Ćpuńskie dramy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Re: Tonciu

Post autor: Cz4rny1337 »

otoczyć Wrocław kordonem sanitarnym i po klopocie
Obrazek
Awatar użytkownika
kshaq

Re: Tonciu

Post autor: kshaq »

Oddać Wrocław Niemcom
adriee

Re: Ćpuńskie dramy

Post autor: adriee »

No elo - z kronikarskiego obowiązku: Tonciu usunął "junkietosekta" na fb.

Adrian.
adriee

obuwie pisze: 22 paź 2019, 23:33 zachęcam do wsparcia niezależnej twórczości tomcia
https://patronite.pl/tonciu
Dzięki za linka, już piszę do adminów patronite, że pieniądze idą na narkotyki i żeby usunęli ten profil.

PS: "junkietosekta" nie spadło z rowerka z powodu zgłoszeń - bo nigdzie akcja zgłoszeń nie została przeprowadzona. Chyba, że naprawdę o czymś nie wiem ale głównie to jestem w samym centrum takich wydarzeń, np. gdy zrzucana została grupa Hyperreal na fejsie - to dzięki mojej inicjatywie.
Także TNC chyba sam usunął. Ja nic nie zgłaszałem ani żadne anony.
Awatar użytkownika
Minutka

Post autor: Minutka »

adriee pisze: 23 paź 2019, 8:08 No elo - z kronikarskiego obowiązku: Tonciu usunął "junkietosekta" na fb.

Adrian.
no właśnie chciałem poczytać rano na kiblu i nie mogłem znaleźć
thexe

Post autor: thexe »

obuwie pisze: 22 paź 2019, 23:33 zachęcam do wsparcia niezależnej twórczości tomcia
https://patronite.pl/tonciu
Da się gdzieś zgłosić ten patronite i jego profil na facebooku? Chyba policja musi się temu przyjrzeć......

e: a, kurwa, fanpage już usunięty, szkoda, szkoda
adriee

dwupak pisze: 22 paź 2019, 22:44 w dodatku typ jest po prostu pierdolonym debilem, no jest tak kurwa glupi, ze to niewyobrazalne. ten czlowiek stworzyl wlasna sekte gorsza od mobbynators
Mordo, mobbynators - jasne, również gimby, ale nie nawija się tam o waleniu heroiny w żyłę. Co najwyżej o kruszeniu mateusza. Rozróżnijcie to. Nie wszystkie dragi są złe. Kokaina nie jest twardym narkotykiem, a życie można spierdolić sobie nawet acodinem czy alkoholem. Albo chujowym rapem.
Natomiast rzućcie okiem na teledyski Toncia - pokłute łapska, dziesiątki opakowań po lekach, strzykawki... no kurwa - to się dzieciakom spodoba.
Mieszkam na Śląsku i problem opiowraków wśród 15 latków wraca. Niedawno koło Supersama w Katowicach zasłyszałem rozmowę dwojga ludzi lvl 15-16 (płeć chuj wie jaka bo to jakieś emo p****) no i jeden do drugiego - patrz, ja już nie mam gdzie się wkłuwać (rzuciłem okiem - jako specjalista przecież - i faktycznie). I co? I Kurwa obie te osoby miały te całe gówno na ryju, maskę co Tonciu dropuje dla fanów.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-gKsTt6PrM - spójrzcie jakim to jest gównem. Co widzimy na teledysku - blistry po oksykodonie. Strzykawki. Krew. Co słyszymy w tekście - nazwę 10 innych leków. Kurwa, jeszcze rymowanie typu clonazepam - bromazepam. Co za beztalencie xD [ale to na marginesie]
O TO MI WŁAŚNIE CHODZI. Nie miałbym nic do tego, co on nawija, gdyby robił to mniej wprost (pomijając to, że powtarza się) - i te teledyski. I KONRAD TWIERDZI, ŻE TAKIE OBRAZY WCALE A WCALE NIE WPŁYWAJĄ NA JEGO FANÓW. A JA WIEM - JESTEM PRZEKONANY, ŻE WIELE JEGO FANEK ZA BLISTER OXY80 OJEBAŁOBY Z POŁYKIEM W BRAMIE.
Przecież sam jestem w tym środowisku od 15 lat - więc bujać to nie mnie. Znam/znałem osobiście kilka jego wiernych fanek. Jedna np. daje teraz dupy za ćwiarę helu w Warszawie. A co robi Tonciu? Nie widzi korelacji.

Poza tym.
Mówiłem mu, ale nie dotarło, że 20 lat temu powstało coś 100000% lepsze i w tym samym klimacie. Formacja Cmentarz:

https://www.youtube.com/watch?v=7c7D7BOsetk
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 8:33 przez adriee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

kshaq pisze: 23 paź 2019, 7:53 Oddać Wrocław Niemcom
Tak proszę
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

Chyba koksik jednak jest twardym dragiem, wg wiekszosci zrodel i kilku znajomych.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
adriee

^ nie nie jest. To jest party drug. Dopiero jak przerobisz na crack to profil działania sprawia, że jest twardy. Bo kompulsja na przywalenie jest o wiele większa. Obczaj sobie wykresy, które używki przynoszą najwięcej szkód itd. Z pamięci ci podam - heroina, metamfetamina, crack i alkohol.

