[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
Luxair

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: Luxair »

Inside Out 2 - myślałem że będzie odcinanie kuponów, a tu się wzruszyłem parę razy. Spoko film! Aż dziwne że nie było wątku romantycznego
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Gra Pozorów (1992) - ale zakręcony film, nie spodziewałem się czegoś takiego, a plot twist jeden z najlepszych jakie widziałem xd
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

zaliczyłem wczoraj po wieeelu latach rewatch Czasu Apokalipsy, na dużym ekranie, przy okazji remasteru wersji reżyserskiej. ja pierdole, chyba dopiero teraz w pełni zrozumiałem jego wielkość. niesamowite, że oni coś takiego dowieźli w '79. niemal każda scena na wagę złota. 3-godzinny seans, ale mógłby się nie kończyć. :bowdown:
Awatar użytkownika
TdW

Oj chyba też się wybiorę na seans, wersja reżyserska zrobiła na mnie mega wrażenie oglądając na domowym tv, a co dopiero w kinie
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Motyl Still Alice
Uuufff, co za film. Smutne, dobitne kino. Rola pani Moore topka, być może najlepsza kobieca rola ever subiektywnie. Film niedługi, świetnie się go ogląda.
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

zachęcony postem kolegi wyżej wybrałem się do kina na czas apokalipsy, no kurwa polecam każdemu wybrać się do kina, 10/10
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Polecaliście niedawno Życie przestępcze. Obejrzałem. Kurewsko mocny dokument. Są cholernie dobitne obrazy (rozkładające się ciało Roba...), jest brutalny obraz USA lat 80 / 90 i spustoszenie jakie siała hera na ulicach.
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

Bokser - nie znajdziecie tam nic zaskakującego w fabule. historia jakich wiele. zwykła obyczajówka oparta na wątku boksera. ALE Eryk Kulm robi ten film. co ten gość robi ostatnio to ja nie wiem. no kozakiem jest. dodatkowo bardzo kolory i montaż mi się podobały.

fajnie zagrane, fajnie zrobione lekkie kino. POLECAM
moody

Post autor: moody »

jak dla mnie "bokser" lipa, sztampowe to do bolu. a ten kulm to sie nadaje do tematu most punchable morda

tera jeszcze widze ze producentem tego jest kawulski, no wlasnie takim bieda-kawulem mi ten film od poczatku smierdzial, tu jakies kolorowe ujecia, tu jacys scorpionsi w sciezce dzwiekowej, tu alfa samiec w roli glownej. no ale tak jak wspomnialem, imo w odroznieniu od takiego tomasza wlosoka kulm nie dowiozl, gral tak ze nie wiedzialem czy
ten film to dramat, czy moze jednak niesmieszna komedia jest
Awatar użytkownika
TdW

Ogólnie większość współczesnych polskich filmów wieje chujem, sztampa i kopiowanie motywów z Hollywood
Awatar użytkownika
IllEisenheim

Post autor: IllEisenheim »

Polecam mocno Strange Darling jak lubicie thrillery. Nic więcej nie napiszę, bo im mniej wiesz tym przyjemniejszy seans. W każdym razie warto podbić do kina póki jeszcze jest
Awatar użytkownika
TdW

Zostawię tylko :bowdown: dla Życie Przestępcze. Najbardziej mi było szkoda Roba jak już wychodził na prostą i wyjebali go z pracy
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Word. Wyjebało mnie z butów w tym momencie, przyznam. Do tego jak pokazali jego ciało to aż, uff damn it.
Awatar użytkownika
KamilNO

Post autor: KamilNO »

Przyłączam się do propsów za Life of Crime, ciężary widzowie, kapitalna robota dokumentalisty, chylę czoła
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Rain Man
1988 rok, zawsze młody Tom Cruise i Dustin - świetny - Hoffman. Kolejna pozycją, którą w końcu nadrobiłem. Idealne połączenie komedii i dramatu (?). Zaśmiałem częściej niż na filmach, które podobno są komediami. Film może i naiwny momentami ale nadrabia innymi walorami. Wspaniały klimat lat 80-tych na czele z luźnymi garniturami <3 Dałbym może i 9/10 nawet.
Awatar użytkownika
Luxair

ConeyIsland pisze: 22 wrz 2024, 12:00 Wspaniały klimat lat 80-tych na czele z luźnymi garniturami <3
Kurde, chętnie przyjąłbym jakąś gierkę przygodówkę czy nawet symulator chodzenia w takich klimatach... (albo nawet w kierunku Miami Vice bardziej)
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Life of Crime 1984-2020 ma kilka momentów, które wzbudzają dyskomfort, natomiast sceny z 2020 to już kondensacja przygnębienia i beznadziei. Znakomity dokument, ale nie na więcej, niż jeden raz.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Bakan

Post autor: Bakan »

Watcher

Kurde, dobry. Klimat gęsty, tempo niespieszne, napięcie dobrze wyważone, sfilmowany tak, że co drugi kadr petarda + super rola Maiki Monroe. Czytałem o pewnych uwagach co do zakończenia, ale dla mnie było w porządku i w sumie też spodziewałem się, się pójdzie to w inną stronę. Takie 7/10 spokojnie, z potencjałem na 8/10. Dobry thriller.
Awatar użytkownika
TdW

Właśnie wróciłem z Jokera. Film typu nikt by się nie obraził jakby nie powstał. Nie był jakiś tragiczny, ale forma musicalu według mnie nie trafiona, piosenki chyba po to żeby wypełnić jakoś słaby scenariusz. Nie ma w tym klimatu jak w pierwszej części, momentami nudny, można obejrzeć, ale nie trzeba
Awatar użytkownika
Luxair

Bakan pisze: 06 paź 2024, 9:02 Watcher

Kurde, dobry. Klimat gęsty, tempo niespieszne, napięcie dobrze wyważone, sfilmowany tak, że co drugi kadr petarda + super rola Maiki Monroe. Czytałem o pewnych uwagach co do zakończenia, ale dla mnie było w porządku i w sumie też spodziewałem się, się pójdzie to w inną stronę. Takie 7/10 spokojnie, z potencjałem na 8/10. Dobry thriller.
Dzięki za polecanko, spoko film, taki staroszkolny oknonapodwórzowy romanopolańskowy klimat. Nie będzie to żaden kultowy klasyk ale można bez żenady pyknąć
ODPOWIEDZ