Ćpuńskie dramy

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

Re: Zioło

Post autor: rakieta_rakieta »

Hohohohoohohoh, jest ciśnięte po formieszczytu
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
rubinstein

Post autor: rubinstein »

no to juz predzej, kurwa, juz powoli zaczynam lapac, czemu te jego tracki tak troche ze mna rezonowaly mocno jeszcze rok czy dwa temu :bag: :bag:
oyche

Post autor: oyche »

@eloz https://hyperreal.info/talk/hyperrealowicz/zioloziolo/

kim jest kurwa ciach

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

11 lat temu, 2 gimnazjum, sprawdzone po naszej klasie pana Konrada Paczyńskiego :)
eloz

Post autor: eloz »

[mention]oyche[/mention] sama wizytówka jest w chuj hardkorowa, więcej nie czytałem
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 20:26 przez eloz, łącznie zmieniany 2 razy.
politomax

Post autor: politomax »

Darujcie sobie jebanie Toncia bo po prostu nie kumacie tego co on robi i prawdopodobnie nie mieliście nic wspólnego z ćpaniem i związanymi z tym problemami. Chłop po prostu wyrzuca z siebie emocje i znalazł grupę ludzi którzy go rozumieją. To, że jest przegraną pizda to już jego problem, nie wasz xd
Co do jego znajomości z zioło i tym, że chce się poflexowac jego śmiercią mimo, że ledwo go znał to kurwa czasem jest coś takiego że po dwóch minutach rozmowy czujesz, że to twój soulmate.
A pierdolenie, że przez jego tracki młodzi zaczynaja ćpać to ja nie wiem, jakby w dzisiejszym rapie co drugi nie nawijał jak to fajnie jest pić lean i łykać xana.

Michała za to szkoda bardzo. Ciężko uwierzyć.
Awatar użytkownika
rakieta_rakieta

politomax pisze: 22 paź 2019, 20:22 Darujcie sobie jebanie Toncia bo po prostu nie kumacie tego co on robi i prawdopodobnie nie mieliście nic wspólnego z ćpaniem
Zamknij ryj. chuja wiesz.

Zioło na większym propsie od Toncia wiadomo i szkoda, nie ten poszedł na wieczną wędrówkę. Tyle.

Plus hatfu dla newonce po raz kolejny za spierdolony artykuł.

WARN
thexe

Post autor: thexe »

nie no kto normalny ma w ogóle ksywe toncio
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

politomax pisze: 22 paź 2019, 20:22 A pierdolenie, że przez jego tracki młodzi zaczynaja ćpać to ja nie wiem, jakby w dzisiejszym rapie co drugi nie nawijał jak to fajnie jest pić lean i łykać xana.
wszyscy kradną to ja też mogę :dunno:
eloz

Post autor: eloz »

Starcie toncia i Adriana Sitko na junkie to sekta, elo
rubinstein

eloz pisze: 22 paź 2019, 20:34 Starcie toncia i Adriana Sitko na junkie to sekta, elo
gdzies jest moj popcorn...
GDZIE JEST MOJ JEBANY POPCORN DO CHUJA
Awatar użytkownika
formaszczytu

Post autor: formaszczytu »

Tonciu jest w wieku 25-26.
Bolo pisze: 08 maja 2020, 22:44 Forma przeora ci życie i pole.
https://www.last.fm/pl/user/parodyofzombie
https://www.instagram.com/deprawacja/
Awatar użytkownika
Lowrider
Moderator

Post autor: Lowrider »

rubinstein pisze: 22 paź 2019, 20:39
eloz pisze: 22 paź 2019, 20:34 Starcie toncia i Adriana Sitko na junkie to sekta, elo
gdzies jest moj popcorn...
GDZIE JEST MOJ JEBANY POPCORN DO CHUJA
Obrazek
Awatar użytkownika
noizeone

Re: Tonciu

Post autor: noizeone »

Każdy ma prawo do wyrazania się za pomoca sztuki, daleko nie szukając ukowski. Chlejus, dziwkarz... jego sztuka/nie sztulka zagosiciła na pólkach wielu ludzi na wieki. Więc nie odmawiałbym Tonciowi do rapowiania o tym co tylko kurwa ze chce, natomiast popieram potepanie za taki lifestyle.
rubinstein

boze, chcialbym byc tak czarujacy jak sitko
alternatywki, wrazliwi chlopcy, wszystko jego. a mnie co zostaje?
ta reka ino, co nia teraz w klawisze stukam, mokre od lez nakapanych
adriee

