koza x kuba więcek - noc żywych trupów (2024)
koza x kuba więcek - noc żywych trupów (2024)
Wleciał pierwszy singiel i brzmi to jakby Koza miał przestać dawać te chujowe, grafomańskie zwrotki. Jeśli utrzyma się taki poziom to wyjdzie coć minimum dobrego, bo bity Więcka to dalej miazga
ODSŁUCH:
Ostatnio zmieniony 14 gru 2024, 10:18 przez Piroks, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Kuba Więcek x Koza - TBA (2025?) [Zapowiedź]
kurde, no ta ich poprzednia płyta była naprawdę okej, może nawet najlepsza od Kozy? A np. tegoroczny "Kusz" Kozy i Moleheada już średnio mi wszedł. I nie chcę jakos może hejtować, bo nie poświęciłem temu albumowi takiej spokojnej godzinki z odsłuchem, ale zabierałem się kilka razy i zawsze w którymś momencie wyłączałem skupienie.
Re: Kuba Więcek x Koza - TBA (2025?) [Zapowiedź]
Fajnie poskładany ten fleszbek
jesteś poszukiwany przez MOBBYN
Re: koza x kuba więcek - noc żywych trupów (12.12.2024) [Zapowiedź]
Nowy singiel + preorder
https://clumsygoat.bandcamp.com/album/n ... h-trup-w-2
Póki co wszystko jakoś 10 razy lepsze od pierwszej ich płyty. Koza w końcu przestał tryhardować i zaczął bardzo ładne wersy kleić. Więcek jak zawsze miazga. Nie spodziewałem się ale szykuje się potencjalnie jedna z lepszych płyt tego roku
https://clumsygoat.bandcamp.com/album/n ... h-trup-w-2
Póki co wszystko jakoś 10 razy lepsze od pierwszej ich płyty. Koza w końcu przestał tryhardować i zaczął bardzo ładne wersy kleić. Więcek jak zawsze miazga. Nie spodziewałem się ale szykuje się potencjalnie jedna z lepszych płyt tego roku
Fajne to, nie spodziewałem się, czekam na całość. Ten najnowszy singiel chyba najlepszy, ale generalnie równy poziom, i to co puścili na hoshii też zapętlam (to też chyba kawałek z tej płyty zresztą będzie)
bardzo dobry ten na najnowszy singiel, hook wchodzi do łba
- Karko_Nape
Nawet spoko ten Jezus, ale i tak musiał się parę razy wyjebać.
Kiedy nie śpię, czuję, że mnie brakuje w istotnych miejscach
Nocą siedzę pośród chorych ludzi i oglądam spektakl ich iluzji
Psycha głęboka jak las, jak wchodzę, widzę mrok
Jak wchodzę, widzę strach, splecione stosy ciał, z których paruje pot
Zajebało ciężkim nihilistycznym gimnazjum. Sama konstrukcja utworu spoko i flow też takie bardziej wpadające w ucho. jeszcze z dwie płyty zrobi i będzie go można normalnie słuchać.
Kiedy nie śpię, czuję, że mnie brakuje w istotnych miejscach
Nocą siedzę pośród chorych ludzi i oglądam spektakl ich iluzji
Psycha głęboka jak las, jak wchodzę, widzę mrok
Jak wchodzę, widzę strach, splecione stosy ciał, z których paruje pot
Zajebało ciężkim nihilistycznym gimnazjum. Sama konstrukcja utworu spoko i flow też takie bardziej wpadające w ucho. jeszcze z dwie płyty zrobi i będzie go można normalnie słuchać.
- Karko_Nape
Re: koza x kuba więcek - noc żywych trupów (12.12.2024)
Pancernik wersja live z bandem a ta na płycie, kurwa niebo a ziemia.
Re: koza x kuba więcek - noc żywych trupów (2024)
Momentami brzmi jak młody bedoes, zabawne momenty pod tym względem, ale ogólnie to superansia produkcja pana Kuby, a Koza jest okej i wyszedł fajny materiał, jeszcze się muszę osłuchać, ale daje okejke
ale Kozie spadły zasięgi 
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Inna, lepsza niż poprzednia. Fajne refreny, które nucisz i podśpiepwujesz mimowolnie. Nie spodziewałem się, że tyle razy ją przeslucham. Kuba Więcek w tym pomaga.
Można jeszcze gdzieś zgarnąć fizyka?
Można jeszcze gdzieś zgarnąć fizyka?
W ogóle to sprawdźcie sobie Hoshii. Zajebisty materiał a na żywo to jest kosmos co oni odpierdalają. Takiej synergii i chemii i takiego popierdolenia nie widziałem dawno nigdzie.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
potwierdzam, Hoshii topowi jazzmani obecnie obok EABSów
dobrze składa, fajne patoćpuńskie historie podane w inny sposób niż ma to miejsce, przewózka tez ok - daje okejke
Hyphap! |
|
Sprawdźcie sobie Hoshii sessions na YT. Pięknie zagrane z różnymi piosenkarzami i raperami. Herbut dal pięknie. Inni też dźwignęli. Może poza Kosim. Wini też przykozaczyl.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
-
radioaktywnyodpad
Naprawdę spoko album. Koza przestał używać dla szpanu nawiązań do wszystkiego co przeczytał, tylko sensownie i bardzo sprawnie składa linijki. A Kuba to wielki talent, bardzo przyjemne bity. W sumie mogę powiedzieć że to pierwszy album Kozy który jest w pełni sluchalny od początku do końca. Niebo nad Berlinem poza pojedynczymi strzałami mało mi się podobał, tutaj widać spory postęp.
Słucham tylko polskiego rapu, jebią mnie wasze bożki ze Stanów.