Małysz vs Stoch

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

za kim jesteś

Małysz
73
63%
Stoch
42
37%

Liczba głosów: 115

oyche

Małysz vs Stoch

Post autor: oyche »

super sprawa, że mamy wśród rodaków dwie niekwestionowane legendy dyscypliny, niby nie powinno się robić takich zestawień przed końcem kariery, ale z drugiej strony pierwszego stycznia stoch zaliczył 349. konkurs w pucharze świata, czyli tyle ile miał małysz jak odchodził na emeryturę, więc pretekst jest

staty z wiki
Małysz
Obrazek
Stoch
Obrazek
staty w pucharze świata
Spoiler
Obrazek
Spoiler
Obrazek
ja głosuję na Małysza, miał lepszą konkurencję, absolutnie zdominował swoich wrogów na 3 lata (sic!), no i nie oszukujmy się, nikogo nie obchodzi olimpiada, przynajmniej nie w tej dyscyplinie
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Małysz vs Stoch

Post autor: przedszkolanek »

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
ale stoch fajniejszy chłopak z pyska i ma ładniejszy akcent
Awatar użytkownika
boixos

Post autor: boixos »

Stoch imo jeszcze ma coś do zrobienia, na zwycięstwa w PŚ pewnie Małysza przegoni, ale brakuje mu smoczych kul i mistrzostw świata
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

Nie no Igrzyska najważniejsze jednak dla sportowca, ale Kule Czakry daleko nie są, na trzecim miejscu mam MŚ, a później reszta turniejów. Stoch nadrabia z nawiązką w najważniejszej kategorii, w dwóch kolejnych odstaje i resztę startów ma lepszą (T4S), imo blisko remisu obecnie, ale Kamilek jeszcze ostatniego słowa nie powiedział.
Krynew pisze: ↑20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
Awatar użytkownika
boixos

Post autor: boixos »

igrzyska to są randomowe 2 konkursy co 4 lata, które może wygrać jakiś lars bystoel, poziom przypadku dyskwalifikuje te zawody
Awatar użytkownika
czardi

Post autor: czardi »

No to liczy się tylko Puchar Świata i na upartego T4S jak 8 skoków to już wystarczająca ilość, Janek Ahonen GOAT
Krynew pisze: ↑20 kwie 2021, 14:15No z pewnością po 2 dniach porzuca projekt, który był planowany latami xD
SLG SINCE 2013
wujot
ave

Post autor: wujot »

Trudne pytanie, serio. Sercem wiadomo Małysz, strasznie się jarałem za dzieciaka. Rozumem jednak za Stochem, trochę już wygrał ważnych zawodów.
Dla obu panów :bowdown:
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

Oczywiście Kamil Stoch
Awatar użytkownika
serwus

Post autor: serwus »

1. nykanen
2. stoch
3. małysz
4. schlierenzauer
5. weissflog
6. ahonen
7. ammann
8. morgenstern
9. schmitt
10. goldberger / hannawald

tak to wygląda
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Oczywiście, że fenomen socjologiczny Adam Małysz, warunki treningowe i zaplecze jakim dysponowali polscy skoczkowie w tamtych czasach to nawet nie ma co porównywać do dzisiejszych :lol: zrzutka mieszkańcow na transport dla Małysza by ten djechał na zawody, albo spanie w jednym łożku z engelem w jakimś hoteliku na turnieju. Stoch nawet jak będzie napierdalał jak Noriaki Kasai i przytuli jakieś medale to nie zbliży się do legendy zjadacza bułki z bananem.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
samir

