[rock] The Cure - Songs of a Lost World (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: mql, Ruces

Awatar użytkownika
Parlae

[rock] The Cure - Songs of a Lost World (2024)

Post autor: Parlae »

Po 16 latach wracają z nową płytą. Premiera 1 listopada.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Re: [rock] The Cure - Songs of a Lost World (2024)

Post autor: Bunnymen77 »

Bardziej czekam na info o gigach, ale płytę oczywiście sprawdzę,
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Bardzo dobre
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
Parlae

01 Alone
02 And Nothing Is Forever
03 A Fragile Thing
04 Warsong
05 Drone:Nodrone
06 I Can Never Say Goodbye
07 All I Ever Am
08 End Song

Kurde ale dobre te single.

Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Zajbiocha. Pięknie brzmi, piękne melodie i te tkliwe teksty. Kupuję to.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Zamówiłem wersję z dwoma winylami, prezent pod choinkę właściwie odhaczony :joint:

Dodano po 1 dniu 51 minutach 53 sekundach:
Przy kupnie preorderu dostałem kod do zakupu biletów, może ktoś skorzysta, ja się do Londynu na koncert nie wybiorę :(

Kod: M7BF6L8
Link do kupna: https://dice.fm/partner/dice/event/mxvx ... AAAA%3D%3D
Poniżej znajdziesz unikalny link i kod do zakupu wejściówki na koncert The Cure w klubie Troxy w Londynie 1 listopada.

Bilety będą dostępne w sprzedaży od godziny 15:00 czasu BST (16:00 czasu warszawskiego) 17 października. Należy pamiętać, że dostęp do sprzedaży nie gwarantuje biletów i spodziewamy się bardzo dużego popytu na ten koncert. Dla wszystkich, którzy nie będą mogli nabyć biletów lub wziąć udziału w koncercie, dostępna będzie bezpłatna transmisja na żywo na kanale The Cure YouTube.

Twój kod: M7BF6L8

Link do biletów: KLIKNIJ TUTAJ

WAŻNE INFORMACJE O BILETACH

Bilety trafią do sprzedaży 17 października od godziny 15:00 czasu BST wyłącznie za pośrednictwem DICE.FM. Zalecamy założenie konta DICE i pobranie aplikacji z wyprzedzeniem, informacje tutaj.

Bilety będą kosztować 56,61 GBP = 50 GBP wartości nominalnej (w tym 1 GBP darowizny WarChild) + 8% opłaty za rezerwację (4 GBP) + 1,50 GBP opłaty za przywrócenie + 2% opłaty transakcyjnej (1,11 GBP). BRAK DYNAMICZNEJ WYCENY.

Zapoznaj się z poniższymi zasadmi, które zostały wdrożone, aby pomóc w zwalczaniu botów, naciągaczy i drugorzędnych witryn z biletami, a także zarządzać bardzo dużym popytem na bilety.

Obowiązuje ścisły limit 2 biletów na osobę/na konto.
Biletów nie wolno kupować z zamiarem ich odsprzedaży w celach komercyjnych i/lub dla zysku. Dice będzie proaktywnie monitorować znane e-maile i strony służące do toutingu.
Tylko oryginalne bilety mobilne będą akceptowane (po dokonaniu rezerwacji przekażemy pełne instrukcje dotyczące dostępu do biletów mobilnych). Jeśli zakupiłeś więcej niż jeden bilet, Twoi goście muszą być z Tobą w momencie wejścia. Wydruki i/lub zrzuty ekranu biletów mobilnych nie będą akceptowane.
Użytkownik nie może odsprzedawać ani oferować odsprzedaży biletów na to wydarzenie za pośrednictwem nieautoryzowanych witryn odsprzedaży, takich jak Viagogo lub Stubhub, ani w celach komercyjnych i/lub dla zysku.
Chociaż bilety nie mogą być przekazywane, jeśli nie możesz już korzystać ze swoich biletów, możesz zwrócić je za pośrednictwem platformy DICE fanom z listy oczekujących po wartości nominalnej.
Wszelkie bilety zakupione, odsprzedane lub oferowane do odsprzedaży z naruszeniem niniejszych warunków specjalnych zostaną anulowane i unieważnione.
W przypadku jakichkolwiek rozbieżności między niniejszymi warunkami specjalnymi a innymi obowiązującymi warunkami, zastosowanie będą miały niniejsze warunki specjalne.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Przy kupnie preorderu dostałem kod do zakupu biletów, może ktoś skorzysta, ja się do Londynu na koncert nie wybiorę :(

Kod: M7BF6L8
Link do kupna: https://dice.fm/partner/dice/event/mxvx ... AAAA%3D%3D
Poniżej znajdziesz unikalny link i kod do zakupu wejściówki na koncert The Cure w klubie Troxy w Londynie 1 listopada.

Bilety będą dostępne w sprzedaży od godziny 15:00 czasu BST (16:00 czasu warszawskiego) 17 października. Należy pamiętać, że dostęp do sprzedaży nie gwarantuje biletów i spodziewamy się bardzo dużego popytu na ten koncert. Dla wszystkich, którzy nie będą mogli nabyć biletów lub wziąć udziału w koncercie, dostępna będzie bezpłatna transmisja na żywo na kanale The Cure YouTube.

