FPL slizgawka.eu $$$$

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
Piters

Re: FPL slizgawka.eu $$$$

Post autor: Piters »

a jak nie zapunktuje to ma dobry kalendarz dalej, nie kupiłbym przed ta kolejką (Harry chyba planuje go posadzic tera bo ma szeroką ławke), ale też nie ma opcji żeby tera go sprzedać, lepiej se transfer zachowac jak sie nie ma zupełnie nic innego do zrobienia
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Powinno być jakieś chińskie przysłowie że posadzić kogoś na obrone chelsea to jak wsadzić chuja do rzeki wypełnionej kurwami czy coś podobnego.

Inna sprawa że sam mam dylemat kto ma siedzieć.

Izak, Rogers, Eze?
Awatar użytkownika
Piters

chyba Eze mimo wszystko jednak, ale trudne i każdy może zapunktować
imcat

Post autor: imcat »

Przed meczem City mój live OR był w okolicach 250k, po meczu City okolice 2.5mln xd. Dwa razy bez Haalanda się udało, trzecia kolejka chyba wyjaśniła.
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Kolejny raz szacun dla mnie za transfer Adama Armstronga wywalając Joao Pedro. Jakbym sobie doliczył te 15 punktów to byłbym wysoko. Kolejka średnia, same czerwone strzałki, jutro Salah, Jota, Eze mogą ratować a Palmer i TAA karać
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Przed tym gw sprzedałem isaka a wziąłem palmera.
...czyli dziś Chelsea w pizdę z palace a czarny Szwed z hattrickiem. Proste.
Bakan

Post autor: Bakan »

Ja też Isak out, Palmer in i to jeszcze za -4, bo budżet się nie spiął. Musiałem też poświęcić Jotę, ale bez dużego żalu, bo nie chciałem mieć potrojonego LFC na mecz z MU (mam TAA i Salaha).

Co do Haalanda, to ani przez chwilę nie wątpiłem, że must have i dziwie się, że znaleźli się tacy, którzy nie mają go w składzie.

A jak coś to Mam Go Na Kapitanie twierdził, że Isak to najlepszy napastnik w grze i może powalczyć z Haalandem o Króla Strzelców. Na razie 7 goli straty, ale kto wie.

:lol:
Awatar użytkownika
Piters

Haaland z formą z poprzedniego sezonu za 15 byłby dobrą opcją, ale raczej nie must-have. Tylko że widac od pierwszych spotkań pre-seasonu że chłop jest naładowany potężnie po prostu

A Isak faktycznie za 8.0 wyglądał jak najlepsza opcja w grze, na 99% chłop koniec koncow walnie około 20 bramek
2ps__

Post autor: 2ps__ »

sie udał free hit, + 8 pkt względem normalnego składu xd

huj zawsze coś, teraz już z górki dobry składzik na parę next kolejek tylko się dałem z tym nkunku podpuścić i teraz nie wiem co z nim zrobić xd, nawet na madueke mi nie starczy
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

ConeyIsland pisze:Przed tym gw sprzedałem isaka a wziąłem palmera.
...czyli dziś Chelsea w pizdę z palace a czarny Szwed z hattrickiem. Proste.
Ciepło, ciepło. Isak 9 Palmer 4.

A z Haalandem udało mi się przeprosić przed tą 3 kolejką.
imcat

Co do Haalanda, to ani przez chwilę nie wątpiłem, że must have i dziwie się, że znaleźli się tacy, którzy nie mają go w składzie.
Po 3 kolejkach składy z Haalandem wygrywają, ale czy tak samo będzie po 6 kolejkach? Chuj wie bo ta gra gównie polega na farcie, ale dla mnie dylemat czy posiadać Haalanda to nigdy nie była kwestia wątpliwości czy on da punkty, tylko czy teoretycznie lepsi zawodnicy, których mogę kupić grając bez Haalanda przykryją jego punkty.

