Żyto / Michał Żytniak

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

synfaziego

Żyto / Michał Żytniak

Post autor: synfaziego »

Nie moge uwierzyć w to że po tym jak Tytus (dziś ekskluzywny alkoholik) zdecydował się go na okrętę wydać w 2012 jego kariera nie pierdolnęła mocniej. Bez dwóch zdań TOP 5 najlepszych polskich raperów ulicznych, obok Sokoła, Rogala, Bonusa czy Chady. Najbardziej mnie rozpierdala to, że wkurwił sie na ten jebany rap i zaczął malować obrazy które chodzą teraz po 10k.
Już na pierwszej plycie robił storytellingi które walą pięścią w gębę prostotą formy i przekazu, bez żadnych błyskotliwych sztucznych morałów, po prostu typiara zdradziła chłopa, a ten jej podrzucił pół kilo tematu i chuj jej w dupe. Piękna rzecz.

Później znany forumowy wyjebkowicz uszatek Sokuł wydał płytę Wiry (2014) w prosto, ale mieli tam taki nawał wydawniczy ze nikt mu dość uwagi nie poświęcił, a ci co przesluchali to mieli ból dupy o to że "nawija na techno bitach"

2 Miechy temu wyszła druga płyta z NOONEM, w której pokazuje odjechaną alternatywną wizje pisarską, troche sie śmieje ze swojej pozycji w rapie, całość pełna beki, zabawne gry słowne, ale ociera sie o twór przeintelektualizowany, genialna produkcja

JESTEM ZROBIONY, ALE NIE NA BÓSTWO :bowdown: :bowdown: :bowdown:

a ty lubisz?

PS ciekawostka, to żyto zaniosl do Tytusa demówke Sariusa
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Żyto / Michał Żytniak

Post autor: przedszkolanek »

synfaziego pisze: 09 lis 2024, 18:44 Później znany forumowy wyjebkowicz uszatek Sokuł wydał płytę Wiry (2014) w prosto, ale mieli tam taki nawał wydawniczy ze nikt mu dość uwagi nie poświęcił
a to nie było tak, że w prosto mieli programowo wyjebane na wszystko co nie było wojtkiem sokołem i to niezależnie czy akurat był nawał wydawniczy czy go nie było?
synfaziego

przedszkolanek pisze: 09 lis 2024, 19:53 wszystko co nie było wojtkiem sokołem
tak jak mowisz, sokol naobiecywal chuj wie czego, a nawet sie do tej plyty żyta nie dograł, co Michał nazwał "słabym zachowaniem"
narracja obrana w poście to ta, którą sam Żyto prezentuje w wywiadach i rozmowach, moze z grzecznosci. W kazdym razie był absolutnie zaniedbany przez Prosto
2ps__

Post autor: 2ps__ »

GOAT, zarówno pod względem rapowym jak i przejebana historia ogólnie, do tego niezwykle sympatyczny i słodki gentleman z tym swoim vibem typu nic mi się nie chce, prostota i glupkowatoscia, plus od najmłodszych lat nawijał jak to zrobić by zarobić a się nie narobić i znalazł sposób w końcu i sie żyje teraz elegancko tak jak se wymarzył, kolejny dowód na to że manifestacja działa
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

No wydaje mi się jednak, że o takiego VNMa, HIFI Bande czy Kaena dbali trochę bardziej niż o Żyto.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
2ps__

Post autor: 2ps__ »

po latach okazało się
mój idol to cwel
Awatar użytkownika
knarku

Post autor: knarku »

w huj zdolny gosc i przyklad takiego kumatego, osluchanego ulicznika, ktory sobie eksperymentowal z muzyka a nie sztywno trzymal sie jakichs ulicznych pianinek i dukania do bitu tylko se nawijal pod rozne rzeczy, ogolnie jeden z moich ulubiencow i propsuje w huj za droge i ostateczne znalezienie sobie patentu na zycie caly czas pozostajac soba

z ciekawostek

zyto pod grime

hot16 w huj fajnie dla mie poskladane

to z okresu zyto-zyto fajne rzeczy

a i w ogole plejke mam jak ktos chce sie z postacia zapoznac, bo niewatpliwie z tych "ulicznikow" (huj w te etykiety tak naprawde) to sie wyroznial, z reszta to gdzie jest dzisiaj pokazuje samo z siebie, ze on byl z tych kumatych i obrotnych co zawsze mieli swoja wizje i sa sztywno realizowali
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

