Jay-Z
- gods bidness
Re: Jay-Z
Beyonce to też już stara krowa.baqlashan pisze: ↑05 lut 2026, 19:53 ja myślę, że może i beyonce ma takie podejście do sprawy, ale facet tak na dłuższą metę nie potrafi, przywiązuje się, jest zazdrosny, wiesz o co chodzi. nawet po dżeju widać, że on taki jakiś przybity ostatnimi laty, że już nie jest najbardziej drapieżnym rysiem w puszczy i musi ustąpić młodszym, seksowniejszym, lepszym.
no niby jo, ale ma stały dopływ lokalnych dupczycieli, bo jest w tej wygodnej pozycji, że jest zgrabną, zadbaną lasią - a która lala może to samo powiedzieć o dżeju? autentycznego pożądania nie oszukasz, koleś może błysnąć tylko plikiem siana jak solorz.
- gods bidness
Dlaczego Kanye „wygląda” na bogatszego niż jest? W styczniu 2025 sam wrzucił screen z firmy Eton Venture Services, który wycenia go na $2.77 miliarda (głównie Yeezy trademark + katalog muzyczny).gawi pisze: ↑05 lut 2026, 20:05Nadal biedniejszy niż jego protegowany Kanyegods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 19:19 Wiecie, że Jay-Z jest z 5x bogatszy od Epsteina i z 10 razy od Weinsteina. A to nawet Żyd nie jest, tylko Murzyn.
Heh.
![]()
To jego własna wycena. Większość analityków (Forbes, Bloomberg, Celebrity Net Worth) uważa ją za mocno zawyżoną – bo Yeezy bez Adidasa sprzedaje się dużo gorzej i nie ma już tych wielomiliardowych kontraktów.
W praktyce: po 2022 został z ~$400 mln i od tamtej pory powoli się odbija (nowe Yeezy, Vultures, Skims), ale nie wrócił do miliarda.
Podsumowanie Jay-Z jest obiektywnie najbogatszy – i to z bardzo dużą przewagą (prawie 3× Dr. Dre, 6× Kanye wg Forbesa).
Sasquatch, Godzilla, King Kong, Loch Ness
Goblin, ghoul, a zombie with no conscience
Question, what do these things all have in common?
Everybody knows I'm a motherfuckin' monster
Goblin, ghoul, a zombie with no conscience
Question, what do these things all have in common?
Everybody knows I'm a motherfuckin' monster
Spoiler

Uwaga społeczniacy jadą ganji konsumenci
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
KUPIĘ: Fazi - Opowieści Dziwnej Treści CD (2000)
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE RYDAWARRIOR
- ConeyIsland
Ale żeś przypomniał, Nicky co tam poleciała 
koleś, przecież nicky zrujnowała ten numer i puściła najgorszy feat na płycie
Zależy jak na to spojrzysz. Czemu mamy nie wierzyć EVS a wierzyć Forbesowi (czyli Żydomgods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 20:37Dlaczego Kanye „wygląda” na bogatszego niż jest? W styczniu 2025 sam wrzucił screen z firmy Eton Venture Services, który wycenia go na $2.77 miliarda (głównie Yeezy trademark + katalog muzyczny).gawi pisze: ↑05 lut 2026, 20:05Nadal biedniejszy niż jego protegowany Kanyegods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 19:19 Wiecie, że Jay-Z jest z 5x bogatszy od Epsteina i z 10 razy od Weinsteina. A to nawet Żyd nie jest, tylko Murzyn.
Heh.
![]()
To jego własna wycena. Większość analityków (Forbes, Bloomberg, Celebrity Net Worth) uważa ją za mocno zawyżoną – bo Yeezy bez Adidasa sprzedaje się dużo gorzej i nie ma już tych wielomiliardowych kontraktów.
W praktyce: po 2022 został z ~$400 mln i od tamtej pory powoli się odbija (nowe Yeezy, Vultures, Skims), ale nie wrócił do miliarda.
Podsumowanie Jay-Z jest obiektywnie najbogatszy – i to z bardzo dużą przewagą (prawie 3× Dr. Dre, 6× Kanye wg Forbesa).
A tak w ogóle to ciekawe czy kiedyś Jay skończy jak Diddy, ktoś się wczytywał w te epstein files?
No też tego nie ogarniam.
Najlepsza zwrotka Nicki w całej jej karierze.
Najlepsza zwrotka Nicki w całej jej karierze.
wiesz, niektórzy lubią dupiaste. jak dla mnie trzyma się dobrze jak na swój wiek. tu w miarę aktualne fotogods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 20:43 Gdyby tak było, nie użyłbym określenia krowa. Spasła się jak każda murzynka po 40stce.

poczucie dobrego smaku. MBDTF to jebitny stolec eleganckiego rapu przez wielkie E, jak Eazy. a nicki tam odjebała taką wieś że idź pan w huj. damska wersja eminema.
so appalled to jest tak dokurwiony kawałek, że mógłby trwać z pół godziny
a w temacie jaya-z, to ostatnio wróciłem do 4:44 i zdecydowanie gorzej ją zapamiętałem
a bit w kill jay z umieściłbym w osobistej topce jednych z najlepszych, cudo, genialny, mam nadzieję ze no id dostał za niego dużo pęgi
linijki w tym utworze również dowożą
a w temacie jaya-z, to ostatnio wróciłem do 4:44 i zdecydowanie gorzej ją zapamiętałem
a bit w kill jay z umieściłbym w osobistej topce jednych z najlepszych, cudo, genialny, mam nadzieję ze no id dostał za niego dużo pęgi
linijki w tym utworze również dowożą
wersy nicki są dobre jak na kobiecy rap
dla mnie rick ross tam najlepiej nawinął
dla mnie rick ross tam najlepiej nawinął
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
- gods bidness
cYTUJĘ TYlko po to, bo mi się podoba jak przy scrollowaniu tematu co rusz wyskakuje ten star trekowy ryj.gods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 20:37Dlaczego Kanye „wygląda” na bogatszego niż jest? W styczniu 2025 sam wrzucił screen z firmy Eton Venture Services, który wycenia go na $2.77 miliarda (głównie Yeezy trademark + katalog muzyczny).gawi pisze: ↑05 lut 2026, 20:05Nadal biedniejszy niż jego protegowany Kanyegods bidness pisze: ↑05 lut 2026, 19:19 Wiecie, że Jay-Z jest z 5x bogatszy od Epsteina i z 10 razy od Weinsteina. A to nawet Żyd nie jest, tylko Murzyn.
Heh.
![]()
- gods bidness
Jeszcze mi się przypomniało jak nagrywał wszystkich pierścieniem.