Donatan - Równonoc 2: Raróg (2025)
- Oportunistycznyebaka
Re: Donatan - Równonoc 2: Raróg [202?] (Zapowiedź)
Hitem to tam było nie lubimy robić i laska z mlekiem, może jeszcze ten track z sokolnikiem, ale powiedzmy sobie szczerze czy ktoś potrafi wymienić jeszcze jakiś utwór z płyty?
Ostatnio zmieniony 24 paź 2024, 17:44 przez Oportunistycznyebaka, łącznie zmieniany 1 raz.
Noc Kupały feat. Tede
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
No nie w zasadzie to tyle bo jest jeszcze kilka klipów po kilkanascie milonów wyswietleń. Budź się, Niespokojna dusza, Słowiańska krew, Z dziada pradziada. Rpzumiem, że można kacapa nie lubić ale pierdolenie, że na Równonocy jest jeden czy dwa dobre numery to gruba odklejka.
- Bryx Fenrir
Niewiele to ma wspólnego z pierwszą Równonocą jeśli chodzi o ten singiel, szkoda, że Hinol musiał pod taki bit nawijać, bo sądzę, że rapowo mógłby dać lepszy efekt, niż to śpiewanie, ale bit jest niestety słaby. Zawód, chociaż w sumie nie..oczekiwań nie miałem, i tyle dostałem.
ale mowa o dobrych numerach czy numerach z dobrymi wyświetleniami? Serio pytam, bo nie pamiętam zbytnio, a trochę się boję wracać
Jakoś w tamtym tygodniu próbowałem posłuchać tamtej płyty, a tam jakieś jareckie brk Kajmany ry23 mes bardzo rozbawił, generalnie ciężkie przeżycie i nie polecam nikomu próbować tego słuchać. Tede i sokół chyba najlepiej z całej płyty, co nie oznacza, że to są zajebiste numery. Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby nie usłyszeć nic z drugiej części
#freefromage
GVMBLER
GVMBLER
Jeśli chodzi o walory artystyczne, to można naprawdę zrobić fajne rzeczy z naszą kulturą, i z nią poeksperymentować. Dużo w niej mistycyzmu, mnóstwo dźwięków, ciekawych instrumentów. A ten już druga płytę nagrywa disco polo, i pierdoli o jakimś folklorze słowiańskim. Chłopie, Ty odpierdalajac taka chalture, to właśnie działasz tylko na szkodę, a nie próbujesz folklor. Jeden singiel wystarczy żeby wiedzieć, co Ty tam kurwa nagrales w przerwie od flipowania kwadratów.
to > discopolonoc z kleuo
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
-
nescafeklasyg
Oportunistycznyebaka pisze: ↑24 paź 2024, 17:24 Hitem to tam było nie lubimy robić i laska z mlekiem, może jeszcze ten track z sokolnikiem, ale powiedzmy sobie szczerze czy ktoś potrafi wymienić jeszcze jakiś utwór z płyty?
Spoiler
Spoiler
BOR
- Oportunistycznyebaka
Pod względem tych wyświetleń to masz zupełną rację. Natomiast ja chyba mam ze sobą wspomnienia że tylko te borixony i sokół się przebił szerzej, może faktycznie jeszcze te 3w mi się przypomniało, że oni do tematu podeszli rzeczowo, a nie ubrali kolorowe bluzy i coś pierdolili o wyrokach. A no dzięki Tobie sobie odświeżyłem płytę, nie polecam nikomu, naprawdę to się zestarzało bardzo źle. Ja nie wiem czy w ogóle Donatun nie wytyczył później takiego trendu, tylko w tym złym guście, odnośnie ”chłopsko-słowiańskich” potworków. Kojarzy mi się to z takimi karczmami góralskimi postawionymi gdzieś na Kujawach czy Wielkopolsce.SLAFF pisze: ↑24 paź 2024, 18:11 No nie w zasadzie to tyle bo jest jeszcze kilka klipów po kilkanascie milonów wyswietleń. Budź się, Niespokojna dusza, Słowiańska krew, Z dziada pradziada. Rpzumiem, że można kacapa nie lubić ale pierdolenie, że na Równonocy jest jeden czy dwa dobre numery to gruba odklejka.