Składy z Haalandem są też z przodu bo na ten moment punkty dają budżetowe opcje jak Wood czy Pedro, nawet ESR dał raz 10 punktów w jednym ze spotkań co na tym etapie daje różnice pewnie z 1mln miejsc w OR. Pytanie jest takie czy taki skład obroni się na dłuższą metę, bo opcji premium jest masa i jestem pewny, że będą kolejki w których składy z pomocą Palmer + Son + Saka + Salah dadzą dużo więcej niż składy z Haalandem i Woodem/Pedro, a przy "normalnym" występie Norwego takie składy powinny dawać więcej dość często.

Salah dowiózł, a gdyby łysy pacan nie dawał przywileju w momencie gdy jest karny to nawet miałbym finalnie zieloną strzałkę. Top 500k przy dwóch hattrickach z rzędu Norwega i 0.5mln TC w poprzedniej kolejce to spoko wynik.
Awatar użytkownika
Piters

Ogólnie Salah i Haaland dają tyle punktów, że zaprzeczają teorii u must-have jakiegoś zawodnika

Jak nie masz Haalanda, ale masz Salaha to jesteś na 0. I odwrotnie. Wygrywają tylko Ci co mają dwóch i ewentualnie mozna mówić, że ich dwójka to must-have, ale to dosyć duże pierdolnięcie dla budżetu
Bakan

Post autor: Bakan »

Ja mam właśnie i Salaha i Haalanda, a ponadto udało mi się teraz wcisnąć Palmera i mam od początku Trenta. Strach tylko z tym brakiem Saki, ale wydaje mi się, że docelowo pozbędę się obrońcy Liverpoolu i na Sakę też hajs znajdę.

Moim zdaniem ta edycja stoi pod znakiem „graj obrońcami za 4.5, żeby mieć na Salaha i Haalanda” i idę w to od początku. Tym bardziej, że w tej kwocie jest długofalowo kilka spoko opcji jak Robinson, Konsa, Colwill, Torres, Livramento itd.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Dobra, trochę przerwy od FPL. Zobaczymy czy jakieś urazy się nie pojawią po kadrze. Nie wiem czy nie pomyślę o WC. Nie jestem zadowolony z Gordona, Smith Rowe myślałem że więcej da, Bailey uraz, Jota super ale to nie Salah, Gvardiol i Porro chyba nie są potrzebni i kto wie czy właśnie nie kolega powyżej ma rację:
Bakan pisze: 01 wrz 2024, 21:35 edycja stoi pod znakiem „graj obrońcami za 4.5, żeby mieć na Salaha i Haalanda”
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Mimo wszystko Trenta warto spróbować upchać bo kwestia chwili gdy gość walnie kolejkę na 20 punktów.

Mamy lidera :joint:
imcat

Bakan pisze: 01 wrz 2024, 21:35 Ja mam właśnie i Salaha i Haalanda, a ponadto udało mi się teraz wcisnąć Palmera i mam od początku Trenta. Strach tylko z tym brakiem Saki, ale wydaje mi się, że docelowo pozbędę się obrońcy Liverpoolu i na Sakę też hajs znajdę.

Moim zdaniem ta edycja stoi pod znakiem „graj obrońcami za 4.5, żeby mieć na Salaha i Haalanda” i idę w to od początku. Tym bardziej, że w tej kwocie jest długofalowo kilka spoko opcji jak Robinson, Konsa, Colwill, Torres, Livramento itd.
Ta strategia narazie wyszła najlepiej, ale też nie wszystkim bo tutaj dochodzi kwestia tego o czym pisałem wcześniej - część budżetowych opcji, którą musisz mieć mając obu wypaliła i jeśli w nie trafiłeś to jesteś na luzie w top 200k. Ogólnie jednak składów z Haalandem i Salahem jest około 25% wszystkich graczy, więc równie dobrze możesz mieć obu, a i tak być w OR na 2-3mln za tymi, którzy obrali inną taktykę.

