Ćpuńskie dramy
Re: Zioło
rakieta_rakieta, uspokój się, kolego. Nie muszę być ziomkiem Toncia, żeby widzieć, że implikujesz nieprawdę.
Wyżej pisałem o tych wszystkich małolatach, że to przykre osoby, sprawdź.
Też tym gardzę, nie martw się.
Tylko to, że one chcą być takie cool, smutne laseczki, patrzcie jakie mam złe życie (a potem płaku płaku pomóżcie mi:((), to nie wina Toncia.
Nie wiem, może mamy inną filozofię życia, jak dla mnie każdy myśli za siebie (mniej więcej, nie rozwinę, nie chce mi się)
PS Tonciu nie musi mnie nigdzie wpierdalać, jestem trzeźwy i wesoły
Nie jest też moim guru.
Wyżej pisałem o tych wszystkich małolatach, że to przykre osoby, sprawdź.
Też tym gardzę, nie martw się.
Tylko to, że one chcą być takie cool, smutne laseczki, patrzcie jakie mam złe życie (a potem płaku płaku pomóżcie mi:((), to nie wina Toncia.
Nie wiem, może mamy inną filozofię życia, jak dla mnie każdy myśli za siebie (mniej więcej, nie rozwinę, nie chce mi się)
PS Tonciu nie musi mnie nigdzie wpierdalać, jestem trzeźwy i wesoły
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:48 przez Bogart, łącznie zmieniany 2 razy.
-
rubinstein
bardzo lubię rap rapera TNC, ale jako postać wydaje mi się... śliski (zreszta, cpuni tacy sa)
imo rakieta dobrze pisze, ze manipulator. dobrze tez, ze jestem za stary na takie cpunskie jazdy, bo moze tez bym sie w to gowno wkrecil xD (to nie jest smieszne, z niektorymi to po prostu bardziej rezonuje niz z innymi i od teog ma sie rozum i doswiadczenie, zeby wiedziec, ze lepiej nie wkrecac sie w ten syf, a jak sie jest gnojem - to rodzicow, ktorzy mysla za ciebie)
zioło sie jakos tak sie wokół niego zakręcił nagle, pół roku i go nie ma.
w ogole tych wszystkich mlodych-zdechlych od klonów, co nawet fajnie, inaczej nawijają, raczej szybko trzeba bedzie chować, przykra sprawa, wielu mlodych ludzi opuszcoznych i oszukanych przez rodziców i system. nie kazdy moze wygrac.
Motyw, mylisz sie, tonciu jest dosyc charyzmatyczny na swoj sposob.
imo rakieta dobrze pisze, ze manipulator. dobrze tez, ze jestem za stary na takie cpunskie jazdy, bo moze tez bym sie w to gowno wkrecil xD (to nie jest smieszne, z niektorymi to po prostu bardziej rezonuje niz z innymi i od teog ma sie rozum i doswiadczenie, zeby wiedziec, ze lepiej nie wkrecac sie w ten syf, a jak sie jest gnojem - to rodzicow, ktorzy mysla za ciebie)
zioło sie jakos tak sie wokół niego zakręcił nagle, pół roku i go nie ma.
w ogole tych wszystkich mlodych-zdechlych od klonów, co nawet fajnie, inaczej nawijają, raczej szybko trzeba bedzie chować, przykra sprawa, wielu mlodych ludzi opuszcoznych i oszukanych przez rodziców i system. nie kazdy moze wygrac.
Motyw, mylisz sie, tonciu jest dosyc charyzmatyczny na swoj sposob.
Chodziło mi bardziej o to, że jak gościu z kawałka jest w stanie wmówić komuś destrukcyjną rzecz X, którą taka osoba łyka bezrefleksyjnie to problem leży o wiele głębiej niż w złym rapie promującym (lub nie) narkotyki.
Z drugiej strony jesteśmy wytworem kultury, na który w zdecydowanej większości składają się właśnie obrazy popkulturowe.
Z drugiej strony jesteśmy wytworem kultury, na który w zdecydowanej większości składają się właśnie obrazy popkulturowe.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:46 przez MoTyW, łącznie zmieniany 1 raz.
