Nas - It Was Written (1996)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
wtt

Nas - It Was Written (1996)

Post autor: wtt »

Spoiler
Obrazek
1. Intro
2. The Message
3. Street Dreams
4. I Gave You Power
5. Watch Dem Niggas (feat. Foxy Brown)
6. Take It In Blood
7. Nas Is Coming (feat. Dr. Dre)
8. Affirmative Action (feat. The Firm)
9. The Set Up (feat. Havoc)
10. Black Girl Lost (feat. Joel "JoJo" Hailey)
11. Suspect
12. Shootouts
13. Live Nigga Rap (feat. Mobb Deep)
14. If I Ruled The World (Imagine That) [feat. Lauryn Hill]
15. Silent Murder (Bonus Track)

https://itunes.apple.com/us/album/it-wa ... /211507540
Spoiler
Awatar użytkownika
Yayo

Re: Nas - It Was Written (1996)

Post autor: Yayo »

Klasyk, choć odrobinę gorszy od debiutu, głównie przez długość i produkcje, bo sam Nas dalej niszczy swoim flow, a i teksty nie gorsze, storytelle to klasa u niego Może nie podobać się przemiana Nasty Nasa - zwykłego chłopaka z osiedla na gangsta Escobara, mi to akurat nie przeszkadza. Jedyny numer który mniej mi siada to "Black Girl Lost" z JoJo. Nie pasuje mi do reszty płyty. Featy są świetne, szkoda, że skład The Firm uległ zmianie, a przede wszystkim, że nie utrzymali formy z kawałka z tej płyty. Pozycja obowiązkowa z jego dyskografii, u mnie na drugim miejscu jeśli chodzi o jego albumy. "But, a thug changes and love changes, And best friends become strangers" zawsze mnie rozpierdalają te linijki z "The Message" :bowdown:
Mider

Post autor: Mider »

Intro, The Message, Take It In Blood, I Gave You Power, Nas Is Coming, Black Girl Lost, If I Ruled The World to sztosy i topka numerów Nasa overall, ale reszty oprócz nieszczęsnego Street Dreams nie pamiętam za bardzo tbh, muszę sobię odświeżyć
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 20:52 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Pod wpływem tematu o Stillmaticu, wczoraj przesłuchałem Illmatic, a dziś It was written. I tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że It was written to lepszy album, który mniej się zestarzał. Illmatic jest przy nim zwyczajnie nudny.
Awatar użytkownika
sebring

Post autor: sebring »

szkoda ze tak malo nagral numerow na bitach havoca i marnował sie na chujowych podkladach lesa i trackmasterow

druga polowa tej plyty to jest pierdolony kosmos
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Awatar użytkownika
quasimoto

Post autor: quasimoto »

sebring pisze: 13 mar 2022, 14:22 szkoda ze tak malo nagral numerow na bitach havoca
Dlatego wolę Hell on Earth z tego samego roku niż Written...
To dalej dobra płyta, ale po singlach, które wszędzie się pchały do ucha, rzadko do niej wracam.
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Klasyk. If I ruled the world to na bank jakieś top 25 numerów rapowych ever. Nie mogę tego ni chuj znaleźć od długiego czasu ale na yt z 13,14 lat temu było wideo z jakiegoś koncertu gdzie nas i lauryn grali ten numer. Ciary za każdym razem były grane przy and then we walk right up to the sun hand in hand. Jigga z Alicją klucze tylko potrafili przez ekran takie kuku mi zrobić przy live z empire state of mind
Spoiler
Awatar użytkownika
Ema

Post autor: Ema »

Ostatnio robiłem porządki w szafie i tak sobie wziąlem drugą płytę Nasa do samochodu , od 5 dni lata w furze non stop . Ja pierdolę , jakie to dobre jest, nic się nie zestarzało , flow, teksty, bity 5/5 wszystko, najlepsza płyta Nasa w całej dyskografii.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Tak. Ta płyta ma w sobie taką płynną ciemność, taką subtelność i nowojorski pazur. W chuj tu jest smaczków i takich detali które są urocze. U mnie jeszcze dochodzi to że to jedna z moich pierwszych kaset, więc sentyment ogromny.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
unboxera

Post autor: unboxera »

ether

Post autor: ether »

Ok , wyjsciu Nasa z Premierem wrocilem jeszcze przy okazji do It Was Written. Ja pierdole .
ODPOWIEDZ