Post autor: adriee »

Rojebałbym tego płaczka w 10minut ale pierdolę to, będę go kąsał od czasu do czasu zamiast atakował seriami ciosów. Doprowadzę go do poczcia winy, nie bójcie się. Bardzo bawi mnie optymizm Toncia co do swojego nałogu, bo nie bierze metadonu 5 dni - ale jest nakurwiony innymi lekami, benzo, pregabą. Wspaniale więc zapowiada się jego związek z panienką, która miesiąc temu prawie umarła od przedawkowania morfiny xD
Wszystko wiem dokładnie bo to moja psiapsi była.

Ale jebać - ja nie zabraniam wolności słowa. Znowu czegoś dzbany nie rozumiecie. Gdzieś na swojej grupce (gdzie zioło się wypowiadał przed śmiercią - symulator psychiatryka - zapraszam) pisałem o tym. Pozwólcie, że przekleję kilka swoich wypowiedzi o całej sytuacji, z mojej grupki:
Zioło nie miał za sobą movementu zafascynowanych waleniem w żyłę gimbów tho
Może gdyby dalej tworzył to by miał, choć szczerze wątpię bo on się tego wstydził, Osa jest poza tematem
Płaczka nie znam. Ale widzisz, kiedyś sobie rozmawiałem z już-nie-gówniarą, Alexandrine Ludwig która mi wytłumaczyła, że funkcjonuje ta jego sekta dzieciaków, typowych dzieciaków, fascynujących się ćpaniem i zaczynających ćpać przez taką twórczość

Nie wiedziałem o tym - rzuciłem okiem i mniej więcej tak to wyglądało dla mnie. No ale ok. Temat jest dłuższy i nie taki prosty. Ktoś opisuje swoje życie, cienka linia pomiędzy opisem a wplataniem w to jako takiej gloryfikacji. Nie wiem, nie znam dobrych analogii albo nie chce mi się w głowie szukać w głowie. Nie można winić "artysty" za to w co wpierdalają się jego fani - chyba że sam, swoim stylem bycia, jakby namawia ich do podobnego stylu życia.
Żeby nie było ja nic nie mam przeciwko selekcji naturalnej xD tylko potem nie można się oburzać, że nie można się z tego śmiać, kto jak skończył
przypuśćmy, że pod wpływem muzyki w/w jakiś 17-latek się jutro przećpa, jeśli na tablicy będzie miał coś, co wyżej opisałem, drug free profile itd - to dołożę swoją cegiełkę do wyśmiania jego śmierci
no ale tu nie ma akurat czegoś takiego, tak tylko pobocznie napisałem ten komentarz, bo jakby to wszystko jest powiązane, wystarczy spojrzeć na wpis Toncia
https://www.facebook.com/junkietosektapl/
bardzo się uśmiałem, jestem taki trzeźwy, ale chciałem wypić 3 litry mietka i zjeść klony, bo tak mnie dobiła i ZDZIWIŁA śmierć, która nie dziwi nikogo, kto Zioła znał
Zapędy istnieją niezależnie, choć pamiętam zaćpanego Riedla którego dorwała reporterka TVP bodajże podczas/po koncercie w Spodku, gdzie mówił wprost, że narkotyki fuj.
Artysta - kontakt - fani
Celem artysty nie powinno być przerzucenie swoich autodestrukcyjnych wzorców na fanów i propsowania ich, a tak to trochę widzę
A nawijać można i jeszcze dosaniej, i gimb sam niech sobie stwierdzi co mu się podoba i jak chce sobie spierdolić życie. Jasne, tak powinno być. Niech jednak gdzieś potem po drodze nie będzie czyjegoś zdziwienia JAK DO TEGO DOSZŁO - gdy, hipotetycznie, jutro ktoś z sekty Toncia się przekręci. Tu powinna być pełna i oczywista zgoda co do tego, że każdy odpowiada za siebie i jak się przekręci jarając się takimi klimatami to korelacja jest WIDOCZNA.
Nie znaczy to, że Płaczek (tak go nazywam, bo podczas rozmowy na fb się rozpłakał) odpowiada za tę śmierć swoją muzyką.
Ale Płaczek TWIERDZI, że muzyka jego W OGÓLE nie ma wpływu na gimbów. Nie będę logami rzucał bo nie wypada, ale gdzziiieeee, jaka gloryfikacja, jak on dostaje wiadomości które czyta 8min i płacze. No fajnie. Naprawdę wmawia, że nie ma nic wspólnego z byciem jakimś wzorcem dla młodych ludzi, którzy w to wszystko wchodzą.
NIE SĄDZĘ.
Nawiązując do Riedla, Tonciu pytał w żartach, czy rzucić drop opio i benzo podczas koncertu. Nie widziałem, by Riedel rzucał podobne żarty do publiki. Nastoletniej.
Nie spodek, a Dworzec Tysiąclecia. Nie reporterka, a reporter. Reszta się zgadza.
https://www.youtube.com/watch?v=ijeRoh8ONQ0
No i publika na koncertach Riedla to byli starsi ludzie.
nie lubię typa, chujową muzykę robił, ale tak to wszystko widzę
tl;dr co przekazać chcę
1. artysta może nawijać o czym chce
2. nawet o waleniu po kablach
3. mając jednak na uwadze, że jego fani to głównie gimnazjaliści nie powinien, personalnie, poza muzyką, gloryfikować ćpania, ukazywać go jako coś fajnego i super zabawę
4. jeśli to robi to jest dzbanem
5. risercz postaci Płaczka Toncia wskazuje mi, że tak właśnie jest
6. i piszę o tym już od ponad roku, jak ktoś bardziej wtajemniczony chciałby mi zarzucić, że mam do niego personalny problem o inne sprawy - już rok temu na jbwp pisałem temat o tym, że gloryfikuje ćpanie i jara się tym Kwiatkowska
tu nitka rzeczona - https://www.facebook.com/groups/symulat ... 710164371/
7. typ na privie pisze mi, że jaki wpływ, jaka idealizacja i wkleja mi kurwa cytaty o sobie z newonce, masturbując się do siebie
8. potem mi płacze, że nie znam a oceniam, a prawda jest taka, że nie muszę znać by research zrobić i ocenić
10. JUNKIE TO SEKTA!
(brakowalo punktu 9.)

