Nagłośnienie sufitowe do mieszkania

Dział, w którym możesz umieszczać swoje ogłoszenia. Poznasz tu również opinie na temat sklepów online.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
stranger

Nagłośnienie sufitowe do mieszkania

Post autor: stranger »

Mordeczki
Zmieniłem mieszkanie na duży metraż składający się z dwóch poziomów. I tu zaczyna się moje pytanie. Moja baba wymyśliła sobie nagłośnienie sufitowe(cała elektryka już jest poprowadzona). Od firmy(tu wstaw jakiś Januszem z twojego miasta) dostałem wycenę na 12k PLN. Panowie chcą zastosować głośniki sufitowe JBL plus dwie?(tu pierwsze zdziwienie) rozdzielnie. Chciałbym uniknąć jakiś amplitunerów/mikserów i chuj wie czego jeszcze i zwyczajnie podpiąć to pod jakiś telefon będący stacja nadawczą pod bt. Jest to wgl możliwe? Czekam na rady i pozdrawiam
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
chaya

Re: Nagłośnienie sufitowe do mieszkania

Post autor: chaya »

może po prostu pójdź w zestaw kina domowego? muzyczka pięknie będzie grała po BT, a i film zobaczysz z dobrym dźwiękiem.
Awatar użytkownika
stranger

@chaya a chłopie jak ja już mam w całej chałupie kable zwisające
Telewizor waży ponad 70 kg on sam bez kina dobrze dudni
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

Pierwsza sprawa jest taka że nagłośnienie sufitowe to jest chujnia i nie daj się ojebać na siano, bo czy kupisz niską półkę, średnią czy „wysoką” to będzie to praktycznie tak samo chujowo grało. Te 12k brzmi jak w chuj za dużo, chyba że mówimy też o jakimś systemie smart z pierdoletami w stylu, dźwięk będzie podążał za Tobą po pokojach. No chyba że tych głośników masz najebane naście to ok.
Awatar użytkownika
stranger

@KamilNO 10 głośników
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

ale, że tylko na górze? nie rób tego tylko idź w jakiś sprawdzony model, dolby atmos overhead 9.1.2- 2 glosniki sufitowe, 9.1.4- 4 glosniki sufitowe, 9.1.6. itd.
same sufity to jakaś aberracja, podstawą dobrego nagłośnienia zawsze stereo i dobudowywać wokól tego
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
ODPOWIEDZ