[serial] twin peaks
Moderatorzy: gogi, con shonery
- alis_springs
[serial] twin peaks
klasyk chyba co
na razie jestem w pierwszej połowie drugiego sezonu, więc proszę ostrożnie w dyskusji, zeby nie popsuć mi zabawy.
ogólnie dziwny taki dosyć ale lubię jak coś jest dziwne, więc jak najbardziej na plus
na razie jestem w pierwszej połowie drugiego sezonu, więc proszę ostrożnie w dyskusji, zeby nie popsuć mi zabawy.
ogólnie dziwny taki dosyć ale lubię jak coś jest dziwne, więc jak najbardziej na plus
Re: [serial] twin peaks
full zazdroszczę, że jesteś w trakcie pierwszego seansu, ale w sumie nawet bardziej, ze jesteś jeszcze przed drugim xd ja sie wciąż jaram jak dziecko, niebywały klimat, wspaniała muzyka i magiczny swiat pełen daglezji zielonych
za trzeci sezon sie wciaz nie zabrałem, najnormalniej w swiecie boję się, ze mi sie nie spodoba
za trzeci sezon sie wciaz nie zabrałem, najnormalniej w swiecie boję się, ze mi sie nie spodoba
Kocham całym serduszkiem, w lipcu mija 4 lata od obejrzenia, czas na powtórkę

mam dokładnie tak samo, jak wyszedł premierowo pierwszy odcinek to odpaliłem i mnie odrzucił, ale byłem wtedy wyjebany i nie mogłem zakumać za bardzo i dodatkowo jeszcze przysypiałem
-
MonsieurHibou
Trzeci sezon jest fantastyczny, ale warto podejść do niego jak do eksperymentu Lyncha, a nie kontynuacji klimatu poprzednich sezonów. Imo rzecz wspaniała, ale też jest sporo dłużyzn i niepotrzebnych wątków (w poprzednich sezonach też takie były w sumie). Nie wszystkie postacie są dobrze wykorzystane. No, ale jak już jest pierdolnięcie to takie fest. Na pewno nie każdy kupi tę konwencję i w sumie nic w tym dziwnego, ale ja mimo zastrzeżeń jarałem się prawie każdym odcinkiem.
Bardzo chciałem zobaczyć to do końca, ale poległem z nudów na 2 sezonie
https://www.youtube.com/watch?v=t5QqNMXosxs
jedynie dla Audrey i soundtracku wytrzymałem tak długo
https://www.youtube.com/watch?v=t5QqNMXosxs
jedynie dla Audrey i soundtracku wytrzymałem tak długo
+48 997
To nie pitca na dowuz
To nie pitca na dowuz
DIANE, JEST 20.04.2019, ŚLIZGAWKA NIE PRZESTAJE MNIE INTRYGOWAĆ
Najpiękniejszy serial jaki było dane mi poznać w życiu. Miałem szczęście, bo w czasie, kiedy łykałem oba sezony (nie pamiętam w sumie w ile to zrobiłem, ale jak najszybciej) aura pogodowa i okoliczności idealnie zgrywały się z klimatem miasteczka, więc czułem namiastkę tego mistycyzmu i tajemnicy
Wybitne lawirowanie między czarnym erotyko-thrillerem, a głupiutką komedią z VHS, najpiękniejsze kobiety jakie znalazły się na planie jednej produkcji i prześliczny soundtrack, przy którym dotąd potrafię mieć ciary.
Od pierwszego seansu nie odświeżałem TP nigdy. Częściowo ze strachu, że zepsuje sobie dziesiątkowe wrażenie i wspomnienia, a częściowo sam nie wiem...Tak czy inaczej, pozycja obowiązkowa dla kogokolwiek, kto ma choć gram zrozumienia dla koncepcji pana Lyncha, gamechanger wśród seriali.
#teamaudrey

Najpiękniejszy serial jaki było dane mi poznać w życiu. Miałem szczęście, bo w czasie, kiedy łykałem oba sezony (nie pamiętam w sumie w ile to zrobiłem, ale jak najszybciej) aura pogodowa i okoliczności idealnie zgrywały się z klimatem miasteczka, więc czułem namiastkę tego mistycyzmu i tajemnicy
Od pierwszego seansu nie odświeżałem TP nigdy. Częściowo ze strachu, że zepsuje sobie dziesiątkowe wrażenie i wspomnienia, a częściowo sam nie wiem...Tak czy inaczej, pozycja obowiązkowa dla kogokolwiek, kto ma choć gram zrozumienia dla koncepcji pana Lyncha, gamechanger wśród seriali.
#teamaudrey
Spoiler

