Fantasy NBA

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
KedaR87

Re: Fantasy NBA

Post autor: KedaR87 »

Własnie zakładam ligę i punktowanie zacznie się dopiero 28.10, przez to, że tak późno zaczynamy...

Więc teoretycznie nie ma spiny, żeby ten draft był dziś
Mider

Post autor: Mider »

rbj pisze: 22 paź 2019, 1:38 Mi musiałby ktoś wytłumaczyć na PW o co chodzi i jak to się je, bo jestem kompletnie zielony.

Wysłane z mojego Redmi 6A przy użyciu Tapatalka
tak samo mam
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

Dawajcie omówienie zabawy tutaj, a nie na pw i też jestem chetny
Awatar użytkownika
KedaR87

Zabawa jest prosta, zbieramy się przeprowadzamy Draft, klasyczną metodą, w tzw. rundach (Snake draft, jest losowanie kolejki wyboru, przy 4 graczach dla przykładu "Jedynka" wybiera 1,8,9; "dwójka" 2,7,10; "trójka" 3,6,11; "czwórka" 4,5,12 itd)

Jest oczywiście określona liczba zawodników drużynie. H2H na zasadach Roto? Bo chyba tak chcemy zagrać prawda? Działa w ten sposób, że w każdym tygodniu czekają nas pojedynki jeden na jednego trzeba wygrać w większej ilości kategorii statów. Dlatego trzeba wybierać swoich zawodników pod kątem wielu tychże:

Roster Positions: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util, BN, BN, BN

Players Stat Categories: Field Goal Percentage (FG%), Free Throw Percentage (FT%), 3-point Shots Made (3PTM), Points Scored (PTS), Total Rebounds (REB), Assists (AST), Steals (ST), Blocked Shots (BLK), Turnovers (TO).

Po każdym takim tygodniowym pojedynku klaruje się tabela. Pod koniec sezonu zasadniczego 8 najlepszych gra o tytuł mistrzowski ligi w Playoffach. Klasycznie, ćwierćfinał 1 z 8, 2 z 7, 3 z 6, 4 z 5. Wygrani grają dalej o tytuł, przegrani o miejsca 5-8.

Można robić transfery miedzy sobą (do pewnego momentu sezonu jeśli dobrze pamiętam), a także z dostępnych wolnych graczy.

To chyba z grubsza tyle.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

to na kiedy ten draft?
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
Kacper

Post autor: Kacper »

okej i to się wszystko odbywa przez nba.com? jakby brakowało ludzi to mogę namówić ziomeczka.
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

moglbym sprobowac jak jest jeszcze miejsce, nigdy nie gralem
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Mider

KedaR87 pisze: 22 paź 2019, 13:44 Zabawa jest prosta, zbieramy się przeprowadzamy Draft, klasyczną metodą, w tzw. rundach (Snake draft, jest losowanie kolejki wyboru, przy 4 graczach dla przykładu "Jedynka" wybiera 1,8,9; "dwójka" 2,7,10; "trójka" 3,6,11; "czwórka" 4,5,12 itd)

Jest oczywiście określona liczba zawodników drużynie. H2H na zasadach Roto? Bo chyba tak chcemy zagrać prawda? Działa w ten sposób, że w każdym tygodniu czekają nas pojedynki jeden na jednego trzeba wygrać w większej ilości kategorii statów. Dlatego trzeba wybierać swoich zawodników pod kątem wielu tychże:

Roster Positions: PG, SG, G, SF, PF, F, C, C, Util, Util, BN, BN, BN

Players Stat Categories: Field Goal Percentage (FG%), Free Throw Percentage (FT%), 3-point Shots Made (3PTM), Points Scored (PTS), Total Rebounds (REB), Assists (AST), Steals (ST), Blocked Shots (BLK), Turnovers (TO).

