ja rozumiem, że jest już temat o ziole, ale mam nadzieję że moderacja przyzna, że tam się zrobił już trochę bajzel i jednak warto zrobić temacik poświęcony stricte produkcjom ś.p. zioła, zwłaszcza że to instrumentale które imo na osobny wątek na forum zasługują. wrzucajmy tu nasze ulubione bity michała, może macie jakieś mało znane rzeczy które wyprodukował zioło a na przykład mały procent osób jest tego świadomy?
od siebie wrzucam paczkę 4 sale sprzed dwóch lat https://soundcloud.com/zioloziolo/sets/4-sale
wgl polecam w sumie wszystko z soundclouda zioła
"bupre", "no fear", "young teflon", ehh.. imo najbardziej niewykorzystany potencjał w pl rapie, kto wie jakie jeszcze rzeczy wyprodukowałby gdyby nie ostatnie smutne 2 lata.
Zioło (instrumentale)
Re: Zioło (instrumentale)
Oczywiście, że
Tak jak ładnie ten smutny bit współgra z tekstem, to ja, jakoś Kękiego nigdy prędzej nie słuchałem, może jakiś luzak się o mnie otarł ale ten kawałek to mnie kupił, bo ten właśnie bit oddał dokładnie to, co Kęki wtedy sobą reprezentował, taki smutek życiowy, melancholizm ale wiare w to, że nawet jak jest chujowo to będzie lepiej i mało co mi się równie dobrze krzyczało na nielicznych koncertach na jakie poszedłem rapowe, w moim życiu. (wiem, że było samplowane z jakiejś paczki czy coś tam była akcja, nie ma to kompletnego znaczenia obecnie)
Tak jak ładnie ten smutny bit współgra z tekstem, to ja, jakoś Kękiego nigdy prędzej nie słuchałem, może jakiś luzak się o mnie otarł ale ten kawałek to mnie kupił, bo ten właśnie bit oddał dokładnie to, co Kęki wtedy sobą reprezentował, taki smutek życiowy, melancholizm ale wiare w to, że nawet jak jest chujowo to będzie lepiej i mało co mi się równie dobrze krzyczało na nielicznych koncertach na jakie poszedłem rapowe, w moim życiu. (wiem, że było samplowane z jakiejś paczki czy coś tam była akcja, nie ma to kompletnego znaczenia obecnie)
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Tu był sampel z Pięknej i Bestii.
Świetny bit. Zawsze moja uwagę przykuwał ten sampel, ale dopiero teraz usłyszałem w tym bicie znak charakterystyczny produkcji Zioła - kosmiczne wykrecony bass, który brzmiał trochę g-funkowo, choć pasował jeszcze lepiej do jego kwaśnych i mrocznych produkcji. W pełni zgadzam się z tym co napisał użytkownik [mention]Bolo[/mention]
PS. Jeśli ten synth to nie specyficzny bass to proszę mnie poprawić.
zastanawiam się czy to miało szansę wyjść poza niehiphopowe audytorium, bo muzycznie definitywnie było bigger than hip-hop
PS. Jeśli ten synth to nie specyficzny bass to proszę mnie poprawić.
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno