Cham jest pod tym względem ok. Ja tam lubię ogólnie podśpiewywanie.
Texas
- gods bidness
Re: Texas
No ja nie mówię, że fałszował czy coś. Bardziej, że to był styl śpiewania w stylu chłopaków z Just 5. Wystarczy sobie porównać te konkretne fragmenty:
vs
I pół biedy jak to jest jeszcze co jakiś czas, ale na Ultimate Victory, to aż zęby bolały od tego śpiewu typu późny Doniu. Jak się kręcimy po Texasie, to taki Pimp C sto razy lepsze melodie wyśpiewywał swoim falsetem.
vs
I pół biedy jak to jest jeszcze co jakiś czas, ale na Ultimate Victory, to aż zęby bolały od tego śpiewu typu późny Doniu. Jak się kręcimy po Texasie, to taki Pimp C sto razy lepsze melodie wyśpiewywał swoim falsetem.
Klasyk
Kiedyś w Houston było sporo takich cowplatali śpiew w swój rap.
Ro, Moe, Pimp, Mello, czy w późniejszych latach Chalie Boy. Plus mieli też paru wokalistów znanych z wielu refrenów - Ronnie Spencer, Billie Cook, Big T i paru innych.
Dodam jeszcze tę pannę. Lubię jej wokal. Głównie ona odpowiada za refreny na tej płycie plus młoda Beyonce/Destiny's Child.
Solidny materiał.
Kiedyś w Houston było sporo takich cowplatali śpiew w swój rap.
Ro, Moe, Pimp, Mello, czy w późniejszych latach Chalie Boy. Plus mieli też paru wokalistów znanych z wielu refrenów - Ronnie Spencer, Billie Cook, Big T i paru innych.
Dodam jeszcze tę pannę. Lubię jej wokal. Głównie ona odpowiada za refreny na tej płycie plus młoda Beyonce/Destiny's Child.
Solidny materiał.
Aha czyli nie chodzi o jakość śpiewu a jego ilość. Okej. Mogę to zrozumieć w takim razie.
Z-Ro fakt, też był w tym świetny.
Z-Ro fakt, też był w tym świetny.
- gods bidness
Ilość by mi pewnie nie przeszkadzała, gdyby to było fajne stylowe śpiewanie, a dla mnie to jego było kiczowate, trącące plastikowym boysbandami. Nie umiem tego lepiej wyjaśnić, ktoś coś czuje jako kiczowate albo nie. Rzekłbym, że to dobry raper, ale jak dla mnie z chujowym gustem stylistycznym w swoim śpiewaniu. I niespecjalnie lubię jego głos ogólnie. Nie lubię takich Drejkowych barw głosu.
Taki Pimp C i całe UGK zresztą mieli bardziej bluesowy sznyt i dobrze, bo południe od zawsze było bluesowe i taki Scarface nawet w swoim rapie jest dla mnie bluesowy. I dla mnie to co robił Pimp C, było kilka leveli wyżej i ogólnie bardziej stylowo. Np. to:
Nigdy nie waliłem żadnych opiatów i broń mnie Panie przed tym, ale czuję, że jakby huknąć w żyłę pod to w Cadillacu cabrio gdzieś w Texasie, to by było pięknie i człowiek by się rozpłynął z tą melodią. Zupełnie inna półka niż Cham.
Taki Pimp C i całe UGK zresztą mieli bardziej bluesowy sznyt i dobrze, bo południe od zawsze było bluesowe i taki Scarface nawet w swoim rapie jest dla mnie bluesowy. I dla mnie to co robił Pimp C, było kilka leveli wyżej i ogólnie bardziej stylowo. Np. to:
Nigdy nie waliłem żadnych opiatów i broń mnie Panie przed tym, ale czuję, że jakby huknąć w żyłę pod to w Cadillacu cabrio gdzieś w Texasie, to by było pięknie i człowiek by się rozpłynął z tą melodią. Zupełnie inna półka niż Cham.
No już kumam, spoko. Mnie to nigdy nie przeszkadzało akurat, bo podobnie jak ZRO, lubię melodyjne podśpiewywanie.
W ogóle w tamtych czasach to sporo takiego rapu było. Jeszcze był Devin często śpiewający. Albo Kirko Bangz, który był praktycznie kopią Drejka.
W ogóle w tamtych czasach to sporo takiego rapu było. Jeszcze był Devin często śpiewający. Albo Kirko Bangz, który był praktycznie kopią Drejka.
Nieźle. Devin kompletnie wypadł mi z głowy.
Kirko pamiętam, ale jakoś nigdy nie polubiłem jego muzyki.
Dodam jeszcze, że Chad jako producent również fajne rzeczy robił, a wielu o tym zapomina lub nawet nie wie.
Pamiętam jak swego czasu zrobiłem playlistę z numerami, które wyprodukował/współprodukował. Dobrych kilkadziesiąt kawałków się zebrało
Organy to jest to
Kirko pamiętam, ale jakoś nigdy nie polubiłem jego muzyki.
Dodam jeszcze, że Chad jako producent również fajne rzeczy robił, a wielu o tym zapomina lub nawet nie wie.