Twój kod: M7BF6L8

Link do biletów: KLIKNIJ TUTAJ

WAŻNE INFORMACJE O BILETACH

Bilety trafią do sprzedaży 17 października od godziny 15:00 czasu BST wyłącznie za pośrednictwem DICE.FM. Zalecamy założenie konta DICE i pobranie aplikacji z wyprzedzeniem, informacje tutaj.

Bilety będą kosztować 56,61 GBP = 50 GBP wartości nominalnej (w tym 1 GBP darowizny WarChild) + 8% opłaty za rezerwację (4 GBP) + 1,50 GBP opłaty za przywrócenie + 2% opłaty transakcyjnej (1,11 GBP). BRAK DYNAMICZNEJ WYCENY.

Zapoznaj się z poniższymi zasadmi, które zostały wdrożone, aby pomóc w zwalczaniu botów, naciągaczy i drugorzędnych witryn z biletami, a także zarządzać bardzo dużym popytem na bilety.

Obowiązuje ścisły limit 2 biletów na osobę/na konto.
Biletów nie wolno kupować z zamiarem ich odsprzedaży w celach komercyjnych i/lub dla zysku. Dice będzie proaktywnie monitorować znane e-maile i strony służące do toutingu.
Tylko oryginalne bilety mobilne będą akceptowane (po dokonaniu rezerwacji przekażemy pełne instrukcje dotyczące dostępu do biletów mobilnych). Jeśli zakupiłeś więcej niż jeden bilet, Twoi goście muszą być z Tobą w momencie wejścia. Wydruki i/lub zrzuty ekranu biletów mobilnych nie będą akceptowane.
Użytkownik nie może odsprzedawać ani oferować odsprzedaży biletów na to wydarzenie za pośrednictwem nieautoryzowanych witryn odsprzedaży, takich jak Viagogo lub Stubhub, ani w celach komercyjnych i/lub dla zysku.
Chociaż bilety nie mogą być przekazywane, jeśli nie możesz już korzystać ze swoich biletów, możesz zwrócić je za pośrednictwem platformy DICE fanom z listy oczekujących po wartości nominalnej.
Wszelkie bilety zakupione, odsprzedane lub oferowane do odsprzedaży z naruszeniem niniejszych warunków specjalnych zostaną anulowane i unieważnione.
W przypadku jakichkolwiek rozbieżności między niniejszymi warunkami specjalnymi a innymi obowiązującymi warunkami, zastosowanie będą miały niniejsze warunki specjalne.
Awatar użytkownika
Parlae

OUT NOW

Awatar użytkownika
jogi

Sluchaweczki na uszy I hop do lasu zaraz.
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

No Nut November niezaliczone przez ten album niestety:|
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
Parlae

Przepiękny album. Tak jak się spodziewałem, a nawet lepiej.

Awatar użytkownika
zlewam

Post autor: zlewam »

wszystko co najlepsze w the cure, bardzo dobry tribute dla samych siebie
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Super, że takie opinie, czekam do Świąt.
Awatar użytkownika
sychy

Post autor: sychy »

To chyba najlepsza płyta The Cure, mega dopracowana, genialna!
Jak słucham twoje traczki, to wtedy faktycznie zbiera mnie do sraczki
Awatar użytkownika
Finesta

Post autor: Finesta »

Im dalej w osłuchu, tym bawiłem się coraz lepiej.
Na pewno wrócę
Awatar użytkownika
jogi

Piękna rzecz. Obok Hauntologist mojantopka w tym roku.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Muszę zapytać, dlaczego hauntologist? Przesłuchałem chyba raz i więcej mi się nie chciało nawet, sprawiło wrażenie przepitolonego okrutnie, tym bardziej na tle tego że w PLBM wyszło w tym roku Death Like Mass czy Trucizna, do takiego BM mi jednak bliżej i może to już jest odpowiedź na moje pytanie w sumie.
A do The Cure zaraz siadam i zobaczymy co i jak, singiel „Alone” baaaardzo mi siedział.
Awatar użytkownika
jogi

W Hauntologist wszystko mi pasuje. Tempo, melodie, wokal, proporcje i cała "fabuła" albumu - w sensie że nie jest to typowy BM. Takie Hollow w środku uspokaja, a jest super melodyjne i zajebiście zagrane. Deathdreamer to przecież kawałek doskonały, a co ten chłopak tam robi na perkusji to jest inny wymiar. Jest tam post rockowe Gardermoen, które przekatowałem w te i nazad i jest w sumie dużo BM na tej płycie, a zamknięcie to najlepsze outro jakie słyszałem od bardzo, bardzo dawna. Dla mnie to taka zmutowana Mgła (czcionka w logo to nawet trochę sugeruje), którą bardzo sobie cenię.
Awatar użytkownika
Blazfm

Post autor: Blazfm »

Ja lubię te płytę (Hauntologist) ale bardzo ciekawi mnie to jak ten projekt szeroko poszedł.
Mówię głównie o słuchaczach na Spoti - mają miesięcznie 15k co na taką muzykę to w chuj dobry wynik (taka Furia ma 8k, Odraza 5k, Blaze of Perdition 3k itd)
Wiadomo ze ta statystka nie jest jakoś bardzo miarodajna w przypadku takiej muzyki ale no nie spodziewałem się takiej popularności tego projektu
https://www.last.fm/user/blazfm

ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
Awatar użytkownika
jogi

Tak. Ciekawy casus. Tym bardziej że chyba nie koncertują wcale.
ODPOWIEDZ