Football Manager

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Kalom

Re: Football Manager

Post autor: Kalom »

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Obrazek

skurwysyny...

Dodano po 1 dniu 21 godzinach 54 minutach 4 sekundach:
Zainstalowałem, odpaliłem.
Jestem mniej zajarany niż myślałem, muszę przyznać. Ogrom możliwości mnie wręcz przeraża. Jak zobaczyłem okno Trening to od razu wszystko oddałem asystentowi. Przebrnąłem przez konferencję prasową. Nieco dłuższą chwilę spędziłem ustawiając taktykę. Sporo opcji i w sumie ok ale nie wiem czy nie jest ich też za dużo. Zawodnik na jednej pozycji przez bardzo sprecyzowaną rolę wydaje mi się, że może być ograniczony właśnie i nie korzystać z cech przypisanych do innych ról. Jeśli boczny obrońca zostaje przypisany do operowania częstego w środku pola to znaczy, że nie będzie latał po skrzydle pod pole karne rywala? Jeśli opcji jest aż tyle to nie wiem czy nie wolałbym albo możliwości łączenia kilku ról albo... powrotu do starych, podstawowych ustawień pod tytułem "boczny obrońca defensywny" vs "boczny obrońca ofensywny". I jasne, rozumiem że piłka aktualnie się zmienia i często boczni obrońcy są wykorzystywani w zagęszczaniu środka ale przerażający, jak napisałem, jest ten ogrom detali. Kolejna sprawa to interfejs. Albo mam za duży ekran albo pierdoli mi się wszystko w oczach. Może inny skin pomoże? Dam jeszcze szansę i pogram trochę napewno.
Poczytałem trochę artykułów na myfootballmanager.pl i trochę zluzowałem gacie. W starych FM'ach wszystko robiłem samemu, nic praktycznie nie oddelegowywałem asystentom. Teraz to zmienię zapewne. Zrobię kilka taktyk, które będę stosował w zależności od siły rywala i zobaczymy.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

no właśnie klikam sobie ostatnio czasami w 2011 i bardzo się zajarałem feelingiem właśnie ze względu na to, o czym piszesz - niby wygląda trochę jak demo tych nowszych wersji, ale jeśli chodzi o prostotę i szybkość grania (choć to chyba jeszcze z tych wersji na starą architekturę, ale nie dam sobie ręki uciąć) to rozgrywka jest zdecydowanie przyjemniejsza. no i dość niespodziewany plus - poziom trudności jest zdecydowanie wyższy

swoją drogą po ograniu trochę '24 to imo bardzo przeciętna
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

ta edycja konsolowa ma feeling starszych części przez mniejszą liczbę funkcji, którymi trzeba zarządzać.
Kalom

joey pisze: 22 sie 2024, 21:56 no właśnie klikam sobie ostatnio czasami w 2011 i bardzo się zajarałem feelingiem właśnie ze względu na to, o czym piszesz - niby wygląda trochę jak demo tych nowszych wersji, ale jeśli chodzi o prostotę i szybkość grania (choć to chyba jeszcze z tych wersji na starą architekturę, ale nie dam sobie ręki uciąć) to rozgrywka jest zdecydowanie przyjemniejsza. no i dość niespodziewany plus - poziom trudności jest zdecydowanie wyższy

swoją drogą po ograniu trochę '24 to imo bardzo przeciętna
oo jak pykasz w 11 to chciałoby ci się odpalić nową grę na małej bazie danych + 5 lig(anglia, hiszpania, francja, wlochy, niemcy), puścić urlop na pełny sezon i napisać ile mniej więcej czasu to zajęło i na jakim procesorze? xD
chciałem porównać jaka jest różnica pod tym względem w 22 i 24
Awatar użytkownika
joey

postaram sie w weekend ogarnac
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

to gówno wciąga bardziej niz mefedron, zamiast chodzic o normalnej godzinie spac to poganiam Mateusza Mlynskiego zeby szybciej mi na skrzydle zapierdalal i probuje zlamac 6-meczową serię bez zwycięstwa xDDD

gram wiselka, taktyka - 3-4-3 z kontry, w pierwszym sezonie awans i w ostatniej kolejce przeskoczylem gks tychy i wygralem 1 lige (tenże gks tychy spuscil mi solidny wpierdol 2 razy w lidze i raz w pucharze), w drugim sensacyjne 4 miejsce i wygrany cudem puchar polski po niesamowicie latwej drabince i zaparkowanym autobusie na legie
w LE przeszedlem Celje, potem prawie Brugge (3:4 bilans), nastepnie w LKE przeszedlem Liberec, a nastepnie sensacyjnie wpierdolilem sevilli 0:4 na Pizjuan, w dwumeczu 2:4 i udało mi się wejść do LKE :bowdown: ale za to w lidze ciężary, ciężary, nie wiem czy utrzymam sie na stołku
Kiko Ramirez to skurwysyn, zaczynasz gierke a tu widzisz starych hiszpanow na popierdolenie wysokich kontraktach, i jak Villar dalej daje rade a Alfaro przez rok byl przydatny, to Roman gral u mnie chujowo i niesamowicie trudno bylo sie go pozbyc
sam zreszta pozniej sciagnalem po awansie do esy jakiegos brazylijczyka, dalem mu wysoki kontrakt, okazal sie turbochujowy i juz jest na drugim wypozyczeniu, nie da sie go wypchnac
rodad chcial odejsc, chwile potem kontuzja na pol roku i nie dalo sie go potem niestety za normalna cene sprzedac, bo akurat kontrakr sie konczyl

jedna rzecz nierealistyczna, mianowicie w drugim sezonie zaglebie zdobylo mistrza i Munoz najebal 29 goli w ldize :lol:

za to leszek ladnie odwzorowany, sciagaja jakis szrot zza granicy za grosze i sciagaja trenerow na gigantyczny kontrakt - w 2 sezony 3 razy zmienili, z czego teraz Rutek sie nie pierdoli i wzial Van Bronckhorsta
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
vego

