za mocno shejtowana płyta, dużo lepsza niż się o niej uważa, ale jestem pod wrażeniem, że można nagrać tak nierówną 6numerową epkę i to nierzadko w obrębie jednego numeru
Gelato najbardziej frapujący mnie numer 2018
INTERNET.WAV bardzo mi się podoba przebogaty utwór, TRAPOLLO nie chcę, żeby mi się podobało, ale mi się podoba. HERMES też jeszcze w miarę, reszta do pieca.
bardzo dobrze ze taki temat jest wykopywany. kiedys totalnie tej plyty nie chcialo mi sie sprawdzac bo jakos okladka nie zachecala, plus nikt o niej nie mowil to nie wiedzialem czy jest po co to ogarniac ale w koncu sie przekonalem, ze obczaje o co tu chodzi i kurwa swietny wybor, naprawde zajebisty material i tak bardzo niedoceniony
Cieszy mnie to, że mimo wszystko po tylu latach Mati został doceniony. Obecne jego rzeczy coraz mniej mi siadają jednakże do internaziomale włącznie miał świetną dyskografię.
zarówno na "To ziomal" jak i "Internaziomal" połowa numerów to totalna chujnia
a ta lepsza połowa lepiej wypada na "To ziomal" więc
chociaż nie wiem może mi siada bardziej to pierwsze bo jest trochę bardziej eksperymentalne
no i dla mnie im więcej featuringów tym gorzej bo większość tych łaków tylko psuje numery
jeszcze mojżesz i gelato bardzo spoko były i hermes też niezły
najsłabszy ten singiel flagowy, to faktycznie słabizna
tego ostatniego numeru nie pamiętam za dobrze, więc no może też do skipu
tak czy owak 2/3 projektu dobre, życzę wszystkim polskim raperom w mainstreamie takiego ratio
aż sobie puszczę
Dodano po 19 minutach 22 sekundach:
przedszkolanek pisze: ↑26 gru 2022, 15:49
tego ostatniego numeru nie pamiętam za dobrze, więc no może też do skipu
Oj tak, trapollo to przebanger, numer, dzięki któremu przekonałem się do żabsona, na początku sam nie mogłem w to uwierzyć, ale muszę docenić kreatywność i szukanie nowych rozwiązań.