Premier League - liga angielska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
Re: Premier League - liga angielska
pilkarz sezonu salah, trener slot, a mlody rogers/gravenberch
jak wyzej^^
ogólnie biednie wygląda ta lista, pomijając piłkarzy Liverpoolu i Isaka
słaby sezon city zrobił swoje
ogólnie to w sumie jak na najlepszą ligę świata to mało jest piłkarzy którzy nie wiem grzeją jakkolwiek, tzn takich dla których chce się włączyć mecz, albo po prostu dobrych zawodników na swoją pozycję, to już więcej jest w bundeslidze chyba
wgl najbardziej miałki skład to ma Arsenal, już miałem to pisać jakoś w meczu z Psg, tam oprócz Saliby, który jest topem na swojej pozycji, no i Rice, to nie ma piłkarza który by nie wiem swoja a grą porywał albo chociaż jakoś można było z nim sympatyzować mimo neutralności, no kurwa nie ma, najbardziej miałki, bez zapamietania skład z obecnych dobrych drużyn, i ten buc jako trener, dobrze że oni nic nie wygrali
ogólnie biednie wygląda ta lista, pomijając piłkarzy Liverpoolu i Isaka
słaby sezon city zrobił swoje
ogólnie to w sumie jak na najlepszą ligę świata to mało jest piłkarzy którzy nie wiem grzeją jakkolwiek, tzn takich dla których chce się włączyć mecz, albo po prostu dobrych zawodników na swoją pozycję, to już więcej jest w bundeslidze chyba
wgl najbardziej miałki skład to ma Arsenal, już miałem to pisać jakoś w meczu z Psg, tam oprócz Saliby, który jest topem na swojej pozycji, no i Rice, to nie ma piłkarza który by nie wiem swoja a grą porywał albo chociaż jakoś można było z nim sympatyzować mimo neutralności, no kurwa nie ma, najbardziej miałki, bez zapamietania skład z obecnych dobrych drużyn, i ten buc jako trener, dobrze że oni nic nie wygrali
no jak Cie Saka nie porywa to ja nie wiem jak oglądasz te mecze
MLS też bardzo fajna historia w tym sezonie i tak jak się oglądało chociażby Rogersa, który se wszedł z buta (a i tak bardziej doświadczony), tak imo tu też dosyć fajnie jak se wchodzi młodziak i pyka w środku zawodników topowej ligi w topowym zespole
Saliba tak naprawdę był gorszy od Gabriela w tym sezonie, a grając z Kiwiorem jest gorszy od niego, ale nazwisko wiadomo
ogólnie zgadzam się, że Arsenal był miałki w tym sezonie, ale też bez przesady, nie jest to jakieś Fulham
MLS też bardzo fajna historia w tym sezonie i tak jak się oglądało chociażby Rogersa, który se wszedł z buta (a i tak bardziej doświadczony), tak imo tu też dosyć fajnie jak se wchodzi młodziak i pyka w środku zawodników topowej ligi w topowym zespole
Saliba tak naprawdę był gorszy od Gabriela w tym sezonie, a grając z Kiwiorem jest gorszy od niego, ale nazwisko wiadomo
ogólnie zgadzam się, że Arsenal był miałki w tym sezonie, ale też bez przesady, nie jest to jakieś Fulham
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Mateusz Cunha duży props za ten sezon, ostatni gwizdek aby uwolnić się od łatki zdolnego lecz leniwego fawelarza i odejść do poważnego klubu Manchesteru United
ale co ciągnął wilki za uszy, co strzelał ładne bramki, co czarował techniką w stylu danza kuduro skills mix to jego
ale co ciągnął wilki za uszy, co strzelał ładne bramki, co czarował techniką w stylu danza kuduro skills mix to jego
-
tutaj bym dyskutowal, saka w wiekszosci zjezdza na lewa noge i luta po dalszym slupku albo nawija dalej na prawa i wrzuca, pytanie czy to jego ograniczenia czy trzymanie sie schematow artety, imo jedno i drugie. ja tam zawsze patrzylem na to tak ze w tym samym czasie wybijali sie do pierwszych skladow greenwood, foden i saka i w tej kolejnosci na nich patrzylem jesli chodzi o takie typowe ogladanie dla oka i dalej tak uwazam, ze najlepszy z nich czysto pilkarsko jest greenwood a najslabszy saka ale on broni sie jakoscia i regularnoscia bo co by nie mowic to sporo obroncow nawinal w taki sam sposob i mozna na niego liczyc. bania tez na miejscu bo nie poddymia z dupy jak sporo grajkow na tej pozycji, nie lapie zoltych i szybko sie otrzasnal po tym jak southgate malolata do waznego karnego oddelegowal ale to juz offtop. a mls wiadomo najwiekszy wygrany tego sezonu
