Małpa - Kilka Numerów O Czymś (2009)
- gods bidness
Re: Małpa - Kilka Numerów O Czymś (2009)
Wydaje mi się, że jak poszedł niespodziewanie szybko tysiak, tak teraz z tych dotłoczeń dojdzie z 60 sztuk kupionych. Takie są prawidła niewidzialnej ręki rynku.

Raczej jebane limitowane edycje, które stały się normą. Jakby normą było dotłaczanie, żeby każdy se kupił, to kupowanie na resell nie miałoby sensu. Tylko że to pchanie limitek i tak się opłaca raperom, bo mogą sobie windować cenę, a czy kupi fan, czy ktoś, kto potem odsprzeda, to już drugorzędna sprawa
- scam_sakawa
Nie wiem czy jest sens kupić na jebany resell, czy artysta Małpa będzie sukcesywnie robił dotłoki.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- marmolad_k2
Artysta Małpa pewnie się nie spodziewał, że ktoś to jeszcze kupi.
- marmolad_k2
Zanim zdjęcie mi załadowała odpowiednia jakość myślałem że tam kutas na tym kartonie jest namazany
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS
Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
kutas albo krzyż, dwa demony lygrysa
Był czas, że katowałem niemal każdy utwór z tej płyty. Czuć było wtedy mega energię i zajawkę Małpy, taką czystą, prosto z serca. Mimo że nie słuchałem KNOC od lat i pewnie zburzyłbym sobie obraz albumu jaki mam w pamięci to bardzo się cieszę z takiej akcji jak wyprzedanie wszystkich winyli. Niech się chłopu wiedzie
Ten koncert jakoś z 20 lipca we Wrocławiu, zagrał - jak sam wtedy ze sceny mówił - po raz pierwszy całe KNOC, miało być wyjątkowo i jedyny raz, a tu się wszystko w trase przeistoczyło.
W sumie to polecam się wybrać, oprócz tej płyty to potem od Małpy słuchałem jedynie jakieś single, a całości KNOC nie słuchałem z 10 lat i na miejscu się okazało, że nadal ją znam na pamięć
Klasyka
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Lp dzis przyszlo. Piekne wydanie. Klasyczna okladka. Jedyny detal to na wersji cd wewnatrz digipacka malpiszon trzyma stary telefon a na lp jest juz smartfon
- marmolad_k2
Piękny detal 
jakby ktoś jakimś cudem miał dwa bilety na 12 grudnia do Wrocławia na koncert na sprzedaż albo miałby legitne info ktos przedaje to prosiłbym pw
Takie artworki znalazłem
Okładka:
Tył:
Środek:
Tak for fun dodam jeszcze wszystkie "wersje" okładki:

Okładka:
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Ostatnio zmieniony 03 sty 2026, 13:53 przez X2Z7CX, łącznie zmieniany 1 raz.
- marmolad_k2
Dosłownie przed chwilą wrzuciłem tę płytę do odtwarzacza i jestem na 5 numerze, potwierdzam że tak to wygląda 
Dodano po 3 minutach 45 sekundach:
Zawsze jak ktoś pisze coś negatywnego o tej płycie, to sobie mówię no tak, zestarzała się ta płyta, po latach nie jest tak dobra, a jak tylko usłyszę intro, to ma to takie pierdolnięcie, że zapominam momentalnie.
Dodano po 58 sekundach:
WCIĄŻ PIE PIE PIE PIERDOLE
Dodano po 3 minutach 45 sekundach:
Zawsze jak ktoś pisze coś negatywnego o tej płycie, to sobie mówię no tak, zestarzała się ta płyta, po latach nie jest tak dobra, a jak tylko usłyszę intro, to ma to takie pierdolnięcie, że zapominam momentalnie.
Dodano po 58 sekundach:
WCIĄŻ PIE PIE PIE PIERDOLE