 2014 to nawet bym zrobił wow ale przekminione, niestety położone na bit tym jego od zawsze irytującym mnie, przeemocjonowanym, gonionym flow łykającym hausty powietrza powoduje że w okolicach drugiej minuty się nudzę/wkurwiam.
No fajny teledysk no, fajne efekty i dużo pieniążków poszło, ale niezmiennie wolałbym od wykonawców muzykę, a nie rozkminione wizerunki i wymyślne outfity
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- zemsta1camzata
to tak samo jak ci zagraniczni
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
Wszystko co piszecie w punkt, dodałbym jeszcze
Spoiler
Quebonafide pokaż cipe
Popi.jaku
Nie mam żadnych konkretnych ksyw ani statystyk pod ręką, ale wydaje mi się, że tym zagranicznym jak zachce się wrócić to po prostu mówią "dobra albo jednak nie" i wracają, za to w katolickiej Polsce muszę czytać jakieś marketingowe filozofowanie HAHA ALE WAS NABRAŁEM TO BYŁA TYLKO CZĘŚĆ PROMOCJI i planowali powrót już w momencie odejścia
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
- ebismolarek
No fajen klipon, ale sam quebo ma jakas dziwna pedalska aure
- oKulTywowany
Najlepsze co w tym roku puszczono w tym polskim bagażniku z bagienkiem.
Ale ta maniera w glosie zrobiła sie cipowata
Ale ta maniera w glosie zrobiła sie cipowata
This page is no longer available.
Luźno lepsze niż ostatnie tryhardowanie okiego który obecnie jest uważany za topkę mainstreamu. Swoją drogą nieźle na bani mają co niektórzy „wkurwiający się na 2 minucie” xD
Kocham, pozdrawiam
- gods bidness
Odpaliłem i sobie pomyślałem, że quebonafide to Stanowski polskiego rapu. Taki sam narcyz. Nie minęło 30 sekund, a tam morda Stanowskiego.
Ale jak na niego, to nawet ok ten kawałek.
Dodano po 2 minutach 31 sekundach:

Dodano po 2 minutach 31 sekundach:
Zostało tylko: podróż na księżyc, K2 zimą, O'Block.

No nie lubię takiego ekspresyjnego sposobu rapowania, jak mam to inaczej nazwać?
Jak przy okazji tej pandemicznej płyty wychodziło Szubienica pestycydy broń to sam sobie podśpiewywałem, bo było ładne i melodyjne, tutaj mam jakieś performance'owe miotanie się po scenie
Niestety takie są fakty, teraz pewno gościnnie będzie krzykrzysztof, trzysześć, słoneczny solar i tako hemingłej pewnie dragan też zrobi jakiś performens na .wav
I tak lepsze to niż jakiś random Mick Jenkins
Chyba najbardziej mnie ciekawi jedynie dobór producentów i jak to będzie muzycznie wyglądać, bo jak będą gedze też w innych kawałkach na bitach to 2/10
Ostatnio zmieniony 21 lis 2024, 18:01 przez moxxi, łącznie zmieniany 1 raz.
Luz, nie mówię że musi się to podobać, dla mnie singiel jak singiel, nic niezwykłego ale zestawiając z obecnym mainstreamem zestawiam go nieco wyżej. Po prostu czytając temat i ten wpis w znaczeniu dosłownym wyobraziłem sobie gościa siedzącego przed laptopem i wkurwiającego się, że ktoś wypuścił piosenkę, no offence xd
Kocham, pozdrawiam
prędzej zrobi to pierwszy raper
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
Teledysk fajny (najebane rzeczy jak Taylor Swif ASAP Rocky), tekst to same panczlajny, z flow zaryzykował to beczenie i głos dziecka. W sumie spoko. Zaskoczenie spore.
i osiedle w bytomiu z mieszkaniami za 3,7k/m2
Sztos, król wrócił i ma się zdrow