offtopic książkowy

Kategoria poświęcona książkom, tekstom i dziennikarstwu.

Moderatorzy: gogi, con shonery

ChiefKeef

Re: offtopic książkowy

Post autor: ChiefKeef »

przeszukalem caly internet w celu pozyczenia na kilka dni ksiazki S,M,L,XL Rema Koolhaasa i nic nie znalazlem. ma ktos moze to po polsku/angielsku pozyczyc?
WnukUbeka

Post autor: WnukUbeka »

ChiefKeef pisze: 29 kwie 2019, 18:04 przeszukalem caly internet w celu pozyczenia na kilka dni ksiazki S,M,L,XL Rema Koolhaasa i nic nie znalazlem. ma ktos moze to po polsku/angielsku pozyczyc?
Mam po francusku
Chuja grajom opierdolimy ich
ChiefKeef

Post autor: ChiefKeef »

nie dzieki, ale moze sie ktos znajdzie z wersja pdf i sie podzieli, to ja tu bede czekal bo za chuja tego nie znajde
Awatar użytkownika
cukier

Post autor: cukier »

^ sprawdziłem orwella to na bonito bez przeceny taniej niż na arosie z przeceną :lol:
Buntownik to najdoskonalsza forma człowieka. Odrzuca konformizm na rzecz indywidualizmu nie będąc atencyjnym hipsterem, ale rewolucjonistą.
>>> wbita https://www.youtube.com/user/ComeoutTV <<<
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

nie polecam zakupów na stronie livro.pl, skurwysyny jebane, nie dokładajcie im się do interesu.
Grand Theft Auto VI (GTA 6) is officialy scheduled to release worldwide on November 19, 2026, for PlayStation 5 and Xbox Series X/S.
Spoiler
Obrazek
rolka

Post autor: rolka »

http://czytelniczy.pl/ilu-polakow-czyta ... 19-raport/
Myślicie że ludzie którzy odpłynęli od książek oglądają seriale czy nie mają żadnej alternatywy? Jak to u was wygląda?
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Chyba taka kolej rzeczy, wraz z pojawieniem się nowych form rozrywek te stare odchodzą do lamusa. Warto zaznaczyć, że mimo takich wyników i tak jesteśmy w czołówce Europy
rubinstein

Post autor: rubinstein »

ja odpływam troche od książek, bo ostatnimi czasy okazjonalny stres + wrażenie braku czasu robia swoje.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Ja pamiętam, że jeszcze przed erą swobodnego dostępu do seriali kiedy trzeba było je ściągać z torrentów i mało kto był w temacie, czy szerszej ilości contentu na yt, to i tak co roku narzekano, że mało osób czyta
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

[mention]dou[/mention], znalazłem miejsce dla Ciebie
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
dou

Post autor: dou »

No i takie miejsca to ja szanuje.
Co to za pozycja?
Kiedy umiera człowiek, tracimy całą bibliotekę
Użytkownicy nawiązujący do plhh na maturze: encrenoire, jajca, MalinowyJogurt, Master
Jasny pisze: 08 lip 2022, 11:20 Szkoda, że ludziom mózg nie wraca.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

„Miasto Archipelag” Springera. Przehajp jakby co.
Awatar użytkownika
dou

a to nawet robiłem słuchowisko z tego :D z fragmentów

#mobi#kindle
panowie na pewno spotkaliście się już z dziwnymi pdfami.
Jak coś takiego skonwertować, żeby normalnie na kindlu czytać a nie w acrobat reader?
Spoiler
Obrazek
wygląda trochę jak z maszynopisu..

po konwersji w calibre na mobi wygląda to tak..xD
Spoiler
Obrazek
Użytkownicy nawiązujący do plhh na maturze: encrenoire, jajca, MalinowyJogurt, Master
Awatar użytkownika
Dill

Post autor: Dill »

czytelnictwo spada, a książek na rynku przybywa. ktoś wytłumaczy ten fenomen?
Awatar użytkownika
dou

teraz każdy może wydać książkę
Awatar użytkownika
Dill

Post autor: Dill »

ale wydawnictwo musi zarobić. ludzie nie czytają, a hajs wpada. chodzi mi o to. wydawcy musi się to opłacać.
Awatar użytkownika
dou

ja nie wiem, ja tego nie ogarniam.
chociaż ciesze się, bo rynek faktycznie się rozwija i dużo fajnych rzeczy powstaje. i książki i komiksy i audiooboki
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

Dill pisze: 20 maja 2019, 11:27czytelnictwo spada, a książek na rynku przybywa. ktoś wytłumaczy ten fenomen?
To, że książki się sprzedają nie oznacza automatycznie, że ludzie je czytają po zakupie. Kupki wstydu w dzisiejszych czasach to chyba już normalna sprawa.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Ja kupuję książki z przyzwyczajenia. Lubię autora, napisał coś nowego? Do koszyka. Fajny temat, interesuje mnie? Do koszyka. Dużo się o tym mówiło, recenzenci chwalili, autor dostał Nike? Do koszyka. O! promocja i można coś ciekawego wyłapać tanio? Do koszyka. Idę do Media marktu a tu książki za 9,99 bo się kurzą w magazynach? Do koszyka. Kiedyś przeczytam.

U mnie w mieście akurat nie ma, ale w Krakowie na Grodzkiej, czy w Warszawie na Nowym świecie jest "skład tanich książek", zawsze jak przechodzę to znikam w środku na dłuższy czas, w zeszłym roku z tego na Nowym Świecie wyniosłem 14 książek i wydałem tylko jakieś 250 zł. Lubię się otaczać książkami, niedługo dosłownie, bo będę musiał jeden pokój wyłożyć regałami na wszystkich ścianach do sufitu i nie wiem czy to wystarczy.
Awatar użytkownika
svnchez

Post autor: svnchez »

Ja jeśli czytam książkę to praktycznie zawsze kupioną, w bibliotece nie byłem od kilku lat. Generalnie nigdy nie kupuję byle tylko kupić (raz tak zrobiłem z folwarkiem zwierzęcym, którego chciałem mieć na półce, a czytałem wcześniej egzemplarz z biblioteki), zawsze przed kupnem patrzę na tematykę i mniej więcej oceny/opinie, żeby nie tracić czasu i pieniędzy. Kilka oczywiście było nietrafionych, więc się ich pewnie będę chciał pozbyć żeby mieć jedynie to co jest dla mnie interesujące i trzyma dobry poziom. Inna sprawa, że rzadko kiedy mam okazję być w miejscu z jakimiś fajnymi promocjami i głównie kupuję interesujące mnie wcześniej konkretne tytuły.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
ODPOWIEDZ