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
dokladnie, mialem tak samoMonsieurHibou pisze: ↑20 kwie 2019, 23:29 Trzeci sezon jest fantastyczny, ale warto podejść do niego jak do eksperymentu Lyncha, a nie kontynuacji klimatu poprzednich sezonów. Imo rzecz wspaniała, ale też jest sporo dłużyzn i niepotrzebnych wątków (w poprzednich sezonach też takie były w sumie). Nie wszystkie postacie są dobrze wykorzystane. No, ale jak już jest pierdolnięcie to takie fest. Na pewno nie każdy kupi tę konwencję i w sumie nic w tym dziwnego, ale ja mimo zastrzeżeń jarałem się prawie każdym odcinkiem.
twin peaks jest jak my beautiful dark twisted fantasy
chciałbym móc to przeżyć jeszcze raz po raz pierwszy
chciałbym móc to przeżyć jeszcze raz po raz pierwszy
yer a wizard, Harry
Ostatnio oglądałem z panną, bo właśnie okazało się, że nigdy nie widziała. Podtrzymuje zdanie, że oryginał to najlepszy serial, jaki powstał.
Ten nowy sezon nie podchodzi mi za to w ogóle, zostawiliśmy na 9 odcinku i chyba nie skończymy
Ten nowy sezon nie podchodzi mi za to w ogóle, zostawiliśmy na 9 odcinku i chyba nie skończymy
dwa pierwsze sezony piękne wiadomo, ale od trzeciego to się odbiłem po pierwszym odcinku i chyba ciężko się będę miał przekonać, żeby go skończyć
when the beat is dope, I get excited
piękny serial, zarówno dwa pierwsze sezony jak i trzeci(jak już zostało zauważone, bardziej należy oglądać ten sezon jako osobne dzieło lyncha niż jako zwyczajną kontynuację sezonów sprzed 25 lat).
w pierwszych dwóch sezonach idealne połączenie abstrakcyjnego thrillera z elementami paranormalnymi z lekką obyczajówką(jak to brzmi w ogóle
), w trzecim przeważał niepokój+czarny humor+klasyczne lynchowskie odjazdy.
polecam wszystkim ten wspaniały serial
w pierwszych dwóch sezonach idealne połączenie abstrakcyjnego thrillera z elementami paranormalnymi z lekką obyczajówką(jak to brzmi w ogóle
polecam wszystkim ten wspaniały serial
Pierwszy sezon - wiadomo, crème de la crème. Drugi dobrze się zaczął, ale oklapł po połowie i przynudzał, choć finał w Czarnej Chacie przekapitalny.
Trzeci sezon miał sporo dobrego contentu i kompletnie odmienne klimaty poszczególnych odcinków, ale większość to było Lyncha testowanie ile widz zniesie... Dougie ty szmato
Trzeci sezon miał sporo dobrego contentu i kompletnie odmienne klimaty poszczególnych odcinków, ale większość to było Lyncha testowanie ile widz zniesie... Dougie ty szmato
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Pierwszy sezon top topów, 10/10. Drugi natomiast to już przynajmniej poziom niżej, jest trochę irytujących, słabszych momentów, ale potem gdzieś tak od 16/17 odc do końca znów jest bardzo dobrze. Szkoda tylko, że większość wątków albo w ogóle nie została zakończona albo zrobiona na odpierdol(tak jak ten z Audrey).Finał z Cooperem to chyba najgorsze(oczywiście nie pod względem poziomu)zakończenie ever, jak sie jeszcze potem odpali dla kontrastu pierwszą scene Coopera jak jedzie do Twin Peaks to już w ogóle.
Odpalam zaraz Fire Walk With Me, a w niedalekiej przyszłości 3 sezon.
Btw. Czy 3 sezon ujawnił kim jest Diane?
Odpalam zaraz Fire Walk With Me, a w niedalekiej przyszłości 3 sezon.
Btw. Czy 3 sezon ujawnił kim jest Diane?
Tak
Niedawno odpaliłem na Netfliksie "Fire Walk With Me" i żałuję, że nie obejrzałem między seriami albo tuż po obejrzeniu, bo sporo kontekstów doszło. No i przede wszystkim ten niepokojący klimat wrócił. Tylko Donnę gra inna aktorka.
Niedawno odpaliłem na Netfliksie "Fire Walk With Me" i żałuję, że nie obejrzałem między seriami albo tuż po obejrzeniu, bo sporo kontekstów doszło. No i przede wszystkim ten niepokojący klimat wrócił. Tylko Donnę gra inna aktorka.
Well now, I'm not gonna talk about Judy. In fact, we're not gonna talk about Judy at all, we're gonna keep her out of it...
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Fire Walk With Me jest całkiem niezły uzupełnieniem serialu, szkoda tylko, że Lynch nie zdecydował się podzielić tych 2h i 14min inaczej i nie dał więcej czasu dla wydarzeń związanych z teresą banks i przeszłością Coopera(albo mógł nawet osobny film o tym Lynch zrobić) bardzo dobrze się oglądało to pierwsze 35-40min. Co do części Laury to trochę dziwne, że nie ma żadnych scen z Jacobym.
Już widzę, że jest też jakaś wersja Missing Pieces z 2014, oglądał ktoś? warto?
Już widzę, że jest też jakaś wersja Missing Pieces z 2014, oglądał ktoś? warto?
przydatne do gładszego przejścia w trzeci sezon
jak masz wolne 90 minut to jak najbardziej, ale nie jest jakieś wymagane
jak masz wolne 90 minut to jak najbardziej, ale nie jest jakieś wymagane
obejrzalem w koncu 3 sezon i zostawiam
za watek Audrey ktory wiele osob chyba hejtuje
co do fire walk with me to polecam sobie poszukać blue rose cut albo inny fanowski edit gdzie oryginał jest wzbogacony o missing pieces. trwają one ponad 3h ale to najpełniejsze doświadczenie.
Ojej, ja też bardzo #teamaudrey <3
Absolutnie serial wszech czasów, wstyd nie znać. Trzeci sezon to już trochę podróż sentymentalna przefiltrowana przez wyobraźnię Lyncha, ale i tak to jeden z bardziej udanych tego typu powrotów po latach. Log Lady