Po każdym takim tygodniowym pojedynku klaruje się tabela. Pod koniec sezonu zasadniczego 8 najlepszych gra o tytuł mistrzowski ligi w Playoffach. Klasycznie, ćwierćfinał 1 z 8, 2 z 7, 3 z 6, 4 z 5. Wygrani grają dalej o tytuł, przegrani o miejsca 5-8.

Można robić transfery miedzy sobą (do pewnego momentu sezonu jeśli dobrze pamiętam), a także z dostępnych wolnych graczy.

To chyba z grubsza tyle.
ok to gdzie zakładać konto?
Awatar użytkownika
Beny

Post autor: Beny »

ja chętny jak jeszcze jest miejsce w lidze. dawajcie
Awatar użytkownika
wojtas

Post autor: wojtas »

Mider pisze: 22 paź 2019, 14:08 ok to gdzie zakładać konto?
yahoo? [mention]KedaR87[/mention]
Awatar użytkownika
KedaR87

Liga stworzona, ale to jest taki haos, że trzeba to podsumować jakoś. I rozkminić ile drużyn dopuścić. Jest 21tygodni na rozgrywki w "naszym" sezonie zasadniczym więc troszkę nie do pary, jeśli dobrze szacuje... można by skrócić playoffy do 2 tygodni (zagrałaby 4 najlepszych) i wtedy jest 22 tygle do gry, więc "mecz i rewanż" przy udziale 12 drużyn, dobrze liczę?? No chyba, ze wbite w to i ile się zgłosi tyle osób gra (max.20) ...

I pytanie kiedy draft, czy dziś przed startem ligi, czy na spokojnie na tygodniu przed 28.10 (i tak nasza liga zacznie punktować dopiero wtedy...)

Ewentualnie stworzę ligę zwykłą Roto i wtedy może zagrać każdy kto się zgłosi (ale chyba będzie trzeba zmienić ilość koszykarzy w drużynie, bo draft będzie trwać wieki)
Awatar użytkownika
wojtas

Grałem snejka w 15 osobowej lidze, to poszło w ok. godzine.
Każdy miał minute na wybór, jak skrócić do 30 sekund to pójdzie szybko.

Grałem h2h rok temu to nie było rewanżów, PO trwały chyba 3 tygodnie(końcówka zasadniczego w NBA), liga była 20 osobowa
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

roto dla mnie lepsza opcja
no możemy dzis to zrobić ale chyba wszyscy zainteresowani na początku moga nie śledzić i skończymy w 5 osob
Awatar użytkownika
KedaR87

suitup pisze: 22 paź 2019, 15:16 roto dla mnie lepsza opcja
no możemy dzis to zrobić ale chyba wszyscy zainteresowani na początku moga nie śledzić i skończymy w 5 osob
Nieeee, H2H zdecydowanie lepsza zabawa, najlepsza w Fantasy.

Dobra czyli zagramy na ligę maks chętnych, zobaczymy pod wieczór jaka będzie frekwencja. Ale osobiście nie zrobiłem żadnego rozeznania i wolałbym, żeby ten draft był pod koniec tygodnia (czwartek, piątek) :razz:

Poniżej link z zaproszeniem:
Ślizgawka H2H (ID# 189707)
https://basketball.fantasysports.yahoo. ... 4a11f0f04b
Awatar użytkownika
KedaR87

Teraz jeszcze zauważyłem, że ligę można podzielić na dywizje. To jest dla mnie nowość, muszę o tym poczytać. Może to jest jakieś ciekawe rozwiązanie.
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

no fajnie, mamy juz 6 zarejestrowanych w lidze
drat widze ustaliłes na 25?
Mider

dołączyłem
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

jestem
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

jestem
Aczkolwiek szkoda że H2H, wolę roto
Awatar użytkownika
wojtas

Bo lata takie info w lidze "To score for the entire NBA season, leagues with Daily - Today roster changes must complete their draft by October 22nd before the start of the first game", więc chyba jest jakaś opcja na start sezonu od początku, ale nie wiem czym jest to "Daily - Today roster" w fantasy
ODPOWIEDZ