Oceniasz to z pozycji racjonalnie myślącej, dorosłej osoby. Chyba nie do końca zdajesz sobie sprawę z tego, jak funkcjonuje psychika dzieciaków. Okres buntu, kwestionowanie utartych autorytetów, szukanie nowych, potrzeba identyfikacji z jakąś grupą, potrzeba akceptacji, chęć próbowania nowych rzeczy (zwłaszcza tych zakazanych) i tak dalej. I na taki grunt wjedża JUNKIE TO SEKTA.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:50 przez Suseł, łącznie zmieniany 4 razy.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
- sugarhill_notausgang
No daje, a wiesz ile? 4000 zł maksymalnie. A zobacz ile kosztuje porządna trumna, miejsce na cmentarzu, pomnik i nie siej fermentu, elo elo.
Edit: Oczywiście mam nadzieję, że ta zbiórka jest legitna, bo nie wiem.
Już widzę, że temat schodzi na psy, już pojawiają się posty "chciał to się zabił", no pewnie kurwa na pewno bardzo chciał.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:48 przez sugarhill_notausgang, łącznie zmieniany 2 razy.
- rakieta_rakieta
Bogart, wiesz czemu mówię że to zły i chujowy manipulator? Bo sam kurwa taki byłem w swoich ćpuńsko - pijackich czasach ale odbiłem, kumasz? Dupeczki którym imponowały moje smutne wiersze o autodestrukcji, psychodeliczki, ścierwo, chlanie na jebany kurwa umór - uczucia ich miałem w pizdzie, liczył się zachwyt i atencja, jebane pompowanie ego. To, że się staczały, przejebywały hajs - wyjebane miałem serdecznie. Zapił się jakiś ziomek, o kurwa, jak płakałem na pogrzebie, jak kurwa czytałem wiersz, a pozniej szedłem do baru i chlałem za jego pamięć z przerwami na tablety i krechy do nocha. Każdy mi kurwa współczuł. A pisałem kurwa oczywiście o złych stronach ćpania i chlania, nie pękaj. I wiersze to były przejebanie dobre.
Więc kurwa, ma jebany talent, ale robi z niego gówno i krzywdę. tyle.
Więc kurwa, ma jebany talent, ale robi z niego gówno i krzywdę. tyle.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
- Cz4rny1337
- Moderator
izi idzie za to go spalic, urna i pyk do gruntu. No kurwa o pomnik trudno, ale no bez przesady, co [w sensie no nie kazdy musi miec marmur]No daje, a wiesz ile? 4000 zł maksymalnie. A zobacz ile kosztuje porządna trumna, miejsce na cmentarzu, pomnik i nie siej fermentu, elo elo.

W tym miesiącu chowałem dziadka i pieniądze z ZUSu pokryły całość ceremonii (nie wiem czy nawet jakieś grosze jeszcze nie zostały w puli).sugarhill_notausgang pisze: ↑22 paź 2019, 12:47 No daje, a wiesz ile? 4000 zł maksymalnie. A zobacz ile kosztuje porządna trumna, miejsce na cmentarzu, pomnik i nie siej fermentu, elo elo.
narkotyki nie są zle i nie demonizujmy ich 
w czasach gdzie juz w gimnazjach jest popularny mefedron, na każdym kroku ktoś nawija o ćpaniu a dopalacze zebraly też swoje żniwo troche jest niesmaczne pisać że narkotyki nie są szkodliwe albo każdy ma swój "rozum" tak jak napisał rubinstein i kilka innych osób, powinno się to gówno napiętnować i trzymać dzieciaków z daleko od tego (takiej muzyki również) bo właśnie często nie mają rozumu i ktoś powinien myśleć za nich
w czasach gdzie juz w gimnazjach jest popularny mefedron, na każdym kroku ktoś nawija o ćpaniu a dopalacze zebraly też swoje żniwo troche jest niesmaczne pisać że narkotyki nie są szkodliwe albo każdy ma swój "rozum" tak jak napisał rubinstein i kilka innych osób, powinno się to gówno napiętnować i trzymać dzieciaków z daleko od tego (takiej muzyki również) bo właśnie często nie mają rozumu i ktoś powinien myśleć za nich
rakieta_rakieta, teraz ciebie doskonale rozumiem.
Różni nas chyba jedynie postawa wobec zagrożenia jakie tworzy Tonciu (że tak to ujmę) wobec tych w.w. małolat.
Bo według mnie TNC nie robi nic złego, to te dzieciaki są głupie (jak to buntownicza młodzież, co nie), według ciebie jest przeciwnie.
Tyle ode mnie, trzymaj się, over and out.
Różni nas chyba jedynie postawa wobec zagrożenia jakie tworzy Tonciu (że tak to ujmę) wobec tych w.w. małolat.