- gods bidness
Ja sobie to odświeżyłem z pół roku temu, bo pamiętam że jak to wychodziło, to faktycznie było to coś "wielkiego" jak na polską scenę, coś jak pierwsze Kodexy - pełno "gwiazd" na składance jednego producenta i to jeszcze na koncept albumie. I jak wróciłem to sobie przypomniałem, że cały ten koncept polegał na tym, że OHOHO MY SŁOWANIE to się lubimy napierdolić, a jak się już napierdolimy to nam nikt nie podskoczyJVCORE pisze: ↑25 paź 2024, 6:14 Jakoś w tamtym tygodniu próbowałem posłuchać tamtej płyty, a tam jakieś jareckie brk Kajmany ry23 mes bardzo rozbawił, generalnie ciężkie przeżycie i nie polecam nikomu próbować tego słuchać. Tede i sokół chyba najlepiej z całej płyty, co nie oznacza, że to są zajebiste numery. Zrobię wszystko co w mojej mocy, żeby nie usłyszeć nic z drugiej części
Do tego te wszystkie "słowiańskie" jojczenia starych bab ze wsi, że niby klimat, słowiańskość. No chujowo to się zestarzało, a jak mu się zachce wziąć w ogóle to młode pokolenie raperów teraz, to aż się boję, co to za szalona mikstura może z tego wyjść.
I mówię to z pozycji kogoś, którego postać Donatana jako takiego żenuje i odstręcza, ale sporo dobrych bitów jednak umiał zrobić.
Odmrażają już Cleo i Donatana, w taksie z reguły odpalone mam RMF Max to od wczoraj pare razy już leciało Donatan/Cleo i Enej - Brać oraz My Słowianie
MalinowyJogurt 2
Z nawiązaniem do folkowych i typowo słowiańskich brzmień to Stoprocent 2 > wszystko od Donatana
- oKulTywowany
Otoczka ciekawa była a potem weszli raperzy co pierdolą bez sensu jak sitek i przynudzający dobry bit jak generator buc sok sokół
No nic tylko czekać na modelki albo bambi w kawałku przypominającym stajnie dla konia
donatan musisz to byku wycisnąć do cna jak friza i jego resztę artystów
No nic tylko czekać na modelki albo bambi w kawałku przypominającym stajnie dla konia
donatan musisz to byku wycisnąć do cna jak friza i jego resztę artystów
This page is no longer available.
Sitka zwrotka to jedyna jaka zapamiętałem po tylu latach z tego gowna
Spoiler
SŁYSZYSZ JAK JADE EJ TO NIE FAMILY FROST CHOC DLA DOBRYCH LASEK MAM COŚ Z WANILIĄ KTOŚ PRÓBUJE SZYBCIEJ TO JA GO DOGANIAM I DOŚĆ PRZEJMUJE SZKITE ZAWARTOŚĆ WYPALAM I WEŹ TO PRZESZKOCZ ZARAZEM WEŹ SIĘ PILNUJ SKURWYSYNU ŁAPY JA BLAT JA GRAM JAK EASTWOOD KLIK KLIK BOOM NIE DAJE TEGO PIZDOM TO DZIEJE SIĘ NAPRAWDĘ WCIĄŻ MUSZĘ MÓWIĆ IM TO BANANOWIEC BĘDZIE SIĘ ŚMIAŁ JAK SIĘ SPRZEDA A JA MOGĘ TYLKO PATRZEĆ JAK SPADA W PRZEPAŚĆ SPADA W DÓŁ JUŻ NIGDY NIE POLECI NIE BĘDZIE MÓGŁ PIEPRZYĆ A TAKIE MIAŁ CHĘCI JEBAC TO BO NIE JEDEN BIAŁAS TO ZDRAJCA WCZORAJ DAŁBYŚ SIĘ POKROIĆ DZIŚ BYŚ ŁATAŁ W KAWAŁKACH
CAŁE ŻYCIE MAM