Zioło
Re: Zioło
Oczywiście że jest mądre cpanie w miarę tylko u niego się skończyło jak zaczął napierdalac Hel dzień w dzień i wyglądając jak brudad obczajcie jego zdjęcie na insta z maja, pryszcz na pół czoła, ujebane paznokcie. Da sie zobaczyć jego post na hyper bez logowania bo hasła nie pamiętam.
A polskie złote jak odpaliłem to kurde wszystkie wersy na pamięć, ale to jest szos kawałek.
A polskie złote jak odpaliłem to kurde wszystkie wersy na pamięć, ale to jest szos kawałek.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Kolejny dowód na to, że nie ma czegoś takiego, jak "mądre ćpanie". RIP za muzykę, bo parę kawałków słuchałem. Bo o martwych albo dobrze, albo wcale.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Dawno nie słuchałem. Leci dziś hip-hop, zajebista to płytka, śmiechuję sobie co chwilę a potem smutam co chwilę. Zorientowałem się, że z kilka zwrotów/żartów tam napisanych na stałe weszło do mojego słownika te grube parę lat temu. Szkoda, że kolejna solówka nie pykła, może by to inaczej się potoczyło. No i przede wszystkim szkoda chłopa. Nie nóż a szubienica w kieszeni się otwiera.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
siema lp i hip-hopem się jarałem ale to dawno było i już w sumie nic innego nie sprawdzałem od niego.
Pamiętam post Zioła, który ktoś wkleił parę stron temu o wygrywaniu życia - jak można się tak wpierdolić?? prawie 3 lata minęło od tego posta
szkoda chłopa, jednak bo po zapoznaniu się z tym tematem na forum nie jestem jakoś zaskoczony
Pamiętam post Zioła, który ktoś wkleił parę stron temu o wygrywaniu życia - jak można się tak wpierdolić?? prawie 3 lata minęło od tego posta
szkoda chłopa, jednak bo po zapoznaniu się z tym tematem na forum nie jestem jakoś zaskoczony
Mądre ćpanie, jebnij sie w łeb jeden z drugim.
Michał zostawił u nas w studiu mikrofon pojemnościowy. Zrobimy jutro albo pojutrze aukcje i pieniądze przekażemy jego mamie. Link wrzuce tutaj i na swój "funpage" więc może ktoś akurat potrzebuje i chce pomóc - model Blue Microphones Bluebird SL. W pudełku brakuje tylko koszyka.
Trzymaj się chłopaku, co się razem pośmialiśmy to nasze.
Michał zostawił u nas w studiu mikrofon pojemnościowy. Zrobimy jutro albo pojutrze aukcje i pieniądze przekażemy jego mamie. Link wrzuce tutaj i na swój "funpage" więc może ktoś akurat potrzebuje i chce pomóc - model Blue Microphones Bluebird SL. W pudełku brakuje tylko koszyka.
Trzymaj się chłopaku, co się razem pośmialiśmy to nasze.
- ukdrillkravmaga
bardzo dużo wspomnień z jego kawałkami, bardzo utożsamka, strasznie mi przykro i smutno, mam nadzieję, że tam gdzie jest ma spokój
zawsze szkoda młodego człowieka co odchodzi za szybko i nagle, no ale umówmy się że niektórzy świadomie lub nie, kopią sobie własny grób obojętne czy to dragi czy alko czy inny styl życia i nic na to nie poradzimy. w tym roku odeszło już trzech graczy z naszego rapowego podwórka: Leh, Raca i teraz Zioło. A ogólnie ilu już nie żyje? Tak szybko patrząc to
Bolec
Chada
Zjawin
Onil
Orzeu
DJ Pysk
Pomyślałem sobie, ilu jeszcze mogło dołączyć ale w porę ogarnęli banię, np taki Bonson, gościa mogło już by nie być z nami od paru lat gdyby zatrzymał się na etapie życia z 2010-2011 ja pierdole smutne to wszystko
jak ktoś sam z siebie się nie ogarnie, przekraczając pewne granice, mając dla kogo zyć itp to żadne takie historie o śmierci nic nie dadzą. każdy ma własne dno i nie zawsze ono sprawia że się odbijamy, czasami też wolimy w nim zostać aby nas pochłonęło, to nie jest takie kurwa proste ehhhh
ps i ta świadomość że niektórzy raperzy dostaną stronę na wikipedii dopiero jak umrą
Bolec
Chada
Zjawin
Onil
Orzeu
DJ Pysk
Pomyślałem sobie, ilu jeszcze mogło dołączyć ale w porę ogarnęli banię, np taki Bonson, gościa mogło już by nie być z nami od paru lat gdyby zatrzymał się na etapie życia z 2010-2011 ja pierdole smutne to wszystko
jak ktoś sam z siebie się nie ogarnie, przekraczając pewne granice, mając dla kogo zyć itp to żadne takie historie o śmierci nic nie dadzą. każdy ma własne dno i nie zawsze ono sprawia że się odbijamy, czasami też wolimy w nim zostać aby nas pochłonęło, to nie jest takie kurwa proste ehhhh
ps i ta świadomość że niektórzy raperzy dostaną stronę na wikipedii dopiero jak umrą
Ostatnio zmieniony 22 paź 2019, 12:24 przez hardy, łącznie zmieniany 1 raz.
