Tede - Esende Mylffon (2006) / Reedycja 2CD Hałas (2020)
Re: Tede - Esende Mylffon (2006) / Reedycja 2CD Hałas (2020)
2rzyn, daj potem znać jak siedzi mordeczko
bedziesz mógł je przejechać tagiem nawet
co Tede teraz takie tanie koszulki zaczął robić ?
co Tede teraz takie tanie koszulki zaczął robić ?
ja to na resell raczej wziąłem
nie jestem fanem tego albumu a muszę do kurwy nędzy w końcu zdobyć pierwszego Dinala więc zbieram te limitki żeby się wymienić chociaż
nie jestem fanem tego albumu a muszę do kurwy nędzy w końcu zdobyć pierwszego Dinala więc zbieram te limitki żeby się wymienić chociaż
Unboxing
Spoiler
Dla mnie najlepsza płyta Tedzika. Matheo co za bity, takiej formy nie miał nigdy potem!
Tedemu zmieniła się nieco barwa głosu co zaczynało się już na Notesie, ale rapy dalej najwyższych lotów.
Mam (chyba?) pierwsze wydanie, mimo to kupiłem reedycje hałas żeby mieć wszystkie tracki z tamtego okresu w dobrej jakości. Tyle czasu minęło, a płyta dalej rozkurwia!
Mixtape "American Myllfon" też był spoko z wokalami Hovy.
Rozumiem, że dotłoków żadnych nie będzie? Na allegro płyty dalej leżą, to samo w empikach.
Tedemu zmieniła się nieco barwa głosu co zaczynało się już na Notesie, ale rapy dalej najwyższych lotów.
Mam (chyba?) pierwsze wydanie, mimo to kupiłem reedycje hałas żeby mieć wszystkie tracki z tamtego okresu w dobrej jakości. Tyle czasu minęło, a płyta dalej rozkurwia!
Mixtape "American Myllfon" też był spoko z wokalami Hovy.
Rozumiem, że dotłoków żadnych nie będzie? Na allegro płyty dalej leżą, to samo w empikach.
podzielam pogląd, ale pamiętam że wkurwiala mnie ta płyta mocno. inne numery były w bonusie na cd, inne w wersji mixtapowej do pobrania za free, musiałem robić jakieś wersje ultimate tej płytki coby móc jej słuchac ze spokojem ducha
jasny wracaj na forum
u mnie na pewno top3 w dysko TDFa, ale najlepsza na pewno nie. no nie mniej chyba nigdy dobrał sobie lepszych bitów na album (tak całościowo patrząc) i nie było u niego lepszej chemii na linii on-producent niż tutaj właśnie.
- piernikowyskoczek
NIE ODCHODZĘ
TO JESZCZE NIE KONIEC
ale to miało pierdolnięcie w smutnym jak pizda rapie
Esende Mylfon props
TO JESZCZE NIE KONIEC
ale to miało pierdolnięcie w smutnym jak pizda rapie
Esende Mylfon props
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
weź mnie jeszcze bardziej znielub
chcę mieć tarczę, szukam celu
chcę mieć tarczę, szukam celu
jasny wracaj na forum
- piernikowyskoczek
a teraz taki chłam:
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- marmolad_k2
To jeszcze nie koniec.
Dodano po 54 sekundach:
Nie oglądałem jeszcze, ale mam nadzieję, że do doszliście do wniosku, że Esende > Rozrywkowa.
Dodano po 54 sekundach:
Nie oglądałem jeszcze, ale mam nadzieję, że do doszliście do wniosku, że Esende > Rozrywkowa.
A nawet o tym myślałem, bo też nastawienie na bangery i agresja, ale stwierdziłem, że dzieli je za dużo czasu i nie ma co porównywać. I teraz przeczytałem Twojego posta i sobie uświadomiłem, że Rozrywkowa to 2007, a nie 2008 jak mi się uwaliło.
Ale trudne się wylosowało tbh, nie wiem, jakbym odpowiedział. Pezet na mnie większe wrażenie zrobił, bo to jedna z pierwszych świadomie przesłuchanych płyt, Esende poznałem sporo później, ale chyba Esende się lepiej zestarzało. Na Rozrywkowej sporo gimnazjalnych panczlajnów, co kiedyś imponowały teraz śmieszą, ale Pezet tam dowozi nawet te gorsze linijki. Można kiedyś rozkminić Rozrywkową, co @horrypaz?
Ale trudne się wylosowało tbh, nie wiem, jakbym odpowiedział. Pezet na mnie większe wrażenie zrobił, bo to jedna z pierwszych świadomie przesłuchanych płyt, Esende poznałem sporo później, ale chyba Esende się lepiej zestarzało. Na Rozrywkowej sporo gimnazjalnych panczlajnów, co kiedyś imponowały teraz śmieszą, ale Pezet tam dowozi nawet te gorsze linijki. Można kiedyś rozkminić Rozrywkową, co @horrypaz?
@Jose "Łap tego loopa" to chyba nawiązanie do Funk Doobiest, nie do Liroya?
Well, you know, whiteys gotta pay... and the payment is baby hands
- marmolad_k2
I do jednego i drugiego.
- Vasco de Balboa
Glokk i Blask to dojebane bangery. Generalnie bardzo mocna płyta Jacka, często do niej wracam i całościowo nadal dobrze się trzyma jak na 2025.
Elegancka płytka, wracałem ostatnio i to jest w chuj lepsze niż Eliminati.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
tak, to jest nawiązanie do gurala
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
- Haczapurjan
Ta płyta powinna być diamentowa, a tymczasem nie ma nawet złota. Przykre.
to dalej wykurwisty album, banger na bangerze. technicznie tez Tede w formie, lepiej bylo chyba tylko pozniej w 2013-2015, swietnie tu skladal. wielki sentyment mam do tej plyty, ale jak jej dzis slucham to jaram sie w chuj nawet pomijajac nostalgie, sam sie czasem dziwie jak czesto wracam i jeszcze mi sie nie znudzilo
FUCK OFF MR LAHEY