Bo według mnie TNC nie robi nic złego, to te dzieciaki są głupie (jak to buntownicza młodzież, co nie), według ciebie jest przeciwnie.
Tyle ode mnie, trzymaj się, over and out.
niech ktoś zablokuje ten temat, przeczytajcie co wy odpierdalacie na ostatnich stronach
niektórych zaskoczeń nie rozumiem, jeśli ktoś zmierzał w tym kierunku, to wiadomo wszystkim było, że to właśnie Zioło. Fanem jego rapu nigdy nie byłem, ale polskie złote fajny numer i leci co jakiś czas, trochę dobrych bitów plus na slg wrzucił kiedyś najlepszego letniaczka jakiego znam do dziś. Szkoda chłopaka, ale wszystko na własne życzenie.
niektórych zaskoczeń nie rozumiem, jeśli ktoś zmierzał w tym kierunku, to wiadomo wszystkim było, że to właśnie Zioło. Fanem jego rapu nigdy nie byłem, ale polskie złote fajny numer i leci co jakiś czas, trochę dobrych bitów plus na slg wrzucił kiedyś najlepszego letniaczka jakiego znam do dziś. Szkoda chłopaka, ale wszystko na własne życzenie.
Robert Lewandowski pisze:Dobra, puściliście już swoje numery, a teraz wjeżdża ZBUKU
- sugarhill_notausgang
O matko nie zaczynajmy dyskutować o kosztach pogrzebu, wiadomo, że to zależy od mnóstwa czynników, spoko Ty miałeś pogrzeb i starczyło 4 koła, ja miałem pogrzeb w rodzinie w zeszłym roku i poszło 12 koła. Nie ma też żadnego problemu, żeby wydać 20 koła, a pewnie da się też pochować za 2 koła. Osobiście uważam, że sam zasiłek z ZUS-u to stanowczo za mało i tyle.
bez przesady z tymi cenami pogrzebu, bo uczestniczyłem ostatnio w płaceniu za pogrzeb będąc świadomym dorosłym człowiekiem i 4 koła dał zus a dopłaty miałem w sumie 400 złotych bo tyle wyszło w porządnym zakładzie pogrzebowym, gdzie była trumna kupiona i ceremonia zamówiona, nie liczę księdza bo każda parafia inaczej liczy no ale te 4 kafle to jednak dużo od państwa. kwestia nagrobka/grobowca to inna sprawa bo można rozebrać stary i włożyć trumnę chyba że masz osobne miejsce, albo odnawiasz stary nagrobek no ale zakładam że tam leży więcej niż jedna osoba i można się złożyć na nowy nagrobek, wiem że to duża inwestycja też zależy od gustu i portfela ale nie każdego stać na to aby każdy członek rodziny leżał w oddzielnym dole, przynajmniej tak jest u mnie że sie po prostu robi dół na kilka miejsc a potem dokłada trumny, no ale to już szczegóły z życia grabarzy i tych co mieli kilka pogrzebów w rodzinie w życiu
-
BouncedDuck5106
No jak ktoś ma hajs, to może nawet sobie za 50k zorganizować pogrzeb, ale chyba nie o to chodzi
Wiadomo, szkoda człowieka, lecz czytając niektóre tematy na Hyperreal aż niedowierzam. Myślałem, że takie myślenie jak większości osób tam powoli kończyło się w końcowce 90, początkach 00. Chyba jestem już za stary, aby widzieć 'na codzień' takie rzeczy.
Najbardziej mnie zadziwia, że widać po sposobach wypowiedzi, że to w większości nie są głupi ludzie, na dodatek z jakim 'luzem' o tym wszystkim piszą. Dziwne to.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 13:09 przez Opieronie, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja tam nie mogę skumać skąd w ogóle wzięła się w 71 faza na takie ciężkie ćpanie (chodzi mi oczywiście o takie z grubsza hiphopowe towarzystwo)? Przecież helupiarze i polski rap obok siebie to jest jakiś kurwa absurd, a tu odkrywam dzisiaj jakiegoś Toncia, który rapuje, że cytuję ,,po Tobie nawet igły nie umyję" a w pierwszym komentarzu widzę props od Kstyka. Za stary jestem, żeby to rozkminić, pomóżcie. Ja rozumiem, że ćpunwave ma się dobrze w każdym większym mieście w Polsce ale o co tu kurwa chodzi.