UNDADASEA

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
bronek

Re: UNDADASEA

Post autor: bronek »

Teraz dopiero ogarnalem ze byly jeszcze 2 kawalki ktorych tutaj chyba nikt nie linkowal wiec macie:

Ten fyrtel 5 przyjemny kawalek, dobry bicior do pokiwania glowka
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
livex99

Post autor: livex99 »

Wraca UNDA na winylu Atezecioka
Spoiler
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

TO NIE TRIBUTE TYLKO HOŁD.

UWAGA CIĘŻARY:
JAK MIAŁEM 21 LAT ŻYŁEM PRZYGNIECIONY DEPRESJĄ, BRAKIEM PERSPEKTYW NA ŻYCIE, A MOI NAJBLIŻSI SUKCESYWNIE WYBIJALI MI Z GŁOWY WSZELKIE MARZENIA DOTYCZĄCE KARIERY MUZYCZNEJ. BEZ WYKSZTAŁCENIA, JAKICHKOLWIEK PRZYDATNYCH SKILLS’ÓW MOŻNA BYŁO WYWRÓŻYĆ MI CO NAJWYŻEJ KARIERĘ RAPUJĄCEGO MENELA. OBSERWUJĄC JAK STARSI KOLEDZY TRWONIĄ SWÓJ POTENCJAŁ, RÓWIEŚNICY STAJĄ SIĘ NORMALNYMI LUDŹMI W SPOŁECZEŃSTWIE, GNIŁEM OD WEWNĄTRZ TRACĄC WIARĘ. BYŁEM PRZERAŻONY, PEŁEN WSTYDU, LĘKÓW, KOMPLEKSÓW I BÓLU. GODZIŁEM SIĘ Z FAKTEM, ŻE NIE ZASŁUGUJE NA NIC WIĘCEJ. DUŻO PIŁEM. OSIĄGNĄŁEM PUNKT KRYTYCZNY. ROZSTAŁEM SIĘ Z KOLEGAMI, PRACĄ, SPAKOWAŁEM KOMPA, LUMPY I ZESZYTY Z TEKSTAMI, POŻEGNAŁEM RODZICÓW I RUSZYŁEM NA PÓŁNOC GDZIE SZUKAŁEM ZMIAN WCIĄŻ POWTARZAJĄC SOBIE „ROBISZ TO Z MIŁOŚCI”.

EKIPĘ Z GDYNI W PEŁNYM SKŁADZIE POZNAŁEM NA ŚWIĘTO ŁAWKI W 2018. ENERGIĘ, KTÓRA BIŁA OD TYCH LUDZI CIĘŻKO OPISAĆ SŁOWAMI. PRZY NICH MOJE WEWNĘTRZNE DZIECKO ŚPIEWAŁO AJM SKAAATMEEEEEEEEN SKIRUBLIDIBUDYBASJ KRĘCĄC SIĘ NA GŁOWIE. CZUŁEM JAK BYM SPOTKAŁ SIEBIE SAMEGO, URODZONEGO W INNEJ LINII CZASOWEJ. ABSOLUTNA ZAJAWA NA HIP HOP, WRAŻLIWOŚĆ MUZYCZNA, MENTALNOŚĆ, ZROZUMIENIE, POCZUCIE HUMORU - WSZYSTKO TO EMANOWAŁO W FORMIE JAKIEJŚ MAGNETYCZNEJ AURY. NA JEJ TLE BYŁEM W STANIE DOSTRZEC SWOJE WŁASNE PROBLEMY. WIELOWYMIAROWE PIĘKNO TYCH OSÓB I ATMOSFERA JAKA PANOWAŁA W TRAKCIE SPOTKAŃ PRZYPOMNIAŁA MI, ŻE NADAL JESTEM MAŁOLATEM. TYM SAMYM MAŁOLATEM KTÓRY MAJĄC 15 LAT ODKRYŁ, ŻE CHCE BYĆ ARTYSTĄ A MUZKA TO JEDYNE CZEMU CHCE POŚWIĘCIĆ ŻYCIE MOGĄC POZOSTAĆ SOBĄ. TEN DZIECIAK MARZYŁ O NIEZALEŻNOŚCI, PEWNOŚCI SIEBIE, POCZUCIU SPRAWCZOŚCI, BRAKU LĘKÓW, BEZPIECZEŃSTWIE, MOŻLIWOŚCI TWORZENIA. O BYCIU SOBĄ TAK BARDZO BY STAĆ SIĘ KIMŚ. PODEJŚCIE DO RZECZYWISTOŚCI , Z KTÓRYM SPOTKAŁEM SIĘ W EKIPIE UNDADASEA TO PERSPEKTYWA DZIĘKI, KTÓREJ POZBYŁEM SIĘ KOMPLEKSÓW, DEPRESYJNYCH FAZ I ZACZĄŁEM DALEJ TWORZYĆ. DAŁA MI NA NOWO WIARĘ W LUDZI, INSPIRACJĘ DO WYMYŚLANIA SIEBIE JAKO SAMODZIELNEJ JEDNOSTKI. PRZYPOMNIAŁA MI DLACZEGO ZACZĄŁEM ROBIĆ MUZYKĘ I JAKIE EMOCJE POWINNY TOWARZYSZYĆ MI GDY TO ROBIĘ. DZIĘKI TEMU W 2019 POWSTAŁ „DYKTAFON”, OD KTÓREGO WSZYSTKO SIĘ ZACZĘŁO NA NOWO BO POCZUŁEM, ŻE ZWYCZAJNIE MOGĘ. DZIĘKI TEMU PÓŹNIEJ POWSTAŁ „CZARNY SWING”, „ROLLER”, „LOWPASS” , „DEADLINE EP”, ŚWIĘTY BASS I „ACID MORO”. CI LUDZIE POKAZALI MI, ŻE ŚWIAT TO PLAC ZABAW - WYSTARCZY WYBRAĆ SWOJE ZABAWKI, OTWORZYĆ SIĘ NA LUDZI I NIE CHOWAĆ GŁOWY W PIASEK. GDY NIE MIAŁEM DOMU DALI MI KLUCZ OD SWOJEGO I POŚCIELILI WYRO, JAK NIE MIAŁEM HAJSU DALI MI PRACĘ, JAK NIE MIAŁEM NIC POKAZALI JAK MIEĆ WSZYSTKO.

