[PRASA] gazety, czasopisma, magazyny

Kategoria poświęcona książkom, tekstom i dziennikarstwu.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
manio

Re: [PRASA] gazety, czasopisma, magazyny

Post autor: manio »

nihil Novi pisze: 11 lip 2019, 22:54 Kim w końcu naprawdę był Smuggler?
http://ramzelsworld.blogspot.com/2007/12/smuggler.html

zostało tu wyjasnione

e; ja czytam filmpro i polecam jeśli ktoś coś filmy
Awatar użytkownika
dou

Post autor: dou »

wiem, że tutaj sami światli europejczycy, którzy jak za starych dobrych czasów KUPUJĄ gazetę w kiosku, w drugiej ręce trzymając kawę ze starbaksa, ale jak znajdzie się jakiś pirat, to tutaj dużo gazet za darmo online (do 3 miesięcy wstecz bodajże)
tl:dr gazety za darmo
Spoiler
Kiedy umiera człowiek, tracimy całą bibliotekę
Użytkownicy nawiązujący do plhh na maturze: encrenoire, jajca, MalinowyJogurt, Master
Jasny pisze: 08 lip 2022, 11:20 Szkoda, że ludziom mózg nie wraca.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Nowy Przekrój trochę hujnia, więcej przewijałem, niż czytałem.
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Dill

Post autor: Dill »

był? dalej pisze, ma stałą rubrykę nawet na stronie. teraz zrobiłem jakiś tam research i ludzie mówią, że to naczelny jerzy poprawa aka mac abra.
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

Mac Abra
oyche

Post autor: oyche »

fakty i mity zdechły :cool:
Awatar użytkownika
Godhand

Post autor: Godhand »

Czy Ślizgawka czytała opko Komudy, które ukazało się w NF ("Delian będziesz cwiartowany")?
Co Ślizgerzy sądzą o histerycznej (moim zdaniem) reakcji środowisk LGBT na ten tekst?
Robię rap, wiec pytają mnie o moje osiedle
Człowieku, ja mówię trzema językami biegle
oyche

Post autor: oyche »

Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

a była jakaś polityczna czy cenzorska ingerencja w ten tekst? bo nie kojarzę za bardzo. pismo "Nowa Fantastyka" chyba nie jest finansowane z publicznych pieniędzy, więc mogą se publikować co i kogo chcą i tak samo wycofywać teksty czy za nie przepraszać, jeśli uznają, że są chujowe z takich czy innych przyczyn. tutaj nawet do wycofania tekstu nie doszło, bo rozumiem, że numer z tym opowiadaniem już wyszedł i nikt w niego nie ingerował. to że najpierw je zaakceptowali, a potem jak podniesiono larum, to się zaczęli pukać w głowę, no to już ich problem i ich wiarygodności jako redakcji. ja nie czytam, bo to nie moja bajka, ale powyższe oświadczenie imo jest dość histeryczne.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

O, i to jest dopiero histeryczna reakcja :lol:

Państwo pisarze nie ogarniają, czym jest cenzura (weryfikacja treści przez organy państwowe z punktu widzenia ich zgodności z prawem, polityką państwową etc.), czym jest kapitalizm i jak działa wolny rynek - a to już dziwne,bo w znakomitej większości to prawicowcy, więc powinni chyba to rozumieć. Czasopismo ma prawo drukować co chce, nie drukować czego nie chce, a panowie pisarze mają prawo płakać o i bełkotać coś o "brutalnych nagonkach" albo "ingerowaniu w treść przekazu artystycznego" :lol: i wszyscy zadowoleni. Obrażeni pisarze mogą publikować własne książki i teksty w każdym periodyku, który będzie chciał je drukować - kto im broni wolności przekonań LOL, kto im "zamyka usta" hahaha.
Spoiler
Obrazek
Mogą śmiało zakładać własne pismo i drukować się nawzajem. Ach, ten pan podpisany pierwszy z lewej na górze już miał własne pismo, w którym kilku innych pisarzy z listy podpisów było regularnie drukowanych, niestety rynek zweryfikował, ups...

A żeby karuzela śmiechu kręciła się dalej, pan Lewandowski podpisany na dole po lewej wrzucił na swojego Facebooka to oświadczenie, w którym lamentuje nad wolnością poglądów i cenzurą, a z nieprzychylnymi komentarzami i reakcjami "HaHa" walczy rozdając bany :bowdown:
Awatar użytkownika
kzn

Post autor: kzn »

Wiecie może czy któryś z major graczy planuje wypuścic na dniach jakiś skarb kibica na Euro?
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

nowy przekrój za 38 złotych XD p o g i ę ł o - ja już chyba odpadam, mimo 8-9 wydań na mojej półce kupowanych regularnie :(
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

O huj, przecież to praktycznie 100% więcej.
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Raptowny

Post autor: Raptowny »

Warto jeszcze kupować MEN's Health ? Szczerzem pytam, bo ostatnio musiałem pozbyć się NEWSWEEKA po 3-cim nagłówku i 2-gim akapicie.. :( :confused:

Te 15zł to dla mnie zasadniczo spory wydatek (jeśli chodzi o dostawcę kultury). Szukam fajnych wstecznych numerów, a CD-ACTION też sprasowany..

A co z prasą programistyczną ?
Spoiler
https://handicapbeats.bandcamp.com/
inwalidacja.blogspot.com/
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/przeglad-sportowy-sobotnie-wydanie-koniec-dlaczego-powody-przyczyny pisze:Paweł Wołosik, redaktor naczelny „Przeglądu Sportowego” napisał na Twitterze, że w najbliższy piątek pojawi się specjalne wydanie gazety na weekend. „Razem dostaniecie 148 stron! Wiele nowości, nowa szata graficzna” - zachwalał.

Pod tweetem pojawiły się pytania, czy oznacza to, że „PS” nie będzie już ukazywał się w soboty. Wołosik na nie nie odpowiedział. Spytaliśmy więc biuro prasowe RASP, czy firma rezygnuje z sobotniego wydania dziennika.

- Tak, „Przegląd Sportowy” nie będzie się ukazywał regularnie w soboty - potwierdza Agnieszka Skrzypek-Makowska, kierowniczka komunikacji zewnętrznej RASP. - Powiększamy w związku z tym piątkowe wydania do minimum 40 stron, pojawią się w nich także nowe sekcje - piątkowe wydania „Przeglądu Sportowego” będą więc wydaniami weekendowymi. Również poniedziałkowe wydania „Przeglądu Sportowego” zyskają więcej stron – dodaje.

RASP nie rezygnuje jednak całkowicie z sobotnich wydań tytułu. - Przy okazji ważnych wydarzeń sportowych, „Przegląd Sportowy” będzie się ukazywać okazjonalnie także w soboty - mówi.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/koniec-sport-zwolnienia pisze:Gremi Media zdecydowała o zamknięciu z końcem listopada br. regionalnego dziennika „Sport”. Spółka poinformowała, że „decyzja ta jest wynikiem dokładnych analiz rentowności i oceny kierunku rozwoju”. „Sport” wydawany był w Katowicach od 1945 roku. Jak dowiedziały się portal Wirtualnemedia.pl, cały zespół redakcyjny otrzymał wypowiedzenia.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

jak za małolata się chłonęło wszystkie sportowe gazety to od sportu zawsze było czuć ten geruch familoków, zamykanych kopalni, dzielnicy bobrek i frykadeli na obiad, nie lubiłem tej śląskocentryczności, tempo to była za to zajebista gazetka
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
-------------------------------------------
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, pardon (?)
ODPOWIEDZ