Anime - normiki out
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Anime - normiki out
jest jakis streaming inny niz netflix gdzie jest duzo animacji nie musi byc po polsku moze byc ukr
canal+ trochę ma, disney trochę też
ale nie powiedzialbym ze to duze ilosci
ale nie powiedzialbym ze to duze ilosci
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Pozdro, ja od dawien dawna nie ogladalem nic ale akurat w to sie wkrecilem. Jezeli dobrze pamietam fabule to kolejny arc bedzie potezny, wiec czekam z reka wiadomo gdzie na sezon 2
Przy okazji polecam kolejna serie ktora na bank doczeka sie animacji: kagurabachi (oby tylko studia typu toei sie trzymaly od tej mangi z daleka), manga rozpierdolila internet i chyba ma najwiekszy hajp w tej najnowszej generacji. Jak jakies powazne studio sie za to zabierze to jak jestescie fanami akcji jak np w demon slayerze to tutaj bedziecie wniebowzieci bo bedzie przynajmniej z 10x lepiej (i fabularnie tez bedzie lepiej niz w demon slayerze). Bylbym wdzieczny za ping jak bedzie oficjalna zapowiedz i ja przeocze (jak nie przeocze to wrzuce tu ofc)
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
@bronek a czytałeś to kagurabachi? Ja w życiu czytałem tylko Naruto i czytam OP, ale może spróbowałbym czegoś nowego. Jest to wciągające fabularnie czy tylko napierdalanka z kolejnymi bossami?
@Deyker Tak, chociaz nie jest to jakos mocno fabularnie rozwiniete bo jest prosty motyw zemsty + rozterki ideologiczne + jakis mistycyzm otaczajacy swiat i magiczne miecze ktore sa jednym z glownych elementow fabularnych, ale jest to tzw dobra mikstura tego wszystkiego i mimo tego ze manga startowala z handicapem i byla memem bo w skrocie to shueisha zapowiedziala ta mange bardzo sztampowo i sam zarys fabularny byl tak typowy ze az karykaturalny to ludzie zrobili z niej mema piszac wszedzie ze bedzie to najlepsza manga wszechczasow. Ironia losu jest jednak to ze okazalo sie byc to naprawde wciagajace dzielo i teraz ludzie juz na powaznie pisza ze jest to jedna z najlepszych mang obecnego pokolenia i jedna na poczatku marketingowo podsycany hajp stal przeksztalcil sie w hajp zwiazany z trescia mangi.
Tl;dr to polecam serdecznie, jest do przeczytania legalnie i za free po angielsku na apce shueishy
Jezeli masz naprawde zajawke to na tej apce znajdziesz tez wiele innych najpopularniejszych dziel, wiec mozesz sobie obadac na szybko ktore ci sie wydaje fajne i sobie poczytac, ale na pewno znajdziesz tam cos dla siebie bo sa tam stare klasyki typu dragon ball, bleach, hunter x hunter, tokyo ghoul, lub naruto i op ktore juz znasz, ale tez juz bardziej nowoczesne i popularne dziela typu my hero academia, jujutsu kaisen, sakamoto days, boruto, dbs, spy x family, kaijuu no8, chainsaw mana, kagurabachi, itd... (jbc to wszystkie te dziela polecam
)
Jedyny kruczek jest taki ze moze nie calosc dziel jest dostepna za free (masz zawsze 3 pierwsze rozdzialy, i 3 najnowsze za free) ale sa tez czesto akcje ze calosc danego dziela jest za free do przeczytania raz i wszystko ofc jest legalne, nabijasz cyferki i czesc kasy zbierana np za reklamy jest wyplacana autorom mang, sam abonament nie jest raczej drogi i mozna wziac np na miesiac lub 2 zeby przeczytac niedostepna za free czesc fabuly tych mang ktore nas interesuja a pozniej juz za free sobie byc na bierzaco. Ewentualnie jak nie zalezy ci na legalu i oficjalnych tlumaczeniach to na mangadexie jest sporo tych dziel, lub ogolnie w internecie wiec mozna obadac na apce shueishy czy wydaje sie byc ciekawe czytajac pierwsze 3 rozdzialy a pozniej gdzies indziej doczytac reszte.
Sory troche sie rozpisalem, ale mysle ze te informacje moga sie przydac tez innym mangowym zajawkowiczom. Jako ze tu wiekszy odbior to zostawiam to na razie tu, ewentualnie mozna przeniesc do tematu o mangach jak bedzie przeszkadzalo
Tl;dr to polecam serdecznie, jest do przeczytania legalnie i za free po angielsku na apce shueishy
Jezeli masz naprawde zajawke to na tej apce znajdziesz tez wiele innych najpopularniejszych dziel, wiec mozesz sobie obadac na szybko ktore ci sie wydaje fajne i sobie poczytac, ale na pewno znajdziesz tam cos dla siebie bo sa tam stare klasyki typu dragon ball, bleach, hunter x hunter, tokyo ghoul, lub naruto i op ktore juz znasz, ale tez juz bardziej nowoczesne i popularne dziela typu my hero academia, jujutsu kaisen, sakamoto days, boruto, dbs, spy x family, kaijuu no8, chainsaw mana, kagurabachi, itd... (jbc to wszystkie te dziela polecam
Jedyny kruczek jest taki ze moze nie calosc dziel jest dostepna za free (masz zawsze 3 pierwsze rozdzialy, i 3 najnowsze za free) ale sa tez czesto akcje ze calosc danego dziela jest za free do przeczytania raz i wszystko ofc jest legalne, nabijasz cyferki i czesc kasy zbierana np za reklamy jest wyplacana autorom mang, sam abonament nie jest raczej drogi i mozna wziac np na miesiac lub 2 zeby przeczytac niedostepna za free czesc fabuly tych mang ktore nas interesuja a pozniej juz za free sobie byc na bierzaco. Ewentualnie jak nie zalezy ci na legalu i oficjalnych tlumaczeniach to na mangadexie jest sporo tych dziel, lub ogolnie w internecie wiec mozna obadac na apce shueishy czy wydaje sie byc ciekawe czytajac pierwsze 3 rozdzialy a pozniej gdzies indziej doczytac reszte.