Ja chciałem przejść na obu w okolicach kolejki 6 ze względu na terminarz Haalanda, ale rośnie cena zarówno Norwega jak i wszystkich budżetowych opcji, które można upchać by ten skład się spiął, więc pewnie w kolejce numer 6 już mocno będzie trzeba przycinać by upchać obu.

Najbardziej wkurwia mnie jednak pierdolony olie watkins, który mógł mieć luźno z 3 bramki już (w tym gol ściągający czyste Arsenalu), gra po 60 minut, do tego spadł z ceną i ma zaznaczony jakiś uraz. Chłop miał być moim "pół-coverem" Haalanda, który w połączeniu z Isaakiem i Havertzem da w ataku lepiej niż Haaland + Pedro/Wood, a jedyne co zrobił to fartowną asyste. Na dodatek ciężko go sprzedać przy takim terminarzu AV i widząc, że mimo braku formy te setki ma i tylko kwestia czasu aż coś wpadnie. W sumie nie za bardzo widzę opcję na kogo go mogę wymienić oprócz dużo tańszego Pedro, więc wtedy przydałyby się 2 transfery by za pozostały hajs wzmocnić inną pozycję. Finalnie go pewnie zostawie, a po reprach się nie zdziwie jak zacznie na ławce bo w pierwszym wyjdzie Duran XD.
szoumidelej

Post autor: szoumidelej »

Ja miałem jednego i drugiego od startu ale zacząłem z Kulusevskim i Kamadą ze względu na ceny i ich prisizon. Lipa że Newcastle też chujowo pograło a miałem Isaka i Gordona tam mecz z Southampton się troszkę niefortunnie ułożył także aktualnie siedzę na 1700000. Ostatnio zaryzykowałem z Palmerem za -4 kolejkę temu bo raz że Palmer jednak fajny kalendarz i większość się popakowała w Nkunku od startu albo Madueke a dwa że -4 pozwoliło mi na zwolnienie 6,9 z założeniem że Eze spadnie no i spadł, Trent i Pedro też są więc skład na papierze wygląda ultramocno ale wiadomo jak to jest. Muniz też mógłby mieć luźno punkty coś tam zerkałem na multilidze to gościu ciągle strzały na bramkę ma imo coś wpadnie z niego jeszcze. W teorii mam dalej wc który teraz będą ludzie palić a mój skład wygląda w zasadzie tak samo bo tam mają kminkę czy na Arsenal już wchodzić a o Palmerze mimo ich fixów cisza a on idealnie pasuje na podmiankę na Sakę w tej cenie
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

ja mam salaha i haalanda od początku, a i tak zaliczam chyba najgorszy start od lat, 200pkt uciułałem.

trochę pecha przy decyzjach transferowych (wybrałem muniza zamiast joao pedro i jebanego doku zamiast mbeumo przed ostatnią :lol:).
I poszedł saka na kapitana zamiast norwega, natomiast no ciężko mi było zrozumieć ten ruch oporu przed startem który robił składy z jednym z gitów, albo w ogóle bez nich

po tej drugiej przerwie na repki pewnie wjedzie WC
yer a wizard, Harry
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Myślałem by dać WC już przed najbliższą kolejką ale eksperty mówią że od GW6 jest fikołek w terminarzu i warto wtedy dopiero ją wykorzystać.

==

Swoją drogą, co to jest fpl draft? Warto się tym zainteresować...?
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Ja miałem dotąd tylko Haalanda, ale dobrą obrone + Sakę i Jotę i jestem 2gi. Teraz wymieniłem Isaka na Pedro i Sakę na Salaha i zobaczymy co dalej. Może WC GW 6, może. Zależy co kolejki pokażą.

No ale mi wlazł Hat-Trick na potrójnym kapitanie.

Potwierdzam, że Badman wpłacił.

Ogólnie to co jest dla mnie dylematem to ilu z ekipy Haaland, Salah, Saka, Havertz, Trent upychać od gw6 i jak dużym kosztem. Na ile kompromisów warto pójść. Teoretycznie można mieć wszystkich, ale czy warto?
ODPOWIEDZ