[film] Furioza (2021), Druga Furioza (2025)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
1
100%
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 1

Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

[film] Furioza (2021), Druga Furioza (2025)

Post autor: mateko »

Historia policjantki, która spróbuje rozbić układ, w którym się wychowała.
Spoiler
PREMIERA 22 PAŹDZIERNIKA 2021

„Intensywna filmowa jazda bez absolutnie żadnej trzymanki”
Mateusz Damięcki, Weronika Książkiewicz i Mateusz Banasiuk w spektakularnych przemianach, dzięki którym nikt nie zapomni ich ról!

Tygodniami przygotowywali się do tych ról. Rygorystyczna dieta i wyczerpujące treningi Mateusza Damięckiego, krótka fryzura Weroniki Książkiewicz i zupełnie nowe wcielenie Mateusza Banasiuka. Do tego imponująca fizyczna forma i elektryzujące tatuaże. Zdjęcia aktorów w tych porywających, nowych wcieleniach obiegły internet już jakiś czas temu. Teraz bohaterowie jednego z najbardziej emocjonujących filmów jesieni wracają w oficjalnym zwiastunie „Furiozy” - filmu, którego nie zapomnicie na długo. Film w kinach 22 października, stay tuned 👊

„Furioza” to sensacyjne kino bez lukru, które wynosi ramy gatunku w zupełnie nowy wymiar. Fascynująca historia o całkowitym oddaniu się pasji, która może być zgubna i doprowadzić do ekstremalnych decyzji, po których nie ma już odwrotu. Ile jest wart honor, czym jest lojalność i kodeks gangsterów? Za co kochają ich dziewczyny? Czy kobieta może odwrócić zasady gry w męskim systemie wartości?

„Furioza” to bezkompromisowa historia policjantki, która spróbuje rozbić układ, w którym się wychowała. To opowieść o miłości niemożliwej, o ludziach, którzy muszą stanąć po dwóch stronach barykady i tragicznym wyborze pomiędzy uczuciem, a przestępczym życiem zgodnym z określonymi zasadami. Film, który zadaje pytanie, czy człowiek ma prawo do zemsty, kiedy wymiar sprawiedliwości jest bezsilny?

W rolach głównych, w przełomowych kreacjach w karierze: Weronika Książkiewicz i Mateusz Banasiuk oraz imponujący filmową metamorfozą Mateusz Damięcki. Fantastycznie wspierają ich: Łukasz Simlat, Wojciech Zieliński, Szymon Bobrowski, Sebastian Stankiewicz i Paulina Gałązka.

Awatar użytkownika
Czak

Re: [film] Furioza (2021) reż. Cyprian T. Olencki

Post autor: Czak »

mateko pisze: 25 sie 2021, 15:33 Rygorystyczna dieta i wyczerpujące treningi Mateusza Damięckiego, krótka fryzura Weroniki Książkiewicz
Tutaj zaśmiałem
Rzygam już polskimi filmami w tym stylu, czekam aż ktoś zrobi w końcu jedną dobrą komedię
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Wstawajcie zesraliście się.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
RW0

Post autor: RW0 »

O kurwa ciro do marzio
hwjsk

Post autor: hwjsk »

....
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 11:39 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

kurwa tyle wyrzeczeń do filmu który zapowiada się na średnią ocen 2.3, co nimi kieruje
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
dolny

Post autor: dolny »

hayanawama pisze: 26 sie 2021, 11:58 odważny tytuł jak na polski film, kibicuje żeby po premierze nie przylgnęło do niego „Chujoza”
właśnie wszedłem w temat to napisać :cool:
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Byłem w kinie na tym i zajebiste. Trochę przekombinowana końcówka, ale nie będe spoilerował. Zaskoczony pozytywnie jestem raczej, bo i trochę humoru było i trochę gangsterki, natomiast koncówka mi się nie podobała. Takie 4/6
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Rozszerzona wersja jako 4odc. serial od 4 lutego online.
Awatar użytkownika
potter

No dobrze się to oglądało chociaż akurat Damięcki imo za bardzo szarżuje, nie podzielam podjarki jego rolą.
Awatar użytkownika
FLoo

Post autor: FLoo »

Damiecki wyglada jak Quebinafide

A no i można obejrzeć, zaskoczenie na plus
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Połas

Post autor: Połas »

Druga Furioza wkrótce na Netflix.

Obrazek
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

jak druga furioza jak tam wszyscy walnęli w piórnik w tym filmie, będą nowi bohaterowie czy golden, kaszub i mrówa jako dzieci
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
Awatar użytkownika
potter

Fajnie, ja oglądałem jako serial i w porównaniu do tego Kibica co teraz wyszedł to było znacznie lepiej
Awatar użytkownika
enjoy1g

Re: [film] Furioza (2021), Druga Furioza (2025)

Post autor: enjoy1g »

////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:56 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

obyczajówka na mocno posadzonym tle kibicowkim. spoko jak dla mnie. palkowski robi niesamowitą robotę. polecam
Awatar użytkownika
potter

Ja jestem w trakcie oglądania to jeszcze się o fabule nie wypowiem, ale czuję się jak na filmach Vegi, mamy tutaj taki zlepek scenek, akcja zapierdala bardzo szybko, główny bohater (17 latek grany przez 32latka) jest jednocześnie uczniem, kurierem, dilerem i jeszcze boks trenuje, po dwóch treningach go biorą już do bojówki kibicowskiej, a postacie w tym serialu używają więcej przekleństw niż normalnych słów, w czym bryluje totalnie sztuczna postać Marty Żmudy-Trzebiatowskiej.
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

dobrze by siadł taki film o klimacie toruńskim i młodej elanie: ustawkach, oświadczeniach, zgodach i celebrytach toruńskich (Denis, Dawid, Szachta, Tyson) jest tu historia z potencjałem
Połas

Post autor: Połas »

sztyc pisze: 31 sty 2025, 12:21 jak druga furioza jak tam wszyscy walnęli w piórnik w tym filmie, będą nowi bohaterowie czy golden, kaszub i mrówa jako dzieci
Jako, że jestem po seansie, to spieszę z wyjaśnieniem :) Akcja Drugiej Furiozy dzieje się... w czasie pierwszej Furiozy. Poza początkiem, gdzie oglądamy młodego Goldena w akcji z młodym Dawidem. Cała reszta jest osadzona w czasie tuż po odjebaniu Kaszuba i pokazuje nowe punkty widzenia, skupiając się praktycznie na postaci wciąż szarżującego Damięckiego, który musi mierzyć się z własnymi demonami. Sporo jest tutaj też Mrówy, a postać grana przez Banasiuka na szczęście ograniczona do niezbędnego minimum. Z nowych postaci wlatuje m.in. Pola Gonciarz, która szybko zrzuca z siebie wszystkie ciuszki. Ale jest tutaj też sporo recyklingu i scen z pierwszej części.

Druga Furioza właśnie wleciała na Netflix. Prawie 3 godziny seansu.
Obrazek
Awatar użytkownika
wujot
ave

Post autor: wujot »

Damięcki top
ODPOWIEDZ