Sory troche sie rozpisalem, ale mysle ze te informacje moga sie przydac tez innym mangowym zajawkowiczom. Jako ze tu wiekszy odbior to zostawiam to na razie tu, ewentualnie mozna przeniesc do tematu o mangach jak bedzie przeszkadzalo
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
ja czasami coś tam czytałem sobie, ale ogólnie mało kto rysuje tak żeby było czytelnie moim zdaniem
One Piece czytam cały czas, ale czym dalej tym bardziej się idzie popierdolić co się akurat dzieje na danym panelu. Chainsaw man jednego arcu to w sumie dalej nie wiem co sie tam wydarzyło. Kilka innych mang też chujowo. Każdy się w tym aspekcie powinien od Dragon Balla uczyć, ostatnio sobie wróciłem do mangi i wszystko jest czytelne i płynne, Akira wiedział że napierdalanie szczegółowymi tłami itp itd co chwile nie ma sensu i lepiej dać na pierwszy plan to co najważniejsze (lenistwo u niego tez pewnie miało wpływ xd)
One Piece czytam cały czas, ale czym dalej tym bardziej się idzie popierdolić co się akurat dzieje na danym panelu. Chainsaw man jednego arcu to w sumie dalej nie wiem co sie tam wydarzyło. Kilka innych mang też chujowo. Każdy się w tym aspekcie powinien od Dragon Balla uczyć, ostatnio sobie wróciłem do mangi i wszystko jest czytelne i płynne, Akira wiedział że napierdalanie szczegółowymi tłami itp itd co chwile nie ma sensu i lepiej dać na pierwszy plan to co najważniejsze (lenistwo u niego tez pewnie miało wpływ xd)
ladnie to wyglada, szkoda ze tylko 4 odcinki beda
dziwna faza, ale ciekawy klimat np ta creepy scena gdzie sie ojcu szaringan uaktywnil
Zaciekawilo mnie, i zacheciles tez mowiac ze beda tylko 4 odcinki bo mam wrazenie ze to moze byc krotki ale "intensywny" lot 
Obejrzałem 2 odcinki aktorskiego One Piece, na razie chyba fajne bardzo...?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Obejrzałem bez wiedzy co to i kompletnie mnie nie porwało, rzadko to robię ale luźno po pierwszym odcinku mogę rzucić bez obaw że jednak mi siądzie
Ale no ja nie lubię horrorów bo mnie nudzą
Ale no ja nie lubię horrorów bo mnie nudzą
Czyli jednak ci NIE siądzie
W sensie chodziło mi, że nie mam myśli że warto poczekać bo może jednak mi się spodoba po np. 2 odcinku
No przemocne to jest, niebo a ziemia między tym anime co na netflixie wrzucili.
Dla mnie kozackie, nie przepadam za horrorami ogolnie ale tutaj sie nie balem w ogole za to wkrecil (hehe) mnie te swiat i ten klimat
Czekam na kolejny odcinek, chce juz wiedziec o co tam chodzi w tym miasteczku pojebanym
Dandadan 1 odcinek jest.
Bo taki los rapera, bracie mój/Nawet jak cipy z nieba lecą, wszystko chuj
Seen the devil give a sermon in the church
Seen an angel dancing in the club
You hate, you're lame, your loss
Seen the devil give a sermon in the church
Seen an angel dancing in the club
You hate, you're lame, your loss
Ooooo kurde
to trzeba bedzie obczaic, dzieki za cynk @bania
wyszedł też pierwszy odc nowego sezonu rezero i ma 90 minut jeśli kogoś
Dobra sprawdzilem dan da dan i jestem na tak
btw zapomnialem o tej cringowej scenie z ayase
na szczescie tylko do pierwszego odc takie rzeczy wrzucili i to juz za nami, dawajcie mnie ten nastepny odc natychmiast 
Dodano po 1 dniu 19 godzinach 56 minutach 58 sekundach:
jeszcze za tydzien wychodzi db daima, tez bedzie trzeba sprawdzic
Dodano po 4 minutach 58 sekundach:
aha i fb przypomina mi tez ze (chyba ostatnia) czesc ostatniego arcu bleach bedzie jutro
btw zapomnialem o tej cringowej scenie z ayase
Spoiler
gdzie alieny chca z nia kopulowac
Dodano po 1 dniu 19 godzinach 56 minutach 58 sekundach:
jeszcze za tydzien wychodzi db daima, tez bedzie trzeba sprawdzic
Dodano po 4 minutach 58 sekundach:
aha i fb przypomina mi tez ze (chyba ostatnia) czesc ostatniego arcu bleach bedzie jutro