to co @@travis1 rzucil to sie zgadzam i nie ma sensu na sile ich bronic bo graja padake jesli chodzi o styl, juz w tamtym sezonie bylo widac ze to zmierza w strone tej mitycznej kontroli gry 1000 podan bez grania na przeboj, ten sezon to juz tak z doskoku ogladalem mecze bo po co palic czas na te same schematy a odpuscilem calkiem (oprocz lm) po evertonie gdy arteta z evertonem przy 0;0 sciagnal odegaarda i wprowadzil parteya

dla mnie to jak Saka potrafi wziąć 2-3 rywali i se przejść na luziku zawsze będzie efektowne, nie używa rzeczy które podbijają efekciarskość faktycznie, ale samo to sprawia że się go mega dobrze ogląda
ja też nie chce bronić tego sezonu, po prostu nie zgadzam się że Arsenal ma miałki skład, a wybijali się tylko Saliba i Rice, bo Saliba jak wspomniałem był gorszy od Gabriela, a Rice miał średni sezon, zwłaszcza jego pierwszą połowę
no i też nie zgadzam sie, że to szło w te strone, przecież oni po obozie w Dubaju czyli od początku stycznia walili na pizde praktycznie każdego strzelając 4+ bramki aż 7 razy, świetnie się to oglądało
w tym sie faktycznie tego nie dało oglądać i można gadać że no bez napastnika to było pewne, ale Havertz zrobił w tym dobrym okresie 16 G+A i wyglądał że sie rozkręcił
ja też nie chce bronić tego sezonu, po prostu nie zgadzam się że Arsenal ma miałki skład, a wybijali się tylko Saliba i Rice, bo Saliba jak wspomniałem był gorszy od Gabriela, a Rice miał średni sezon, zwłaszcza jego pierwszą połowę
no i też nie zgadzam sie, że to szło w te strone, przecież oni po obozie w Dubaju czyli od początku stycznia walili na pizde praktycznie każdego strzelając 4+ bramki aż 7 razy, świetnie się to oglądało
w tym sie faktycznie tego nie dało oglądać i można gadać że no bez napastnika to było pewne, ale Havertz zrobił w tym dobrym okresie 16 G+A i wyglądał że sie rozkręcił
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
nie nie rozumiem proponowanie Saka, bo zachwycanie się nim
ja po po prostu i gościa nie lubię, tak samo jak Martiinellii mimo że Saka dużo większy talent, dla mnie to jest gość którego Chielini a potem Donnarumz wysłałi do domu, po prostu go nie trawie mimo tego że jest dobry, chyba lepszy nawet od rodrygo, ale jest no nie podoba mi się i ityle, jak pewnie kilku innych pilkarzy
ja po po prostu i gościa nie lubię, tak samo jak Martiinellii mimo że Saka dużo większy talent, dla mnie to jest gość którego Chielini a potem Donnarumz wysłałi do domu, po prostu go nie trawie mimo tego że jest dobry, chyba lepszy nawet od rodrygo, ale jest no nie podoba mi się i ityle, jak pewnie kilku innych pilkarzy
Rodrygo, Cunha, Gyokeres + bramkarz za Onane i może będzie TOP7 w następnym sezonie
- Powiedziałem klubowi, że nie chcę mieć tak szerokiego składu. Nie chcę zostawiać pięciu czy sześciu zawodników w zamrażarce. Nie chcę tego. Jeśli to się stanie, odejdę. Stworzycie węższy skład, to zostanę - przyznał Guardiola.
- Nie mogę powiedzieć moim zawodnikom, będącym na trybunach, że nie mogą grać. Teraz stało się tak, że natychmiast dodaliśmy nowych piłkarzy. Może przez trzy lub cztery miesiące nie mogliśmy wybrać jedenastu zawodników, nie mieliśmy obrońców, było trudno. Potem ludzie jednak wracają, ale w następnym sezonie nie może, to tak wyglądać - dodał.