Obrazek
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 8:39 przez adriee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

adrian sitko głosem rozsądku w sprawie dragów

świat stanął na chuju
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Slizgawka w szoku, że ktoś może nagrywać o helupie :lol:

Imo, muzyka jest formą wyrażania emocji, niech każdy nagrywa co chce i niech każdy słucha czego chce.
Spoiler
Awatar użytkownika
ogkush

weed nad benzo i mdma ciekawe, nie wyobrazam sobie robic zadnych z tych uzywek za weedem w takich samych ilosciach, bez widocznych konsekewncji.

ktos tez zapodal tutaj zillakami - to sa pojeby wtf
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 8:48 przez ogkush, łącznie zmieniany 2 razy.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

slizgawka nie w szoku tylko po prostu krytykuje

to cos jak krytykowanie kolejnego tracku Kękęgo o tym jak fajnie jest byc glowa rodziny i nie pic olkoholu, albo jak tede nagrywajacy o tym, ze sie odkuł

tyle, ze Ci dwaj u gory nie moga wyrządzić szkód, a tu mamy artyste [XD], ktory wokol narko zbudowal swoja kariere czy co on tam ma

juz wole jednak zeby dzieciaki chcialy gucci i balanciagi
Obrazek
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

to jak ze wszystkim, jeden sie wpierdoli drugi nie, ale tendencje wpierdolenia są większe kiedy jesteś nastolatkiem a twój "idol" ma takie treści a nie inne i co najgorsze wie do kogo to trafia, "zanim coś napiszesz przemyśl to dwa razy, dla niektórych twoje słowa są jak rozkazy" WYP3,
Hyphap! |:rotfl: |
adriee

Lowrider pisze: 23 paź 2019, 8:36 adrian sitko głosem rozsądku w sprawie dragów

świat stanął na chuju
Widzę, że w ogóle nie jesteś zaznajomiony z moją osobą. Ja sobie życie zniszczyłem mocno, ale NIGDY nie gloryfikowałem ćpania, zawsze odradzam. Jak widzę dzbanów, takich wiecie typu kodeina, xanax - naprawdę ochotę mam wyjebać w mordę. Mam alergię na gimbów, którzy są zajarani ćpaniem. Przeżyłem takich osób już multum - zobaczcie wątek zgony na hyperreal. 1/3 to ludzie z którymi miałem kontakt, irl czy online.

Jeśli chodzi o dragi to każdy sam za siebie odpowiada, leczyć też powinien się z własnych środków.

No i ja wbiłem w twarde dragi dla beki bo mam duszę empiryka, a nie jak te depresyjne pipki by uciekać od wyimaginowanego sam-nie-wiem-w-sumie-czego. No bo od czego taki Tonciu ucieka? Do roboty by się wziął, rodziców chyba ma, mieszkać gdzie mam ruchać co ma - a pisze o tym, jak to marzy o samobóju. Jebany atencjusz, to niech się zajebie, lol.

Ja nie obwiniam świata o swoje uzależnienie. I jak na mój staż (15 lat) trzymam się jak żaden inny "psychonauta" hehe z takim stażem.
SIłownia 5 razy w tygodniu, dieta, higiena snu. Odizolowałem się od ćpunów i żyję sobie patrząc na ten syf z góry i śmiejąc się czasem do rozpuku.
ogkush pisze: 23 paź 2019, 8:42 weed nad benzo i mdma ciekawe
Nie dziwi mnie to z tym mdma. Każdy zna przynajmniej kilka osób, którym trawa zniszczyła życie. A samo czyste MDMA jest bezpieczne, dawka śmiertelna.... no sami sobie zobaczcie jaka jest. Plus - okres rejwowania u człowieka przemija, a w trawę jak gówniarz wpadnie w wieku 15 lat to można założyć, że już będzie jarał i jarał i narobi sobie syfu w życiu. Poza tym tam są różne rodzaje szkodliwości, zobacz dokładnie.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 8:50 przez adriee, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
benqacz
#freesentino

Post autor: benqacz »

Dołączam się do mel na tego chorego człowieka.
Tonciu mógłby sobie robić rap ale w momencie gdy próbuję robić z tego emo subkulturę, sektę, nurt, wpierdala gadżety junkietosekta dla gimbazy to jebać stokrotnie.
Atencjuszowanie swojego nałogu gorsze niz niegdyś u mesa. Podatna młodzież łatwo naśladuje takie muzyczne autorytety.
Zdelegalizowac
#free2rzyn
Wonski

Post autor: Wonski »

pojebana akcja
Ostatnio zmieniony 23 paź 2019, 22:42 przez Wonski, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
samir

Post autor: samir »

mefedron niziutko coś na tym wykresie czy nie? szkoda mózgu po tym
Awatar użytkownika
ogkush

Jakbym bral tamte uzywki przez tyle czasu i w takich samych ilosciach co mj to juz bym nie zyl albo odklejenie mocno.
IMO pod kazdym rodzajem szkodliwosci tamte uzywki przeganiaja trawe.
Zablokowany