Dlaczego zawsze jak ktoś umrze i ludzie chwalą tego kogoś twórczość, to znajduje się grupa ludzi która nie potrafi skumać, że ta osoba miała faktycznie fanów a śmierć to zapalnik do tego żeby napisać coś miłego.
Nie powiem że jest najlepszym raperem, ale jego teksty/bity były i nadal są w chuj wyraziste na tle sceny. Przed jego śmiercią takich głosów też nie brakowało.
Z resztą posta się w sumie zgadzam.
Rower pędzi sam zmienia przerzutkiiiiii
W sumie to dzięki raperowi Zioło zarejestrowałem się na ślizgu w 2012, bo ktoś wspomniał o forumku w komentarzu. Bardzo dużo pięknych numerów zostawił po sobie, był okres że był moim ulubionym raperem, straszna szkoda. Niech po drugiej stronie będzie mu lepiej 
nie słuchałem specjalnie, mocniej kojarzyłem z forumka i dlatego zawsze będę go wspominać razem z tym posylwestrowym postem sprzed kilku lat, z którego biło takie wygrywanie życia, że aż się ciepło robiło na sercu. szkoda chłopaka i szkoda jego bliskich, którzy cierpieli na tym uzależnieniu.
a robiącym hajs na brownie kula między oczy, tfu
a robiącym hajs na brownie kula między oczy, tfu
trójkąt bermudzki wola mokotów
Jestem zszokowany od godziny 7 kiedy tylko się dowiedziałem i ciągle drąże, słucham jego muzyki. Proszę was nie róbcie tutaj chlewu bo strasznie to wygląda. RIP tacy jak my przegonią diabła stąd kurwa
Edit. Pisał ktoś wcześniej o tym że parę dni wcześniej Zioło pisał jakieś rzeczy na social mediach, podrzuci ktoś?
Edit. Pisał ktoś wcześniej o tym że parę dni wcześniej Zioło pisał jakieś rzeczy na social mediach, podrzuci ktoś?
Skompilowałby ktoś listę luźnych kawałków Zioła spoza Siema/Hip-hop/Cokolwiek/beefu z Guziorem ?
Na ślizgawkowym Dropboxie są tylko Polskie Złote...
Na ślizgawkowym Dropboxie są tylko Polskie Złote...
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Trochę dobrych nomen omen rzeczy jest na rzeczowym Soundcloudzie https://soundcloud.com/robrzeczy
(⚆_⚆)
-
jasminewolf
widziałam zrzutkę na FB, profil założyciela nie jest zweryfikowany... to legit?
Jakiś czas temu odkryłem Ślizgawkę i temat o Ziole był pierwszy na jaki trafiłem. Wkręciłem się w czytanie i w sumie stwierdziłem, że zarejestruje się, bo ciekawe dyskusje się tutaj odbywają i może nawet sam się czasem udzielę. Nie spodziewałem się jednak, że mój pierwszy post będzie w tym samym temacie od którego zacząłem czytać to forum i to w tak tragicznych okolicznościach. Rapera Zioło bardziej kojarzyłem, niż znałem i bardziej z beatów, niż rapu, mimo że jego płyty leżały na moim dysku od wielu lat. Talentu nie można mu jednak odmówić w jednym i drugim. Z rapu i wywiadów wydawał się człowiekiem sympatycznym. Jednak z rapu wydawał się przede wszystkim człowiekiem sympatycznym ugrzęźniętym w narkotykach. Ktoś wcześniej napisał, że w jego przypadku to raczej narkotyki stworzyły problemy, niż problemy narkotyki. Też mi się tak wydaje. Zaczęło się niewinnie od szczeniackich imprez, a skończyło się na ćpuńskim life stylu. Ktoś też pisał, że wydawało mu się, iż czasy popularności helupy i tym podobnych już dawno przeminęły. Mimo, że zawsze stroniłem od narkotyków to też tak uważałem. Wiadomym było, iż ciężkie narkotyki jak heroina są obecne cały czas, ale od paru lat jakby znów zyskują na popularności. Zaczęło się od mody na ćpanie leków, a doszło już teraz do czegoś jeszcze poważniejszego. To już nie tylko HyperReal i inne tego typu fora. Teraz są nawet grupki na Facebooku, serwery na Discordzie i małolaci są podatni na to jak nigdy wcześniej. Czy rosnąca popularność tych używek wynika z mody która przyszła zza oceanu? Głupio to mówić, ale wolałem jak młodzi skupiali się na piciu, niż tym co teraz. Wracając do samego Zioła. Nadrobiłem dziś parę kawałków i chłopak brzmiał podobnie do Smarkiego, ale poruszał takie tematy i był na tyle oryginalny i charyzmatyczny, że nie można go było pomylić z nikim innym. Do zbiórki się dorzuciłem i życzę w tych ciężkich chwilach jego rodzinie oraz przyjaciołom dużo spokoju. Niedługo wszystkich świętych, a potem święta bożego narodzenia. Bliskich czeka trudny okres do godzenia się z utratą Michała.