- Jako menedżer nie mogę trenować 24 zawodników i za każdym razem, gdy dokonuję wyboru, muszę wyznaczyć czterech, pięciu czy sześciu, którzy zostają w Manchesterze, ponieważ nie mogą grać. To się nie wydarzy. Powiedziałem klubowi, że tego nie chcę - zakończył.
xd
- Nie mogę powiedzieć moim zawodnikom, będącym na trybunach, że nie mogą grać. Teraz stało się tak, że natychmiast dodaliśmy nowych piłkarzy. Może przez trzy lub cztery miesiące nie mogliśmy wybrać jedenastu zawodników, nie mieliśmy obrońców, było trudno. Potem ludzie jednak wracają, ale w następnym sezonie nie może, to tak wyglądać - dodał.
- Jako menedżer nie mogę trenować 24 zawodników i za każdym razem, gdy dokonuję wyboru, muszę wyznaczyć czterech, pięciu czy sześciu, którzy zostają w Manchesterze, ponieważ nie mogą grać. To się nie wydarzy. Powiedziałem klubowi, że tego nie chcę - zakończył.
xd
Anthony Taylor, pseudonim łysy chuj, wyznaczony został na mecz ostatniej kolejki Nottingham kontra Chelsea
Spisek, robią wszystko przeciwko nam
Spisek, robią wszystko przeciwko nam
a za tydzień znowu będzie narzekał, że w dzisiejszych czasach mamy przeładowany terminarz i piłkarze są wyeksploatowani i łapią kontuzję XDkapec pisze: ↑21 maja 2025, 10:36 - Powiedziałem klubowi, że nie chcę mieć tak szerokiego składu. Nie chcę zostawiać pięciu czy sześciu zawodników w zamrażarce. Nie chcę tego. Jeśli to się stanie, odejdę. Stworzycie węższy skład, to zostanę - przyznał Guardiola.
xd
*oczywiście grając w każdym gówno-pucharze tym samym składem
Ten sędzie to jest taki sędzia, o którym kibic każdego klubu może napisać to samo ;d
- ConeyIsland
Chyba jednak dałbym Bowena czy Livramento.
Kadra Anglii na mecze Andorą i Senegalem
Bramkarze:
Dean Henderson (Crystal Palace),
Jordan Pickford (Everton),
James Trafford (Burnley).
Obrońcy:
Trent Alexander-Arnold (Liverpool),
Dan Burn (Newcastle United),
Trevoh Chalobah (Chelsea),
Levi Colwill (Chelsea),
Reece James (Chelsea),
Ezri Konsa (Aston Villa),
Myles Lewis-Skelly (Arsenal),
Kyle Walker (AC Milan).
Pomocnicy:
Jude Bellingham (Real Madryt),
Conor Gallagher (Atlético Madryt),
Morgan Gibbs-White (Nottingham Forest),
Jordan Henderson (Ajax),
Curtis Jones (Liverpool),
Cole Palmer (Chelsea),
Declan Rice (Arsenal),
Morgan Rogers (Aston Villa).
Napastnicy/skrzydłowi:
Eberechi Eze (Crystal Palace),
Anthony Gordon (Newcastle United),
Harry Kane (Bayern Monachium),
Noni Madueke (Chelsea),
Bukayo Saka (Arsenal),
Ivan Toney (Al-Ahli),
Ollie Watkins (Aston Villa).
Spoiler

marinakis odwołał koncert komentarz gary'ego neville'a 

Spoiler

Will Still nowym menadżerem Southampton
- ConeyIsland
Wolę Garego Linekera, dla którego też właśnie zakończyła się praca, odchodzi z Match of the day po 25 latach, szkoda.
Teraz bedzie szalał Przemo Rudzki na majku z Nahornym
- rozklad_gaussa
dla via mega props byly obawy a swietnie to opakowali
ciekawe co z Wilkowiczem teraz będzie, szeregowi dziennikarze się raczej luźno zalapia gdzieś tam, a jednak na stanowisko bossa jest mniej wakatów (jakby tak wyjebali fajnopolaczka Kołodziejczyka...)