Oxon

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

taka

Oxon

Post autor: taka »

Dyskografia:
*Z tym będzie Ci jeszcze łatwiej (2011)
*Trzypak #1 (2011)
*Lost Tapes (2011)
*Słuchaj mnie EP (2013)
*Supermoce LP (2015)
*2Can Mixtape (2017)
*Ktoś ZupełNiezwykły (2018)
*One Take Mixtape (2018)

Nowy numer:
Awatar użytkownika
bialyjelen

Re: Oxon

Post autor: bialyjelen »

props
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

vixen 0.7
Awatar użytkownika
guzi

Post autor: guzi »

chu* z tego, że to wszystko jest alagancko poskładane, skoro jest zwyczajnie nudne i bez repeat- value? :
Awatar użytkownika
LuckyLuke

Post autor: LuckyLuke »

zajebiste
daveyo

Post autor: daveyo »

TO CZY TO - OXON #128
Spoiler
daveyo

Post autor: daveyo »

GoodVibeCypher#9 Oxon x Mati Ważny x Kruck x Abradab (prod. SARNULA)
Spoiler
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

https://www.youtube.com/watch?v=ZYhI6crQobM

ŚLIWA - Ekskluzywny Styl Remix feat. KOJOT, ONAR, OXON, JANKES (prod. EDDIE BLOCK)
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

Post autor: bronek »

Ale mi utwor przypomnial spotify

Kurde lubilem tego takiego energicznego oxona z jakas motywcyjna gadka, z tym bedzie ci jeszcze latwiej imo troche niedoceniana plyta
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Mam małego, a rapuję jakbym miał dużego
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

aż dziwne, że spotify, którego dawno wyjebałem za chujowy algorytm i wpuszczanie mi 10 raz jakiegoś bedopsa albo malika :lol:

fajne, ale z tej samej płyty był chyba bonson x green?
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

No u mnie propozycje spotka na wielkim propsie, dzieki nim bardzo czesto odkrywam jakies utwory ktorych nie znalem ale ktore sa podobne do tego co aktualnie slukam. A najlepiej to dziala z niszowymi rzeczami typu slucham czegos co ma nwm 5k odtworzen i mi podsyla jakichs kompletnych noname'ow co maja 2k wyswietlen w utworach ale na podobnych podkladach nawijaja :shock:

Wracajac do twojego pytania, to tak tez tam ten kawalek byl ale jakos nie zapadl mi w pamieci, nigdy nie jaral mnie rap bonsona wiec przewaznie omijalem rzeczy z nim, greena nawet lubilem ale tez nie sluchalem niewiadomo ile. Ale ten kawalek ktory przytoczyles fajny nawet, moze po latach bardziej docenie.
Ja z tej plyty najbardziej zapamietalem wlasnie tamten kawalek oxona, ten z revem (chociaz jest denerwujacy wiec go za bardzo nie lubie ale no pamietam o nim :lol: ) no i ofc kawalek emasa z flojdem i erkingiem :bowdown:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

bronek pisze: 18 gru 2024, 0:57 no i ofc kawalek emasa z flojdem i erkingiem
Flojd tam :oops:

a no i jeszcze Lajkłanłana pamiętam
bronek pisze: 18 gru 2024, 0:57 No u mnie propozycje spotka na wielkim propsie
to może wrócę i spróbuję jeszcze pana hindusa poduczyć :lol:
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

ja tam też z powodu algorytmu zawinąłem się na yt music i jest wkurwe lepiej

plus mozna sobie odpalic jakieś luzaki albo nielegale z dawnych lat
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

guzi pisze: 05 mar 2020, 20:29 chu* z tego, że to wszystko jest alagancko poskładane, skoro jest zwyczajnie nudne i bez repeat- value? :
Cała twórczość Oxona trafnie opisana jednym zdaniem.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

bronek pisze: 17 gru 2024, 19:51 tym bedzie ci jeszcze latwiej imo troche niedoceniana plyta
trochę tak

ten track zapetlalem mocno, fajnie pokazuje, jak by brzmiał bez tej tryhardowej otoczki

rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Muszę się kiedyś bardziej rozpisać w temacie o hot take'ach, ale jak nawinął Bałagane

Gdy nie ma charyzmy, no to nie ma nic
To jak chujowa zwrota zajebana pod dobry bit

Po latach stwierdzam, że Oxon jest jednym z gorszych raperów do słuchania. Niby pojedyncze składowe się zgadzają, ale typ ma tak słabą charyzmę i jak nawija to brzmi jak Saturn pytający Kitty jaką pizzę w Da Grasso chce zamówić.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
edenmar

Post autor: edenmar »

Offtop, z tego NNFoF to zajebisty kawałek Jeżozwierza tam był jeszcze, ogólnie dobry album

A Oxon, no cóż, peak jego twórczości to diss na Miuosha, no i oplucie Frostiego na rap nokaucie, poza tym nuda w chuj
Awatar użytkownika
VBSW
SZEFITO

Post autor: VBSW »

To był sztos
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam

https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
bronek
FAJNOSLGWKOWICZ

oldschool pisze: 18 gru 2024, 15:36 Muszę się kiedyś bardziej rozpisać w temacie o hot take'ach, ale jak nawinął Bałagane

Gdy nie ma charyzmy, no to nie ma nic
To jak chujowa zwrota zajebana pod dobry bit

Po latach stwierdzam, że Oxon jest jednym z gorszych raperów do słuchania. Niby pojedyncze składowe się zgadzają, ale typ ma tak słabą charyzmę i jak nawija to brzmi jak Saturn pytający Kitty jaką pizzę w Da Grasso chce zamówić.
Nwm czy to taki hot take, przynajmniej nie w bance zwanej slizgo-slizgawka, bo tu chyba nigdy nie bylo zbyt duzo fanow oxona :dunno:
A jezeli chodzi o charyzme i hot take'ach to imo jest ona w topce subiektywnych rzeczy, i jak slysze ze ktos mowi ze "no ale ten raper ma charyzme" to dla mnie podobnej jakosci argument jak nwm "ja lubie niebieski kolor a to jest niebieskie". Ja sam czesto lapie sie za glowe czytajac kto dla kogo ma charyzme, gdzie czasem nawet pisze to uzytkownik o podobnym guscie muzycznym. Ale doszedlem do wniosku ze to pojecie jest jakims mistycznym rezultatem splotu wszystkiego co dzieje i sie dzialo w naszych zyciach, wiec normalka ze jak zmieniasz wartosci po jednej stronie rownania (bo nie mamy tego samego zycia) to druga strona tez jest inna i mocno osobista. Wiec np jezeli chodzi o bohatera tego tematu to dla mnie ma charyzme, ale szanuje jak ktos tego nie czuje bo to znaczy ze po prostu jestesmy innymi ludzmi, nikt gorszy nikt lepszy ;)

Taka rozkminka: mam wrazenie ze nasze gusta i to jak oceniamy muzyke mowi czesto wiecej o nas samych niz o tej muzyce
e: dlatego tez szanuje kaza za zmiane narracji i zdania o kasztanach, imo potezny lvl up zawodnika i nabralem troche szacunku do niego, ale to juz offtop wiec sie nie rozpisuje i tak za duzo tych zlotych mysli w tym poscie :lol:
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ech panie @Jose , jak można było nie zacytować Miałeś po tym supermoce, bądź super herosem z komiksu
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
ODPOWIEDZ