Pamiętam jak swego czasu zrobiłem playlistę z numerami, które wyprodukował/współprodukował. Dobrych kilkadziesiąt kawałków się zebrało
Organy to jest to
No Kirko był charakterystyczny, ale miał swój prime (gdzieś po wydaniu Drank In My Cup) i zbierał propsy od ludzi z Texas.
Rejectz wyłączyłem po paru kawałkach.
Fanem twórczości Sauce'a jakoś nie jestem, ale w wolnej chwili sprawdzę całość.
Nowy Z-Ro 13 grudnia. Tytuł to "Call Me Rother". Chyba w piątek nowy numer ma wyjść.
Ostatnio zrobił niezły kurs po stacjach radiowych, podcastach itp., więc i pojawiło się kilka niezłych wywiadów:
Bootleg Kev, u tego łba z No Jumper, zbakanego Yukomuth'a i pewnie jeszcze gdzieś był.
Fanem twórczości Sauce'a jakoś nie jestem, ale w wolnej chwili sprawdzę całość.
Nowy Z-Ro 13 grudnia. Tytuł to "Call Me Rother". Chyba w piątek nowy numer ma wyjść.
Ostatnio zrobił niezły kurs po stacjach radiowych, podcastach itp., więc i pojawiło się kilka niezłych wywiadów:
Bootleg Kev, u tego łba z No Jumper, zbakanego Yukomuth'a i pewnie jeszcze gdzieś był.
e.
Pośmiertny album Big Pokey właśnie wyszedł. Kawałek z Z-Ro chyba najlepszy, choć skądś go chyba kojarzę.
Nowy Le$. Kilka numerów wpada w ucho.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowy numer od Z-Ro, a płyta ma wyjść bodajże 13 grudnia. Stylowo, ot taki typowy Ro.
That Mexican OT x Sauce Walka x Sauce Gohan - Now & Later
Paul Wall x Freeway x Big K.R.I.T. x Termanology x Berner x Rich The Factor - Underground Ambassador [prod. DJ Fresh]
Hashi Senjoo · Paul Wall · Tye Harris · Chalie Boy · Dorrough · Young Smoody
Trochę za bardzo "Hawkowo" brzmi.
Nowy Maxo Cream. Jeszcze nie sprawdzałem, widzę, że Z-Ro i OT są też gościnnie:
BigXthaPlug - jeszcze nie słuchałem. Dorzucam też wersję Choppped Not Slopped OG Ron C
Dziadki z South Park Coalition coś wypuścili, ale tego to aż boję się sprawdzać
Kiedyś się słuchało. Point Blank, Klondike Kat, Gangsta Nip, czy innych.
Pośmiertny album Big Pokey właśnie wyszedł. Kawałek z Z-Ro chyba najlepszy, choć skądś go chyba kojarzę.
Nowy Le$. Kilka numerów wpada w ucho.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nowy numer od Z-Ro, a płyta ma wyjść bodajże 13 grudnia. Stylowo, ot taki typowy Ro.
That Mexican OT x Sauce Walka x Sauce Gohan - Now & Later
Paul Wall x Freeway x Big K.R.I.T. x Termanology x Berner x Rich The Factor - Underground Ambassador [prod. DJ Fresh]
Hashi Senjoo · Paul Wall · Tye Harris · Chalie Boy · Dorrough · Young Smoody
Trochę za bardzo "Hawkowo" brzmi.
Nowy Maxo Cream. Jeszcze nie sprawdzałem, widzę, że Z-Ro i OT są też gościnnie:
BigXthaPlug - jeszcze nie słuchałem. Dorzucam też wersję Choppped Not Slopped OG Ron C
Dziadki z South Park Coalition coś wypuścili, ale tego to aż boję się sprawdzać
Nowy Paul Wall sprawdzony, jak dla mnie jest w porządku. Chyba najsolidniejszy materiał od kilku lat. Fajnie, że Fresh dał kilka podkładów, są Beanz N Kornbread, GMB. Numer z Z-Ro ładny.
Ro i inne nowości pewnie przez weekend sprawdzę.
tu jeszcze numer, który gdzieś tam się wybił w ostatnim czasie
i remix m.in z Paulem i Chalie Boyem
Ro i inne nowości pewnie przez weekend sprawdzę.
tu jeszcze numer, który gdzieś tam się wybił w ostatnim czasie
i remix m.in z Paulem i Chalie Boyem
Noo fajna ta płytka Paul Walla, lepsza od tej od Z-Ro. Swang Down super.
Trae The Truth, Busta Rhymes, Ty Dolla $ign, Jeezy, DMX, Jay Rock, Joyner Lucas, Method Man, D Smoke, Chance The Rapper, G Herbo & Mark Morrison - I'm on 4.0
Fajny posse cut. Rzadkość w dzisiejszym rapie.
Gdyby nie ten D-Trill byłby fajny kawałek. Billy Cook robi klimat jak zawsze, bit w klasycznym houstońskim stylu i Lil Keke gościnnie.
Ro
Jeszcze klip do numeru na bicie Fresha.
Termanology i gościnnie Bun B, Paul Wall i Keke. Nie słuchałem tego albumu i nie zapowiada się żebym to sprawdził.
Ro
Jeszcze klip do numeru na bicie Fresha.
Termanology i gościnnie Bun B, Paul Wall i Keke. Nie słuchałem tego albumu i nie zapowiada się żebym to sprawdził.
Dawno nie widziałem tak budżetowego klipu. XD