OFFTOPIC SERIALOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Machnąłem sobie Crime z 2021 - policyjny procedural dziejący się w Edynburgu, na podstawie książki Irvina Welsha, autora m.in. Trainspotting, Filth czy The sex lives of Siamese twins.
Serial nie jest ani zły, ani wybitny - ot, w pierwszym odcinku porwane jest dziecko, a główny bohater w średnim wieku ma problem z alkoholem, dragami i traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, oraz obsesję na punkcie domniemanego seryjnego mordercy. Standard. Brudu jest mniej niż w Filth z McAvoyem, są też miejscami naiwne głupotki jak dzielna Murzynka walcząca z korporacyjnym #metoo czy też zakochany beciak.
Natomiast to co mnie ujęło to sam szkocki - takie słówka jak ken (= know), cannae (= cannot), baird/lass (= dziewczyna), oczywiście wee (= small) i aye (= yes). Świetny dialekt!
Serial nie jest ani zły, ani wybitny - ot, w pierwszym odcinku porwane jest dziecko, a główny bohater w średnim wieku ma problem z alkoholem, dragami i traumatyczne przeżycia z dzieciństwa, oraz obsesję na punkcie domniemanego seryjnego mordercy. Standard. Brudu jest mniej niż w Filth z McAvoyem, są też miejscami naiwne głupotki jak dzielna Murzynka walcząca z korporacyjnym #metoo czy też zakochany beciak.
Natomiast to co mnie ujęło to sam szkocki - takie słówka jak ken (= know), cannae (= cannot), baird/lass (= dziewczyna), oczywiście wee (= small) i aye (= yes). Świetny dialekt!
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Dzisiaj premiera The Devil's Hour s02 na Prime, kojarzę że trochę tu propsów zebrało, a chyba nie miało większej promocji, ja dopiero teraz się kapnąłem, że wychodzi.
o dziena za info xD
Czy to jeszcze ma sens po wyjaśnieniu tajemnicy w finale S01 ?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Wczoraj skończyłem oglądać 1 sezon polskiego serialu KRUCJATA. Nieźle zrealizowany, fajna główna rola, sporo błędów logicznych. W sumie może być.
Oberzałem parę odcinków Dark Matter... meh.
Wygląda trochę na akcyjniaka sf z pierwszej połowy 00's
Nie przepadam za głównym aktorem, exposition heh oczywiście musi być profesorem akademickim i prowadzić wykład o kocie Schroedingera
Lepiej chyba drugi raz Counterparta obejrzeć z łysym z Whiplash a nie z Brazzers zamiast tego
(czołówka też uderzająco podobna)
Wygląda trochę na akcyjniaka sf z pierwszej połowy 00's
Nie przepadam za głównym aktorem, exposition heh oczywiście musi być profesorem akademickim i prowadzić wykład o kocie Schroedingera
Lepiej chyba drugi raz Counterparta obejrzeć z łysym z Whiplash a nie z Brazzers zamiast tego
(czołówka też uderzająco podobna)
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- ConeyIsland
Rzadko zdarza mi się odpaść po pierwszym odcinku bo jednak często "daje szansę" i oglądam dalej ale wczoraj zrezygnowałem po obejrzeniu e01 tworu pt Lipowo. O kurwa co to za gówno xDD tam się nic nie zgadza, ani postacie, ani dialogi, ani fabuła, no chujnia sześcian.
ktoś wie gdzie w jednym miejscu można obejrzeć całą serie "sensacje xx wieku"?
Dodano po 4 minutach 51 sekundach:
znalazłem takie coś, trochę odcinków brakuje ale i tak jest full wypas: https://sensacjexxwieku.blogspot.com/p/ ... wieku.html
Dodano po 4 minutach 51 sekundach:
znalazłem takie coś, trochę odcinków brakuje ale i tak jest full wypas: https://sensacjexxwieku.blogspot.com/p/ ... wieku.html
Only Murders In The Building w s04 nadal jest wspaniałe i to już się chyba nie zmieni, nawet jeśli tym razem mordercę było stosunkowo łatwo wyczaić (może to i lepiej). W tym sezonie do obsady dołączyli ten najbardziej znany z Kac Vegas, tata Jima z American Pie i Eva Longoria, wraca też Amy Ryan także obsada jest naprawdę zacna. Zapowiedziano, że za rok znów zobaczymy sprawę kolejnego morderstwa w Arconii podanego w lekki i przyjemny sposób więc nie mogę się już doczekać. Chociaż ostatni odcinek sugeruje, że może nie każda z postaci się pojawić w piątej części, a szkoda by było.
Teraz chyba spróbuje te nowe polskie dzieło na Netflixie aczkolwiek nie jestem fanem aktorstwa Piotra Witkowskiego, no ale dam mu szansę.
Teraz chyba spróbuje te nowe polskie dzieło na Netflixie aczkolwiek nie jestem fanem aktorstwa Piotra Witkowskiego, no ale dam mu szansę.
- ConeyIsland
@potter "Idź przodem bracie" oglądasz? Warto podchodzić???
Obejrzałem w weekend. Jak na polski film z netflixa to nawet dobre sceny walki, akcji. Fabularnie to nadal tylko polski film. Można obejrzeć. Najlepsza produkcja netlfixowa z Witkowskim + tak naprawdę poziom serialu trzymają inni aktorzy.
- ConeyIsland
Wczoraj zrobiłem e01 i dam szansę, nie zapowiada się najgorzej
-
peterkurten
Drugi sezon diabelskiej godziny ktoś oglądał już może ? @Luxair ? @MalkoNTENT ?
- Bunnymen77
Człowiek z wyoskiego zamku - warto? Jestem w polowie trzeciego odcinka i póki co zachęca tylko strefą neutralną, mierne aktorstwo, durnowacizny, sztuczne dramaty mnie odrzucają. Rozkręca się to później?
Właściwie to nie, bo im dalej w las tym nudniej i durniej.
Idź przodem bracie w porządku, na jeden wieczór można wciągnąć, przyjemnie się rozkręca i zakończenie też satysfakcjonujące
Ja nie polecam, bajeczka pełna fabularnych głupot, zakończenie też w tym stylu, na plus te sceny walk i akcji a raczej ich choreografia, ale no gdzie temu np do Prostej sprawy, daleko daleko. Najlepsza rola kolega Kowalczyk.
To jakiś film karate?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Boiling point - świetna rzecz. Ja wiem, że ten serial ma już rok, ale dopiero co go rzucili na Canal+ i nadrobiłem teraz i nie żałuję. Jak ktoś widział film a tego jeszcze nie to się nie zawiedzie, w końcu to dalsze losy, z tą samą obsadą, tymi samymi twórcami itd. A jak ktoś nie widział to radzę jednak zacząć od niego, bo bez tego nie skumacie pewnych spraw. Gorsza informacja jest taka, że nie znalazłem żadnego info o planowanej kontynuacji i trochę mi mało te cztery odcinki. Ok, nie zażarło to jak the Bear (ale na pewno jest lepsze niż ostatni sezon) i może ludzie mają przesyt seriali o fine diningu, ale ja mocno się wkręciłem i polecam.
A teraz trzeba się za Pingwina zabrać skoro takie propsy zbiera i już akurat się kończy.
A teraz trzeba się za Pingwina zabrać skoro takie propsy zbiera i już akurat się kończy.