GRIME, brytyjski rap & drill
Re: GRIME / brytyjski rap & drill
Młody Adenuga wjechał i rozjechał
https://pitchfork.com/news/uk-rapper-pa-salieu-released-from-prison/ pisze:In December 2022, British rapper Pa Salieu was sentenced to 33 months in prison after being convicted of violent disorder and possessing a bottle as an offensive weapon, stemming from a 2018 incident. Now, after serving some 21 months of that sentence, Salieu has been released, his representative confirmed to Pitchfork.
According to prosecutors, Salieu got into a fight outside of Coventry’s Club M after his friend, Fidel “AP” Glasgow, the grandson of the Specials’ Neville Staple, was stabbed to death at age 21. During the fight, Salieu attacked a man, 23, with a bottle and a tree branch. Salieu was one of 11 men jailed in connection with the fight, but no one has been charged with Glasgow’s murder. Salieu was 21 years old at the time of the fight and 25 when he was sentenced to prison.
Słyszę Skeptę i innych, ale w internecie nie mogę nic znaleźć, to jakieś remixy czy o co chodzi?
Dodano po 3 minutach 38 sekundach:
Zajebiste
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
- przedszkolanek
jest forma
album który wydał przed tym też słuchalny ale nie ma tam nic tak zajebistego jak ten singiel
Że też jeszcze nikt nie wrzucał
To jest polski drill, nie jakieś kurwa ciekany
To jest polski drill, nie jakieś kurwa ciekany
Podbijam Polskii'ego i dorzucam do pieca
Rozpierdala mnie w jego "action mam" wers:
"mama ma bliznę na czole,
mówię do niej Bedoes"
Jebaniutku dobry jest..
Rozpierdala mnie w jego "action mam" wers:
"mama ma bliznę na czole,
mówię do niej Bedoes"
Jebaniutku dobry jest..
- przedszkolanek
chujowy ten polskii, słaba barwa głosu i akcentowanie, brzmi jakby mu murzyn jaja ściskał
bit brzmi jak coś co Neptunes mogło wyprodukować w 00s
Norman Pain
Norman Pain
Doskonały album, najlepszy w jego karierze, m. in. ze względu na odejście od drillu, który zawsze stanowił lwia część jego poprzednich projektów, jak będę mi chwilę to zaloze o nim temat, bo to jedna z najlepszych pozycji tegorocznego UK rapu i w sumie nie tylko, bardzo udany projekt i niech wiesc się niesie
- przedszkolanek
Norman Pain król, zarówno solo jak o w Northern Boys
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Poniżej Keeya Keys, lubię tego bialasa też, mimo że tegoroczny projekt delikatnie mówiąc nie zachwycił, ale jak mawia klasyk "spokojnie, zaraz się rozkręci"
Tu z epki z 2023
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Poniżej Keeya Keys, lubię tego bialasa też, mimo że tegoroczny projekt delikatnie mówiąc nie zachwycił, ale jak mawia klasyk "spokojnie, zaraz się rozkręci"
Tu z epki z 2023
Nie ma nikogo lepszego jeśli chodzi o brytyjski rap będę go podbijać zawsze, do końca świata a jak się da to dłużej, jaram się bardzo