TERAZ JEST PO PROSTU INACZEJ, DOKŁADNIE TAK JAK MIAŁO BYĆ.
NIE ZMIENIŁO SIĘ NA PEWNO TO, ŻE NADAL ROBIĘ TO WSZYSTKO Z MIŁOŚCI.
CZY WŁAŚNIE DLATEGO JESTEM JEDYNĄ OSOBĄ NA ZIEMII, KTÓREJ W 2024 UDAŁO SIĘ ZEBRAĆ TYCH WSZYSTKICH LUDZI ŻEBY , POROZMAWIAĆ, ZBIĆ PIONĘ, NAGRAĆ TE SYMBOLICZNE „MOJA WINA” ZA KOTARKĄ I ZMONTOWAĆ TO W KAWAŁEK ZA ZGODĄ WSZYSTKICH? NIE WIEM.
JEDYNE O CO DZIŚ PROSZĘ WIEDZĄC, ŻE ŻYCIE JEST TRUDNE A SPRAWY PRZESKURWYSYŃSKO SKOMPLIKOWANE - W IMIĘ DOŚWIADCZEŃ ZA WSZYSTKICH, KTÓRZY SĄ, BYLI I DOPIERO BĘDĄ - WYŚLIJ W ETER PEACE, LOVE & THANKFULLNESS PONAD ILUZJĄ ODRĘBNOŚCI.

TO NIE TYLKO MOJA HISTORIA BO PERSPEKTYW JEST TYLE ILU OBSERWATORÓW. PODOBNYCH DO MOJEJ RÓWNIEŻ, PEWNIE GŁÓWNIE WŚRÓD LUDZI, KTÓRZY NAWET NIGDY NIE POZNALI NAS OSOBIŚCIE. ILOŚĆ URATOWANYCH ŻYCIORYSÓW WCIĄŻ ROŚNIE. OBY BYŁO ICH WIĘCEJ NIŻ TYCH, KTÓRZY UŚWIĘCILI TRAWKĘ I FIGÓWĘ - WTEDY PÓJDZIEMY DO NIEBA. SEE YOU THERE.

UNDADASEA TILL INFINITY.
MŁODA GDYNIA.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
Karko_Nape

Post autor: Karko_Nape »

Ale gejoza
Awatar użytkownika
bronek

Props atz props undadasea, czekamy na kolejne wspolne hity
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
edenmar

Post autor: edenmar »

To niezły feat Undy na tym kawałku
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

no, ciężary
Awatar użytkownika
bronek

e: kurde linku nie moge dac do zdjecia storki ale no niby maja byc jakies rzeczy undopodobne w podobnym skladzie (ale bez guaguo jezeli dobrze rozumiem?)
Jak ktos lepiej ogarnia niz vipdavidbronek te linki do socjali to moze wrzucic ten post tak zeby sie wyswietlal od razu na forumku: https://www.facebook.com/groups/4543271 ... 987750881/
Ostatnio zmieniony 16 cze 2025, 1:36 przez bronek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nie dziala napraw @bronek
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
bronek

juz naprawione ale props za szybka reakcje @ART
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

nadal nie dziala bo nie jestem czlonkiem grupki straight outta konon xD
wrzuc skrina
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
bronek

Aha to sie nigdy nie dowiesz co tam jest :twisted:
Awatar użytkownika
kaznicki

Post autor: kaznicki »

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

to slalom prowadzi czy kto?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

po szybkim przeglądzie okołoundowych kont, to tak, to Slalom
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
loco

Post autor: loco »

Żadne rzeczy undowe się nie pojawią, zostało to źle ujęte w poście. Chodzi o to, że Kapi robi solo.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
bobermann3000

Post autor: bobermann3000 »

kapi to slalom? nie brzmi na kapi solo tylko jakieś kooperacje dookoła undy
DjPendzel

Post autor: DjPendzel »

że dwa kawałki dobre na całą karierę ten skład ma a pisze jakby rozpadł się wutang clan
Beka w chuj
Jedzenie kebabów i słuchanie chujowego rapu
Tak wygląda życie wielu polaków
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

To co tera wrzucili to idzie w osobny temat budki surfera czy nikt tu tego jeszcze nie wychwycił po prostu?
Fajne undowe bujanko, ciekawe kogo poza guagua bedzie brakować na całej płycie. Nadzi nie ma na singlu, ale w komentarzach na yt pisała ze bedzie. Fakir tam malo kiedy sie rapowe udzielał, więc chujgowi. I undowe duperki pod znakiem zapytania jeszcze
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ta, jest temat z albumem: viewtopic.php?t=12103
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