Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
- bialyjelen
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
chyle czolka nie sprawdzalem i zaufalem bloodyhell jestes spoko ziomek i to nie ja pisalem tylko ten przeklety poniedzialek przeze mnie przemawia, przekazuje znak pokoju
- Cz4rny1337
- Moderator
Dzięki za podesłanie peceta. Na ten moment obczaję geforce now i tę drugą w offtopie polecaną wersję, kupię może manora na steamie a kingdom come sprawdzę ostatnią dostępną opcję na ps4 żeby ocenić, czy mi się podoba. Szkoda mi niestety tego 4,5k na chwilową fanaberię ale jeszcze zobaczę.
nic na potem
I jak tu nie kochać ea
mordo zamiast wypierdalać hajs na testerów wy nimi będziecie i my może damy radę ogarnąć na premierę w październiku bo kurwa wiecie przesunąć premiery nie da rady
chociaż ten sniped na końcu mocny vibe bf3
ale kurwa kiedy bc3

Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Grubo w tym ea ciekawe dlaczego bf2044 się chujowo sprzedał w końcu to była gra usługaAndrew Wilson miał twardy orzech do zgryzienia, gdy musiał wytłumaczyć inwestorom powody wielkiej porażki finansowej najnowszego Dragon Age’a. W końcu poznaliśmy wytłumaczenie CEO Electronic Arts, a to wszystko dzięki kwartalnej konferencji finansowej.
W jej trakcie Wilson stwierdził, że trzeci kwartał nie spełnił ich wymogów. Jak sam mówił, wielkie tytuły – nawet te wykończone ze sporą starannością – mogą nie dowieźć pod względem oczekiwań finansowych.
“
Aby wyjść poza podstawową grupę odbiorców, gry muszą dopasować się do zmieniających się oczekiwań graczy, coraz częściej poszukujących funkcji wspólnego świata oraz głębszego zaangażowania, zaraz obok wysokiej jakości narracji. Dragon Age miał udaną premierę i został dobrze oceniony zarówno przez krytyków, jak i graczy. Nie trafił jednak do wystarczająco szerokiej publiczności na tak konkurencyjnym rynku.
ANDREW WILSON
Ple, ple, ple, bardzo dużo słów, które można skrócić do kilku: gdyby Dragon Age: The Veilguard był grą-usługą, to na pewno nie odniósłbym takiej porażki. Swoją drogą, jeżeli jesteście ciekawi, jak według nas poradził sobie najnowszy Dragon Age, to odsyłamy do recenzji autorstwa Ottona.
Do głosu w trakcie konferencji doszedł również Stuart Canfield, szef ds. finansowych w Electronic Arts, który dodał, że wyniki finansowe Dragon Age: The Veilguard odzwierciedlają zmieniający się krajobraz branży oraz „wzmacniają znaczenie działań mających na celu realokację zasobów w kierunku najistotniejszych i najbardziej obiecujących możliwości”. Uff, trudno było tego nie napisać bez przewracających się na to korpogadanie oczu.
W trakcie tej pogadanki Wilson zdradził również, że przychody z gier-usług wynoszą 74% wszystkich dochodów Electronic Arts. Konkretnie chodzi o 5,5 miliarda dolarów z zarobionych w kalendarzowym roku 2024 7,34 miliarda. Niestety, porażka gry singlowej może oznaczać dla nas, graczy, jeszcze większe dokręcenie śruby przez EA i skupienie się przede wszystkim na produkcjach typu live-service.
W związku ze słabą premierą i niską sprzedażą Dragon Age: The Veilguard z pracą w BioWare pożegnała się reżyserka tytułu, scenarzyści oraz producenci. Tym samym w słynnym studiu pozostało mniej niż 100 pracowników, a wszyscy skupieni są na pracy nad kolejną odsłoną Mass Effecta. Wydaje się, że będzie to już naprawdę ostatnia szansa na utrzymanie się BioWare na powierzchni.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
- Rozpierdalator
- genocidegeneral
No a ten cudak reżyser od Veilguarda teraz pracuje utworzonym przez Wizards of the Coast studiu Skeleton Key, ciekawe jaką następną markę spierdolą, Baldura?
;(
wracam ruchać szlachcianki w Kingdom Comie, elo

;(
wracam ruchać szlachcianki w Kingdom Comie, elo

Wyszło Split Fiction, czyli następca najlepszego couch coopa - It Takes Two
Pierwsze recenzje wyśmienite
Pierwsze recenzje wyśmienite
I know they are thinking bout killing me
Some niggas that voted for Trzaskowski
Some niggas that voted for Trzaskowski
czeka właśnie na mnie w paczkomacie 
Dodano po 1 dniu 6 godzinach 35 minutach 8 sekundach:
2h z hakiem grane z tż, zajebista gierka

Dodano po 1 dniu 6 godzinach 35 minutach 8 sekundach:
2h z hakiem grane z tż, zajebista gierka
Spoiler
świński poziom

zazdro możliwości grania z TŻ, moja przy it takes two wytrwała dwie godziny, przegrała z poruszaniem prawym analogiem i obracania kamerą, no i tyle było z grania kurwa
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
jeszcze znajdziesz szczescie cloud pozdro
znamy już goty 2025, premiera 26 czerwca
dopierdolony jest ten silnik horizona
ostatnio nostalgicznie wzięło mnie na napierdalanie groszków w NosTale, piękna to jest gra
Co na pierwszy strzał z Ps5?
Horizon zero dawn / elden ring / ghost of tsushima.?
Horizon zero dawn / elden ring / ghost of tsushima.?
- Cz4rny1337
- Moderator
Liczac osobno milesa i pierwszego to powiedzialbym ze wszystkie 3
No i polecam tez dlc do jedynki ograc, ja sie swietnie bawilem tymi historyjkami na boku

God of War, Elden Ring, Tsushima, Spiderman, TLoU, zalezy co lubisz, w chuj opcji jest
- Cz4rny1337
- Moderator
ehh własnie nieograłem tych DLC do spidermana, a teraz juz nie ma w ps plus oddajcie reeeee