Post autor: samir »

ja napiszę post po zakończeniu sezonu, ale mam już swój typ
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Małysz to fenomen socjologiczny, człowiek rzetelny, solidny, posłaniec wielkich wiadomości, wielkiej nadziei itd. itp.
Uosobienie polskich cech narodowych, wąsy i kompletna bezpłciowość oraz beztreściowość jego wywiadów.
Nad jego wersami o dwóch równych skokach unosił się duch Kazimierza Górskiego.
Wzniecenie Małyszomanii jako polskiego odpowiednika Beatlemanii. Legendarna bułka z bananem.
Jego wizerunku nie złamała nawet niechęć do kościoła katolickiego i kontrowersyjne określenie się jako luteranin.
Wypromował Apoloniusza Tajnera, który kiedyś zapytany, czemu Małysz przestał dobrze skakać odpowiedział "ja nawet nie wiem, czemu zaczął", a wikipedia określała go jako "polski trener i kombinator"
Spoiler
Obrazek
A Stoch? parę razy daleko skoczył na nartach, pewnie mało kto go poznaje na ulicy.
saturn pisze: ↑11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
ffeee pisze: ↑03 cze 2026, 8:29 jedyną przeciwwagą do złodziejstwa i hipokryzji pisu oraz nacjolów konfiarzy jest obecny rząd
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

Nie da się wybrać, za bardzo szanuję obu, żeby jednego z nich faworyzować :D Na swoje czasy obaj są wielcy
Fakt, że takiego szału jaki wywołał Małysz nie wywołał chyba żaden sportowiec w Polsce po 1989 roku i to jest naprawdę wyjątkowa rzecz. Powiedziałbym nawet, że w dzisiejszych czasach to już praktycznie niemożliwe, żeby powtórzyć coś takiego
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Imo na teraz jeszcze Małysz, ale Stoch jeszcze ma parę lat przed sobą i może przebić wąsacza.
Awatar użytkownika
Mizter

Post autor: Mizter »

hajpu jak Małysz najpewniej nie będzie miał już żaden sportowiec w Polsce, a czysto sportowo podzieliłbym to w taki sposób:

tier 1 KK + IO
Małysz 4 < Stoch 5

tier 2 TCS + MŚ

Małysz 5 > Stoch 4

pozostałe turnieje, liczba wygranych w Pucharze Świata na prawie równym poziomie, więc minimalnie ale Stoch jest dla mnie wyżej, ale dlatego, że IO i KK są dla mnie ważniejszymi wygranymi. No i Kamil z Zębu jeszcze może coś do tej puli dorzucić. kozak na maksa
🇫🇮 każdy kot na dzielni ma mieć sigme rizz i chainy 🇫🇮

#freefromage
#freekong444
Awatar użytkownika
mario995

Post autor: mario995 »

No właśnie, jak sądzicie, jak długo Kamil jeszcze będzie chciał skakać? Pożegnanie po sezonie olimpijskim 2021/2022?
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

każdy kto zagłosował na stocha niech po prostu usunie konto, ok?
dla nich jesteś nikim
sprawiedliwość dorwie cię jak wiking
weź od córki te płyty, posłuchaj tej muzyki
kiedy ci wlecą po długi panowie z ciemnej bryki
oyche

ci co głosują na stosziego to pewnie ludzie <23 lat i patrzą na małysza jak ja na jakiegoś dejnę
natnael

Post autor: natnael »

skoki na przelomie er malysz/stoch tak bardzo sie zmienily ze nie ma co rozkminiac sztywno kto byl od kogo lepszy, malysz przez 3 lata bez przerwy rozpierdalal konkurencje (nie byle jaka), a stoch od 10 lat walczy o tytuly na kazdej imprezie i jest stabilniejszy. imo osiagnieciami sa okolo remisu ale jeszcze troche czasu dajmy kamilowi i mysle ze kazdy zgodnie stwierdzi ze gablotka stocha>gablotka malysza, choc oczywiscie chyba juz sie nie powtorzy zeby jakikolwiek sportowiec tak polaczyl polakow jak legendarny wasacz.
w ogole malysz i stoch sa troche jak maradona i messi w argentynie, jeden wazniejszy z wplywem na kulture narodu choc skillsowo obaj potwory
oyche

dla mnie peak>longevity
ODPOWIEDZ