Post autor: vego »

joey pisze: 22 sie 2024, 21:56 no i dość niespodziewany plus - poziom trudności jest zdecydowanie wyższy
to jest ważne zdanie, bo według mnie brakuje w fmie poziomów trudności

dzisiaj przejmuje się byle zespół z Ekstraklasy, wypożycza gagatków z silniejszych lig i po 2 sezonach jest mistrzostwo, puchary
Awatar użytkownika
the badman
Artysta

Post autor: the badman »

Ja gram jak pojebaniec całą Polską Ekstraklasą ( każdy zespół obejmuje). Zdobyłem mistrza Pogonią która dość mocno dominuje ligę, za nią Piast, Raków, Zagłębie. Z 4 zespołów już mnie wywalili
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Sam zacząłem Wisełką od 1 ligi. Pewny awans bez żadnej porażki. Myślałem, że poszaleje również w Pucharze, ale szybko usadzil mnie Raków.

Wypożyczyłem m.in Rosołka, który za cel ustawił sobie
Obrazek :bowdown:

Zaliczył niezły sezon, bo zakręcił się przy 20 golach. Kasy brakło na wykupienie. Poszedł do Lecha xd.

Z ciekawostek wyjąłem z Śląska Erika Exposito, ale i tak jestem w lesie z transferami, bo zaraz inauguracja z Piastem.
Z fartem.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Tak Was czytam i odkopałem sejwa Derby w FM22 - skład w rezerwach wygląda trochę jak Chelsea by Boehly bo już mi się Ci latynosi i murzyni losowi nie mieszczą (oczywiście wszyscy bez pozwolenia na pracę), ale Benjamin Sesko to cheat, do tego Alex Telles emeryt jest kotem + Cunha wbija za mały hajsik
Obrazek
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

the badman pisze: 28 sie 2024, 2:12 ogonią która dość mocno dominuje ligę, za nią Piast, Raków, Zagłębie. Z 4 zespołów już mnie wywalili
to jest ten realizm, brzmi jak cv przeciętnego polskiego szkoleniowca, props

Dodano po 1 minucie 26 sekundach:
sciagnalem kochalskiego za bezcen myśląc, że robię dobry deal (fiora wzięła bieganskiego za 4,8 mln euro), a chlop jest takim recznikiem ze szok, trace bramki jak pojebany, az musialem wpuscic rezerwowego bo jest tak slabo

no i faktycznie problem w kochalskim, bo od razu jakby mniej tych bramek wlatuje
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

No dobra, wkręcam się powoli...
Zaczynam pierwszą karierę od ManUtd, bo jest łatwiej dla mnie - gościa który grał w to lata temu. Jak ogarnę wszystkie detaliki to zaczną jakimś IV-ligowcem nową grę.
Frajda po zlokalizowaniu słabych punktów i ich wyeliminowaniu jest nie z tej ziemi :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

Prowadziłem FC Utrera w 4 tej lidze hiszpańskiej i gram tak że nie moge kupić nikogo inaczej niż z wolnego transferu/listy. 3 sezony awans, w pierwszym sezonie po awansie też walka o awans i przylazła Krakowia z prośbą że mam ich utrzymać. Utrzymałem. Teraz kolejny sezon 3ci narazie, przerwa wakacyjna. Nade mną Raków i Radomiak xDDD
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

https://www.pepper.pl/promocje/football ... nia-886007

od 5 września przez tydzień można dodać sobie za darmo fma24 na epicu
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Kalom

An update to Player Profiles

When we begin our gameplay rollout, one of the areas I’m really looking forward to sharing is our work on Women’s Football.

As you know, it’s been a long-term project for us and one of the biggest things we've done in recent times outside of the move to Unity. Throughout the process, we’ve been laser-focused on introducing Women’s Football to FM in the most authentic way possible. We've applied that thinking to everything we've done, as we generally do with all areas of design and development. From a gameplay perspective, being able to move seamlessly between managing men’s and women’s clubs and vice-versa in one world, one ecosystem was the number one priority - but that’s forced us to consider how various game world aspects are currently portrayed.

As such, we can now share a change we’ve made to all FM25 player profiles: a player’s weight will no longer be visible.

Through the creation of our Women's Football database, we discovered that while the weight of male athletes can change a bit month to month, women’s body types are very different from men’s and their weight fluctuates a lot more, often weekly.

This perspective encouraged us to review the wider game, much like we have with all other areas, and we’ve ultimately decided to no longer show weight for any players in FM25. A very basic measurement will still be included under the hood, but it won’t be visible on the front end anymore.
:lol: :lol:
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

czyżby sweet baby inc maczało palce w nowym FMie?
Awatar użytkownika
joey

Spoiler
Obrazek
:dunno:

podoba mi się, że lista wycinanych ficzerów robi się dłuższa od nowości
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

oprocz tego w tej wersji nie bedzie mozliwe prowadzenie repki, a sama premiera zostaje opozniona na koniec listopada, trzeba powijac jutro tego 24 i dopiero na 26 wrocic
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
2do5

Post autor: 2do5 »

całe szczęście, że póki co jestem przefmowany i nawet nie czekam
ODPOWIEDZ