Suja THS Klika

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Jasion94

Re: Suja THS Klika

Post autor: Jasion94 »

Jak bedzie taki drop to tez zamawiam
talerz

Post autor: talerz »

KULISY SŁAWY - SUJA THS KLIKA
Obrazek
Spoiler
Suja - Wizjoner, Artysta, Barowy Architekt
Niektórzy mówią o nim „człowiek renesansu”, inni „filozof ulicznego stylu”. My mówimy: Suja – postać legendarna, której życiorys mógłby trafić na karty podręczników do historii polskiego hip-hopu (gdyby ktoś się odważył je napisać). Od pierwszych wersów rzucanych na klatce nr 8, przez nieśmiertelną „Lirykę chodnika”, aż po barykenty, które na zawsze zmieniły oblicze polskiej gastronomii – oto historia człowieka, którego nie da się zapomnieć. Nawet jeśli czasem by się chciało.

THS Klika – Narodziny legendy
Legenda głosi, że wszystko zaczęło się na schodach. To tam młody Suja, z błyskiem w oku i mikrofonem w ręku, szlifował swoje pierwsze wersy, wykuwając je niczym kowal w ogniu osiedlowych realiów. Razem z Romkiem THS stworzył skład, który szybko stał się głosem praskich ulic. Ich utwory? Życiowe, bezkompromisowe, pełne prawdy – tej podanej na surowo, bez lukru i dekoracji. Jeśli ktoś chciałby poznać smak prawdziwej ulicznej poezji, niech wróci do „Liryki chodnika” i poczuje ten podwórkowy klimat.

Cudowny dzieciak – filozof sukcesu
Zanim jednak Suja wszedł na ścieżkę nowoczesnego biznesmena i gastronomicznego innowatora, nagrał zwrotkę, którą niektórzy uznają za jego opus magnum – „Cudowny dzieciak” na albumie Hemp Gru. I choć może już sam jej nie pamięta, my pamiętamy. To hymn dla wszystkich, którzy wierzą, że z bloków można się wybić – nawet jeśli czasem zamiast kariery akademickiej wybierze się lokalną rewolucję kulinarną.

Barykenty – smak sukcesu (i porażki)
Na mapie warszawskiego Gocławia znajduje się miejsce, które miało być kulinarną mekką osiedlowych smakoszy . To „Klatka nr 8” - lokal prowadzony przez Suję, człowieka z wizją większą niż metraż jego restauracji. Specjalnością zakładu są legendarne "Barykenty" – parówki, które w zamyśle miały zrewolucjonizować gastronomię, a przynajmniej lokalny rynek śniadań. Problem w tym, że choć ich nazwa wywoływała uśmiech na twarzy sympatyków komedii Stanisława Barei, w rzeczywistości pozostawały… cóż, zwykłymi parówkami. I choć Suja dodawał do nich obowiązkową porcję cebuli – zarówno dosłownie, jak i w formie opowieści o ich unikalnym charakterze – klienci jakoś nie ustawiali się w kolejkach. W końcu, jak każdy wizjoner niezrozumiany przez współczesnych, postanowił wezwać posiłki i zgłosił się do „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler. Czy wielka rewolucja uratuje Barykenty? A może to one uratują rewolucję? O tym przekonamy się w odcinku!

Suja, ikona wielowymiarowa
Jedno jest pewne – bez względu na to, co sądzisz o jego twórczości, gastronomicznych ambicjach czy życiowych wyborach, Suja pozostaje postacią, obok której nie da się przejść obojętnie. Czy jest geniuszem niezrozumianym przez współczesnych? A może tylko człowiekiem, który zawsze idzie pod prąd? Odpowiedź na to pytanie pozostawiamy wam, drodzy czytelnicy. A tymczasem – smacznego! Bo jeśli Suja nas czegoś nauczył, to tego, że życie najlepiej smakuje w połączeniu z odrobiną ironii i solidną porcją barykentów.
Waldek98

Post autor: Waldek98 »

Jeszcze zanim dobrze poczuł dzisiejsze spaghetti to już wiedział, że to naprawdę dobre jest xd
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

i oczywiscie szczypiorek
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

bo to szybki test a nie powolna analiza
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

A jaki miał być, z tego co wiem to winiary nie zmieniły ostatnio receptury swojego sosu w proszku więc test był tylko formalnością
lygrys pisze: 09 sty 2024, 4:25 walczę o to by jak najdłużej walczyć
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

Od takiego kucharza to szybki test (czy to naprawdę dobre jest) to czysta formalność, ale Dareczek go robi, żeby heaterzy nie mieli pożywki
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

jakie delicje dzisiaj wjechały na śniadanko
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

jadło drwala top 1 przepisow Sujowskiego
lygrys pisze: 09 sty 2024, 4:25 walczę o to by jak najdłużej walczyć
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

To jest klasyk polskie sniadanko ale jak zobaczylem jego wersje to czuje ze po samym obejrzeniu mi sie poziom zlego cholesterolu podniosl we krwi a co dopiero musialo byc po zjedzeniu tego :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

ja to czekam na jakiś premierowy przepis bo ostatnio powtarzalnie
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

jajca pisze: 03 kwie 2025, 14:23 jadło drwala top 1 przepisow Sujowskiego
to ty chyba carbonarki (kononbarii) dariusza nie widziałeś, jak wpierdolił szynkę do kanapek z jajkiem całym i zalał to wywarem z torebki
no i oczywiście bladej cybulki najebał, ale to klasyk w jego (matki) kuchni
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

Nie wiem jak wy ale ojebalbym takie goclawskie pide jak te dzisiejsze dareczka, w koncu cos co nie wyglada jak rzygi :shock:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
BublOner

Post autor: BublOner »

a gdzie szybki test czy to aby na pewno dobre jest?
poza tym jakoś dziwnie się ogląda pokarm darka bez tony bladej cybulki
dziwki basen i machanie kutasem
Awatar użytkownika
Pvsio

Post autor: Pvsio »

bronek pisze: 08 kwie 2025, 12:01 w koncu cos co nie wyglada jak rzygi
nie no piccaweczki też się prezentują nieźle poza nadmiarem cebuli czasem
lygrys pisze: 27 lis 2023, 12:52 Mogę się bić z każdym, teraz i w każdej innej chwili.
Mam wyjebane na konsekwencje, niech świat zapłonie.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

ale bengera daras gotuje
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

No dzisiaj szybki test musiał być wyjątkowo przyjemny dla Dareczka
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

akurat mialem na mysli gotowanie przed majkiem, ale tortilka goclawska tez wiadomo ze klasa
Oportunistycznyebaka

Post autor: Oportunistycznyebaka »

Jak wiadomo Dareczek to nie tylko znany poliglota i polonista oraz kucharz, ale i geograf:

https://ibb.co/JwwyzJWC

Niestety nie wiem czemu nie mogę dodać grafiki, salutens!
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Mexicano THS robi szybki test
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ODPOWIEDZ