Suja THS Klika
Re: Suja THS Klika
Jak bedzie taki drop to tez zamawiam
Re: Suja THS Klika
KULISY SŁAWY - SUJA THS KLIKA


Spoiler
Suja - Wizjoner, Artysta, Barowy Architekt
Niektórzy mówią o nim „człowiek renesansu”, inni „filozof ulicznego stylu”. My mówimy: Suja – postać legendarna, której życiorys mógłby trafić na karty podręczników do historii polskiego hip-hopu (gdyby ktoś się odważył je napisać). Od pierwszych wersów rzucanych na klatce nr 8, przez nieśmiertelną „Lirykę chodnika”, aż po barykenty, które na zawsze zmieniły oblicze polskiej gastronomii – oto historia człowieka, którego nie da się zapomnieć. Nawet jeśli czasem by się chciało.
THS Klika – Narodziny legendy
Legenda głosi, że wszystko zaczęło się na schodach. To tam młody Suja, z błyskiem w oku i mikrofonem w ręku, szlifował swoje pierwsze wersy, wykuwając je niczym kowal w ogniu osiedlowych realiów. Razem z Romkiem THS stworzył skład, który szybko stał się głosem praskich ulic. Ich utwory? Życiowe, bezkompromisowe, pełne prawdy – tej podanej na surowo, bez lukru i dekoracji. Jeśli ktoś chciałby poznać smak prawdziwej ulicznej poezji, niech wróci do „Liryki chodnika” i poczuje ten podwórkowy klimat.
Cudowny dzieciak – filozof sukcesu
Zanim jednak Suja wszedł na ścieżkę nowoczesnego biznesmena i gastronomicznego innowatora, nagrał zwrotkę, którą niektórzy uznają za jego opus magnum – „Cudowny dzieciak” na albumie Hemp Gru. I choć może już sam jej nie pamięta, my pamiętamy. To hymn dla wszystkich, którzy wierzą, że z bloków można się wybić – nawet jeśli czasem zamiast kariery akademickiej wybierze się lokalną rewolucję kulinarną.
Barykenty – smak sukcesu (i porażki)
Na mapie warszawskiego Gocławia znajduje się miejsce, które miało być kulinarną mekką osiedlowych smakoszy . To „Klatka nr 8” - lokal prowadzony przez Suję, człowieka z wizją większą niż metraż jego restauracji. Specjalnością zakładu są legendarne "Barykenty" – parówki, które w zamyśle miały zrewolucjonizować gastronomię, a przynajmniej lokalny rynek śniadań. Problem w tym, że choć ich nazwa wywoływała uśmiech na twarzy sympatyków komedii Stanisława Barei, w rzeczywistości pozostawały… cóż, zwykłymi parówkami. I choć Suja dodawał do nich obowiązkową porcję cebuli – zarówno dosłownie, jak i w formie opowieści o ich unikalnym charakterze – klienci jakoś nie ustawiali się w kolejkach. W końcu, jak każdy wizjoner niezrozumiany przez współczesnych, postanowił wezwać posiłki i zgłosił się do „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler. Czy wielka rewolucja uratuje Barykenty? A może to one uratują rewolucję? O tym przekonamy się w odcinku!
Suja, ikona wielowymiarowa
Jedno jest pewne – bez względu na to, co sądzisz o jego twórczości, gastronomicznych ambicjach czy życiowych wyborach, Suja pozostaje postacią, obok której nie da się przejść obojętnie. Czy jest geniuszem niezrozumianym przez współczesnych? A może tylko człowiekiem, który zawsze idzie pod prąd? Odpowiedź na to pytanie pozostawiamy wam, drodzy czytelnicy. A tymczasem – smacznego! Bo jeśli Suja nas czegoś nauczył, to tego, że życie najlepiej smakuje w połączeniu z odrobiną ironii i solidną porcją barykentów.
Niektórzy mówią o nim „człowiek renesansu”, inni „filozof ulicznego stylu”. My mówimy: Suja – postać legendarna, której życiorys mógłby trafić na karty podręczników do historii polskiego hip-hopu (gdyby ktoś się odważył je napisać). Od pierwszych wersów rzucanych na klatce nr 8, przez nieśmiertelną „Lirykę chodnika”, aż po barykenty, które na zawsze zmieniły oblicze polskiej gastronomii – oto historia człowieka, którego nie da się zapomnieć. Nawet jeśli czasem by się chciało.
THS Klika – Narodziny legendy
Legenda głosi, że wszystko zaczęło się na schodach. To tam młody Suja, z błyskiem w oku i mikrofonem w ręku, szlifował swoje pierwsze wersy, wykuwając je niczym kowal w ogniu osiedlowych realiów. Razem z Romkiem THS stworzył skład, który szybko stał się głosem praskich ulic. Ich utwory? Życiowe, bezkompromisowe, pełne prawdy – tej podanej na surowo, bez lukru i dekoracji. Jeśli ktoś chciałby poznać smak prawdziwej ulicznej poezji, niech wróci do „Liryki chodnika” i poczuje ten podwórkowy klimat.
Cudowny dzieciak – filozof sukcesu
Zanim jednak Suja wszedł na ścieżkę nowoczesnego biznesmena i gastronomicznego innowatora, nagrał zwrotkę, którą niektórzy uznają za jego opus magnum – „Cudowny dzieciak” na albumie Hemp Gru. I choć może już sam jej nie pamięta, my pamiętamy. To hymn dla wszystkich, którzy wierzą, że z bloków można się wybić – nawet jeśli czasem zamiast kariery akademickiej wybierze się lokalną rewolucję kulinarną.
Barykenty – smak sukcesu (i porażki)
Na mapie warszawskiego Gocławia znajduje się miejsce, które miało być kulinarną mekką osiedlowych smakoszy . To „Klatka nr 8” - lokal prowadzony przez Suję, człowieka z wizją większą niż metraż jego restauracji. Specjalnością zakładu są legendarne "Barykenty" – parówki, które w zamyśle miały zrewolucjonizować gastronomię, a przynajmniej lokalny rynek śniadań. Problem w tym, że choć ich nazwa wywoływała uśmiech na twarzy sympatyków komedii Stanisława Barei, w rzeczywistości pozostawały… cóż, zwykłymi parówkami. I choć Suja dodawał do nich obowiązkową porcję cebuli – zarówno dosłownie, jak i w formie opowieści o ich unikalnym charakterze – klienci jakoś nie ustawiali się w kolejkach. W końcu, jak każdy wizjoner niezrozumiany przez współczesnych, postanowił wezwać posiłki i zgłosił się do „Kuchennych Rewolucji” Magdy Gessler. Czy wielka rewolucja uratuje Barykenty? A może to one uratują rewolucję? O tym przekonamy się w odcinku!
Suja, ikona wielowymiarowa
Jedno jest pewne – bez względu na to, co sądzisz o jego twórczości, gastronomicznych ambicjach czy życiowych wyborach, Suja pozostaje postacią, obok której nie da się przejść obojętnie. Czy jest geniuszem niezrozumianym przez współczesnych? A może tylko człowiekiem, który zawsze idzie pod prąd? Odpowiedź na to pytanie pozostawiamy wam, drodzy czytelnicy. A tymczasem – smacznego! Bo jeśli Suja nas czegoś nauczył, to tego, że życie najlepiej smakuje w połączeniu z odrobiną ironii i solidną porcją barykentów.
Re: Suja THS Klika
Jeszcze zanim dobrze poczuł dzisiejsze spaghetti to już wiedział, że to naprawdę dobre jest xd
- rozklad_gaussa
- Posty: 2421
- Rejestracja: 07 paź 2019, 20:22
- Lokalizacja: middlesbrough
Re: Suja THS Klika
i oczywiscie szczypiorek
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
- Posty: 13536
- Rejestracja: 17 kwie 2019, 20:50
- Lokalizacja: blant tryb spacerowy
Re: Suja THS Klika
bo to szybki test a nie powolna analiza
- scam_sakawa
- Posty: 7203
- Rejestracja: 24 kwie 2019, 8:43
- Lokalizacja: WWA Gocław
Re: Suja THS Klika
Od takiego kucharza to szybki test (czy to naprawdę dobre jest) to czysta formalność, ale Dareczek go robi, żeby heaterzy nie mieli pożywki
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Re: Suja THS Klika
To jest klasyk polskie sniadanko ale jak zobaczylem jego wersje to czuje ze po samym obejrzeniu mi sie poziom zlego cholesterolu podniosl we krwi a co dopiero musialo byc po zjedzeniu tego 

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Re: Suja THS Klika
ja to czekam na jakiś premierowy przepis bo ostatnio powtarzalnie
Re: Suja THS Klika
to ty chyba carbonarki (kononbarii) dariusza nie widziałeś, jak wpierdolił szynkę do kanapek z jajkiem całym i zalał to wywarem z torebki
no i oczywiście bladej cybulki najebał, ale to klasyk w jego (matki) kuchni
dziwki basen i machanie kutasem
Re: Suja THS Klika
Nie wiem jak wy ale ojebalbym takie goclawskie pide jak te dzisiejsze dareczka, w koncu cos co nie wyglada jak rzygi 

przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Re: Suja THS Klika
a gdzie szybki test czy to aby na pewno dobre jest?
poza tym jakoś dziwnie się ogląda pokarm darka bez tony bladej cybulki
poza tym jakoś dziwnie się ogląda pokarm darka bez tony bladej cybulki
dziwki basen i machanie kutasem
Re: Suja THS Klika
nie no piccaweczki też się prezentują nieźle poza nadmiarem cebuli czasem
- rozklad_gaussa
- Posty: 2421
- Rejestracja: 07 paź 2019, 20:22
- Lokalizacja: middlesbrough
Re: Suja THS Klika
ale bengera daras gotuje
- scam_sakawa
- Posty: 7203
- Rejestracja: 24 kwie 2019, 8:43
- Lokalizacja: WWA Gocław
Re: Suja THS Klika
No dzisiaj szybki test musiał być wyjątkowo przyjemny dla Dareczka
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- rozklad_gaussa
- Posty: 2421
- Rejestracja: 07 paź 2019, 20:22
- Lokalizacja: middlesbrough
Re: Suja THS Klika
akurat mialem na mysli gotowanie przed majkiem, ale tortilka goclawska tez wiadomo ze klasa
-
- Posty: 329
- Rejestracja: 25 lip 2022, 12:32
Re: Suja THS Klika
Jak wiadomo Dareczek to nie tylko znany poliglota i polonista oraz kucharz, ale i geograf:
https://ibb.co/JwwyzJWC
Niestety nie wiem czemu nie mogę dodać grafiki, salutens!
https://ibb.co/JwwyzJWC
Niestety nie wiem czemu nie mogę dodać grafiki, salutens!
Re: Suja THS Klika
Mexicano THS robi szybki test
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji