Najbardziej przygnębiające hiphopowe płyty
- ConeyIsland
Re: Najbardziej przygnębiające hiphopowe płyty
"przygnębiające" w mojej definicji będzie mocno subiektywne, bo biorę "Wilka chodnikowego". Nie wracam do tej płyty od lat nie dlatego, że jest chujowa. Bynajmniej, imo jedna z lepszych jakie polski hip hip wypluł w okolicznych latach. Ale jej katowanie przeze mnie po premierze zbiegło się z kurewsko ciemnym okresem w moim życiu. "Zawleczki, nakrętki, kapsle" czy tytułowy numer budzą zbyt wiele niesympatycznych wspomnień.
Tonciu - Politoksykomania
-
inspektorgadzet
faczynski kidd - pansofia
miedzymiastowa - mekka, pesymisja
mlk aka kony cpaj stajl - nim doliczysz do 13, chyba czas spierdalac z dzielni, galeria slaw
rogal ddl za całokształt
miedzymiastowa - mekka, pesymisja
mlk aka kony cpaj stajl - nim doliczysz do 13, chyba czas spierdalac z dzielni, galeria slaw
rogal ddl za całokształt
b-boye kręcą głową, nie podoba im się hiphop mój
Pewnie jakieś wsp - wspólnicy, albo donie libery bukmachery.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
Arik - Obsydian EP
Bisz/Pekro - Burza i Napór EP
najbardziej nudna hiphopowa płyta
Ostatnio zmieniony 18 wrz 2024, 19:51 przez Slatty+, łącznie zmieniany 1 raz.
𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪𒐪
Siedem Łez - Wielki Sen
- piernikowyskoczek
nom, zwłaszcza sekwencja od "nie jest dobrze" do "sen o wyspie"
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Na legalu? - nie wiem czy przygnębiające bo tam są takie momenty "weź się w garść dzieciak uwierz w siebie będzie git" ale klimat jest gęsty i czuć biedę
bez kitu, wydaje mi się, że Na legalu? słuchane za totalnego małolata, ukształtowało w dużej mierze moją wrażliwość społeczną
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
- Ludwik_Franke
Przygnębiająca?
Ciężko stwierdzić ale jakbym miał wybrać to albo "Księga Tajemnicza: Prolog" Kalibra albo "Terapia Szokowa" Grupy Operacyjnej
W przypadku tej pierwszej płyty za bardzo rozwodzić się nie muszę bo większość osób tutaj pewnie tą płytę zna, ale krótko powiem że "Moja Obawa" Do teraz sprawia że mam ciary na plecach
Co do grupy Operacyjnej, ich debiut studyjny brzmieniowo jak i tematycznie jest o wiele bardziej ponury od ich późniejszych tworów, jednakże jest to chyba ich najlepsza płyta. Najbardziej przygnębiające utwory to "piekielny dzień", "z ostatniej chwili" Czy też "calavera"
(Była to pierwsza Polska hip-hopowa płyta jaką przesluchalem w pełni i mam do niej dość spory sentyment)
Ciężko stwierdzić ale jakbym miał wybrać to albo "Księga Tajemnicza: Prolog" Kalibra albo "Terapia Szokowa" Grupy Operacyjnej
W przypadku tej pierwszej płyty za bardzo rozwodzić się nie muszę bo większość osób tutaj pewnie tą płytę zna, ale krótko powiem że "Moja Obawa" Do teraz sprawia że mam ciary na plecach
Co do grupy Operacyjnej, ich debiut studyjny brzmieniowo jak i tematycznie jest o wiele bardziej ponury od ich późniejszych tworów, jednakże jest to chyba ich najlepsza płyta. Najbardziej przygnębiające utwory to "piekielny dzień", "z ostatniej chwili" Czy też "calavera"
(Była to pierwsza Polska hip-hopowa płyta jaką przesluchalem w pełni i mam do niej dość spory sentyment)
najbardziej przygnębiające jest to, że ktokolwiek wrzucił tych pajacy na forum hiphopowe aczkolwiek typ o ksywie mieszka wyglądający na mega lamusa na pewno ma duże pokłady doświadczenia życiowego żeby nagrywać przygnębiające płytyLudwik_Franke pisze: ↑20 wrz 2024, 0:26 Co do grupy Operacyjnej, ich debiut studyjny brzmieniowo jak i tematycznie jest o wiele bardziej ponury od ich późniejszych tworów, jednakże jest to chyba ich najlepsza płyta. Najbardziej przygnębiające utwory to "piekielny dzień", "z ostatniej chwili" Czy też "calavera"
czy ja wiem? gorsze rzeczy od grupy operacyjnej przechodzą jako rap w ostatnich latach
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
to początek drogi do elegancji
- Ludwik_Franke
Z powyższym się zgadzam.
Chociaż, na tą pierwszą płytę patrzę raczej z nostalgią. Reszta tak dość słabo wypada.
Najpewniej to tylko nostalgia.
Chociaż, na tą pierwszą płytę patrzę raczej z nostalgią. Reszta tak dość słabo wypada.
Najpewniej to tylko nostalgia.
Sprawdźcie sobie wszędzieŻuber & brak perspekyw
MROKI
Tytuły kawałków mówią same za siebie.
ŻUBR ma ogólnie na tej płycie dość życia
("Zyciowstręt")
W celu zagluszenia sumienia oraz bólu istnienia
Bierze leki z torby swojej matki
("Atarax")
W kółko musi przeżywać swoje klęski, powtarza te same błędy, a wybawieniem wydaje być się tylko śmierć
("Dym")
Niejedna osoba w depresji , po wysłaniu tej płyty, podetnie sobie żyły albo skoczy z okna jak Magik.
MROKI
Tytuły kawałków mówią same za siebie.
ŻUBR ma ogólnie na tej płycie dość życia
("Zyciowstręt")
W celu zagluszenia sumienia oraz bólu istnienia
Bierze leki z torby swojej matki
("Atarax")
W kółko musi przeżywać swoje klęski, powtarza te same błędy, a wybawieniem wydaje być się tylko śmierć
("Dym")
Niejedna osoba w depresji , po wysłaniu tej płyty, podetnie sobie żyły albo skoczy z okna jak Magik.
nie wprowadzę świeżego spojrzenia na tym forumq (norma z mańki mej) ale dla mnie osobiście Fenomen - Sam na sam i w sumie nawet trochę Liber - Bógmacher, dobry background do wieszanka