TO MY
HILFIGER

Podpisuje się pod tym co napisaliście koledzy. Jaram się karierą jegomościa. Gliczi Praga to mój top i ulubiony album z tego roku, dawno mnie nic tak nie ruszyło w gatunku. Co odsłuch wyciągam nowy ulubiony wers

Kiedyś w bloku w Częstochowie
dziś w willi nad morzem rapuje sobie

Hotel pięć gwiazdek pewnym krokiem wchodzę
Kiedyś bym się zastanawiał czy w ogólę mogę

Niby wszystko proste, a jaką to ma moc w sobie, czy ten wers z mocną Anglią, albo wjazd w Beniowskim zawsze wtedy :lol: ale i :bowdown:
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

kurator pisze: 12 lis 2024, 12:20 TO MY
HILFIGER
W którym numerze był ten wjazd?
Awatar użytkownika
kurator

Post autor: kurator »

o tu

polish hip hop is the best in poland
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

2ps__ pisze: 10 lis 2024, 20:43 GOAT, zarówno pod względem rapowym
różne głupoty tutaj czytałem na tym forum ale to lekko jest pierwsza 5 idiotyzmów. Kwadraciaka z najprostszymi rymami, który wydał dwa legale, które wszyscy mieli w chuju, potem uliczny album z cieciem, który na dzień dobry się rozjebał na psiarni to goat. Dobrze, że wam go Noon wygrzebał z rapowego śmietnika bo przed tym chuja o nim słyszeliście.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

wuiru pisze: 17 lis 2024, 12:01 Dobrze, że wam go Noon wygrzebał z rapowego śmietnika bo przed tym chuja o nim słyszeliście.
Weź nie pierdol, bo po pierwsze to Żyto był propsowany na forum długo przed płytami z Noonem (może poza okresem nagrywek z Oskarem Pam Pam), a po drugie to pierwsza płyta w Asfalcie odbiła się jakimś tam echem na scenie.

800 koła wyświetleń tutaj nie wzięło się znikąd.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Pamiętam, że był na forum propsowany, zwłaszcza gdy były dyskusje o ulicznym rapie, sam nie trybiłem i mnie wzięło dopiero na czarnym koniu
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
wuiru

Post autor: wuiru »

oldschool pisze: 17 lis 2024, 12:46 Weź nie pierdol, bo po pierwsze to Żyto był propsowany na forum
propsowanie na forum to żaden argument bo nic nie znaczy (poza tym wejdź sobie w stare tematy ze slizgu to zobaczysz rozkład tych propsów). Debiut w asfalcie tak się odbił, że po wjebaniu kasy w płytę, którą nikt nie kupił wziął go wojtek żeby utopić w nim hajs. 800 koła wyświetleń w 11 lat w tytule, który nawiązuje do mema to słaby wyznacznik czegokolwiek bo pokazał bym ci o wiele mniej "znanych" z takimi samymi wynikami.
2do5

Post autor: 2do5 »

wyjebała by cie z butów taka wrażeń dawka
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

wuiru pisze: 19 lis 2024, 19:10 800 koła wyświetleń w 11 lat
Jak na kawałek z tamtych lat to dobre liczby, mało co wtedy milion pizgalo
cztery żubry i dwie kurwy
synfaziego

gościarz ma całe kopki, kupy, kopy tekstów którymi mozna bylo sie waflować w mowie codziennej, potrafil sie wspaniale bawić przerzutniami w tekście czego po Sokole nikt znamienicie nie robił, potrafił wpierdolić w środku storytellingowego tracka metawers w stylu

"I ONA MI MOWI - PRACOWAŁAM JAKO MODELKA
I NABRAŁBYM SIE, ALE TO MOJA PIOSENKA"

nosz kurwa mac!!!

po to ja wlasnie żyje i po to oddycham zeby takich naturszczyków poezji sluchac, pierdoli mnie eldo przemądrzały i jaszczomp z zadartym nosem
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Syn faziego z riczem a frajery okupuja w tym czasie tematu z quebafide :rotfl:
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

albo o kendricku :rotfl: