Podcasty
Moderator: gogi
- FruitOffTheWall
Re: Podcasty
polecanko
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Byłeś?lygrys pisze: ↑24 maja 2024, 17:32 Jutro Podcastex Live w Gdyni!
https://www.facebook.com/events/9600717 ... f=newsfeedPodcastex Live o trójmiejskich latach 90 i 00.
Sobota 25 Maja 2024 o godziny 14:00
W
Konsulat Kultury Gdynia
ulica Jana z Kolna 25, 81-351 Gdynia, Polska
Wstęp wolny
Jutro idę
Byłem
ty byłeś w chakaterze prelegenta? bo co te lamusy prowadzące ten podcast miałyby wiedzieć o latach 90tych?
Po tym jak google zaorało google podcasts wykupiłem sobie youtube premium, spotify oraz tok fm.
Karty nie podpiąłem, tylko po prostu doładowuje jakaś kwotą konto google play i fajnie, że jakieś strony streamingowe można w taki sposób opłacać i nie żałuje, że w raz z audioteką, której nie słucham płacę prawie 100zł miesięcznie.
Jeżeli chodzi o youtube i yt music, to szkoda, że to wykupieniu abonamentu nie można na youtube podcastu słuchać z wygaszonym ekranem, a nie każdy ma taką samą wersję na yt music czy jest na spotify.
Dlatego podczas spaceruj najwięcej korzystam ze spotify, a z yt music, kiedy jakiegoś podcastu czy piosenki nie ma na spotify przez prawa autorskie.
Jak ktoś zna jakaś fajną darmowa alternatywę dla google podcasts to chętnie sprawdzę jako dodatkowa opcja.
Karty nie podpiąłem, tylko po prostu doładowuje jakaś kwotą konto google play i fajnie, że jakieś strony streamingowe można w taki sposób opłacać i nie żałuje, że w raz z audioteką, której nie słucham płacę prawie 100zł miesięcznie.
Jeżeli chodzi o youtube i yt music, to szkoda, że to wykupieniu abonamentu nie można na youtube podcastu słuchać z wygaszonym ekranem, a nie każdy ma taką samą wersję na yt music czy jest na spotify.
Dlatego podczas spaceruj najwięcej korzystam ze spotify, a z yt music, kiedy jakiegoś podcastu czy piosenki nie ma na spotify przez prawa autorskie.
Jak ktoś zna jakaś fajną darmowa alternatywę dla google podcasts to chętnie sprawdzę jako dodatkowa opcja.
Krzysiu słuchaj podcastów na YT bo wtedy twórcy może coś skapnąć do kieszeni
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie polecicie jakieś fajne podcasty o drugiej wojnie światowej? Słucham "wojenne historie" ale już prawie wszystkie odcinki przerobiłem
Popi.jaku
no norbert i kamil to już chyba sami całą IIwś przerobili, ja słucham czasem jeszcze "beczki prochu" (tam najczęściej czyta gość źródłą z epoki, pamiętniki, listy etc), lubię też "międzywojnie", choć tam mocno prawicowy skręt, no i nie - jak nazwa wskazuje - bardzie o międzywojniu
ja lubię jeszcze powojnie chociaż jak nazwa wskazuje podcast mówi o okresie powojennym ale z wojną związane bo przez to sprawy się potoczyły jak się potoczyły. Lubię też na spotify rmf historycznego podcastu posłuchac. Jest z różnych dziedzin ale o wojnie sporo.. nazwa podcastu to misja specjalna.
także słuchałem troche : "historia w radiu Olsztyn".
także słuchałem troche : "historia w radiu Olsztyn".
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
jakby kogoś interesował temat krucjat to polecam
polecacie jakieś podcasty o inwestowaniu i giełdzie?
- FruitOffTheWall
spoczko ten podcast
rip zioloziolo
Polecam gościa i jego prywatny kanał, można fajnie posłuchać, będzie wykorzystane w świąteczny weekend
Spoiler
Polecam mocno "Blowback" - pierrwszy sezon o wojnie w Iraku począwszy od tego jak Sadam doszedł do władzy dzięki CIA, jak mu sprzedawano broń chemiczną itd. kolejne sezony o rewolucji kubańskiej, dalej wojna w Korei(szczególnie mocny materiał imo), 4 sezon - Afganistan i teraz sezon 5 Kambodża. Dostępne na spotify
zdecydowanie mniej, kompletnie z dupy są dla mnie te wstawki wypowiedzi ludzi skądś tam, które kończą się na tym że chłop z uzbekistanu się przedstawia. ciężej też znaleźć godzinę na przesłuchanie niż 15-20 minut jak wcześniej pan maciek sam nawijał
Akurat czas to dla mnie żaden problem, bo jak na początku były wywiady, to zlatywały szybko, ale teraz nie wiem. Te wypowiedzi, jak powiedziałeś, totalnie useless. Dynamika między nimi jest spoko, ale jednak są na równej pozycji i oboje siedzą w temacie, ale nie są turbo ekspertami, temu ciężko się tego słucha. W erze wywiadów był dobry research Maćka + ekspert i było o wiele ciekawiej. W tej nowej formule chyba ze trzy odcinki mi się naprawdę podobały (np. ten o złodziejach sukulentów), a np tego o Neapolu nie dosluchalem (choć temat ciekawy raczej).
no jednak wywiady z ekspertami od danych miejsc zawsze dawały szerszą perspektywę, dalej słucham i jest okej, ale na początku roku mówił też, że formaty będą rotowały a jest tylko to + ten odcinek solowy