zapraszam https://www.facebook.com/groups/psychia ... symulacja/ macie tam ostatnie wpisy Zioła przed śmiercią
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 21:02 przez adriee, łącznie zmieniany 1 raz.
oyche

Post autor: oyche »

zwaha na ruchy adriee, ktos podrzuca mu posty ze slizgawki

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

blotterzsupermanem

Post autor: blotterzsupermanem »

Problemem nie jest tworzenie muzyki przez niego, która swoją drogą jest całkiem niezła. Problemem jest robienie wokół siebie jakiegoś ruchu zagubionych dzieciaków, którzy patrząc na niego, na to jaki jest krawędziowy, zaczną sięgać po opio.

A dla wszystkich piszących "każdy ma swój rozum" - pierdolnijcie się w łeb, do 20 roku życia niewiele znałem osób, które miały rozum.

Generalnie chuj na ryj redaktorowi Fallowi za promowanie tego w newonce. (O ile to on, ale pewnie on, bo on jest wrocławskim hipsterzykiem)
Awatar użytkownika
Pshemass1

Post autor: Pshemass1 »

po całym dzisiejszym dniu sprawdziłem typa....nie no za grube loty centralnie, kolo kurwa chyba nie klei że narko to nie jest przejażdżka kolejką i jaką moc mają słowa, jakiś dziwny trend się zrobił na ćpanie - pojebane fchuj, żadna gloryfikacja twardzieli nie jest dobra i robi mętlik w głowie młodym ludziom, osoby które wiedzą (a kurwa wiedzą...) do jakich odbiorców trafia ich twórczość powinni mieć minimum świadomości co może sie stać, a nie "chuj fto wbijam mają matki",https://www.youtube.com/watch?v=4HkJw8e6F5Y - zbiór raperów i aleternatywek 98 WRO
Hyphap! |:rotfl: |
macieyo

Post autor: macieyo »

nie dotykaj narkotykow bo cie zmiota z planszy

ćpun pozostanie ćpunem pozdro dla wszystkich ogarniętych zawodników

jestem na dole, opowiadaj, co jest z tobą
paliłaś weed ze mną, ale dzisiaj palę solo
Zablokowany