Fryzury i zarosty
Moderator: wrubel
- Bunnymen77
Re: Fryzury i zarosty
Zapuszczam ponad rok, ale w wakacje też dostałem niezłego wkurwu, mowie gosciowi, ze zapuszczam, chce tylko tyl, bo wlosy rosna mi nisko na karku i wyglada to bardzo nieschludnie i podgolic nad uchem. Jebany przycial mi 3cm wszedzie, do tego wygladalem jak od gara. Okres wygladania jak mostowiak znacznie przedluzyl sie.
Polecam serdecznie szampon yope men save my hair, przedział cenowy 20-30 zł / 300 ml. Może komuś przypasuje, fajnie się po nim włosy układają.
Ja akuratnie pelnej nie zapuszczam a ze wzgledu na prace hoho.. jest ciezko ja ogarniac i czesto gole na 4mm brodke i wasa jakos "na oko" ale uzywam tego bostwa i w koncu mi sie nie "rozwalaja" po takim chaotycznym goleniuBunnymen77 pisze: ↑23 sty 2025, 16:52 Zapuszczam brodę, nie wiem dokładnie ile, myślę, że jakieś 3 miesiące już i w sumie jest git, będę kontynuował. Jakieś must have?

Ziomy jaką pomade, krem, sól morska, tonik typu coś lekkiego na łepetyne polecicie na cieplejsze dni
Czaje się na lockharts muck
Czaje się na lockharts muck
Daimon Barber Forming Cream lub Lockhart's Sex Machine? Obczaj filmy na necie z tymi produktami, moze przypadna tobie do gustu @yaneq
wszystko jest fikcja literacka
- ART
- Mistrz Fantasy NBA
to zalezy co chcesz osiagnac i na jakich wlosach
Ile trzeba zapuszczac brodę żeby zakryć prześwity? Z miesiąc? Więcej? Nigdy w sumie nie miałem zarostu dłużnego niż max dwutygodniowy
Ktoś może polecić jakieś elektryczne golarki do zarostu.
Mocno mi posiwiał zarost, więc nie ma sensu już go zapuszczać.
Dodano po 3 minutach 53 sekundach:
Włosy rosnął pół minimetra dziennie, więc najlepiej zapóścić zarost na taką długość jaka jest od nosa do górnej wargi.
Radzę najpierw zapóścić goatee w stylu 2paca, a potem boki
Mocno mi posiwiał zarost, więc nie ma sensu już go zapuszczać.
Dodano po 3 minutach 53 sekundach:
Zależy jak dużę.
Włosy rosnął pół minimetra dziennie, więc najlepiej zapóścić zarost na taką długość jaka jest od nosa do górnej wargi.
Radzę najpierw zapóścić goatee w stylu 2paca, a potem boki
Trymer PHILIPS OneBlade Pro QP6552/15
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdr ... -qp6552-15
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdr ... -qp6552-15
Spoiler

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
od kiedy jestem posiadaczem tego itemu (koniecznie w wersji 360) to ani razu nie użyłem zwykłej maszynki do golenia
- zemsta1camzata
Golarka PHILIPS Seria 7000 S7885/50 SkinIQ Na mokro i sucho
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdr ... -50-skiniq
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/zdr ... -50-skiniq
Spoiler

Wszystkie moje wypowiedzi są pisane na podstawie scenariusza. Mogą zawierać treści nieodpowiednie dla dzieci i takie, które mogą urazić niektórych dorosłych. Czytasz na własną odpowiedzialność.
Ja z kolei mam coś takiego i raczej nie polecam

Co prawda używam golarki głównie do golenia łba ale podrzucam info. Sama długość(a właściwie krótkość hehe) cięcia jest super- jest prawie jak ostrzem, a jednocześnie nie ma problemów z wrastającymi włoskami i zacięciami ale za to włosy muszą być krótkie żeby ‚weszły’ w te dziurki na folii, przez co muszę przed goleniem jechać głowę klasycznym trymerem bez nakładki. Poza tym nawet jak włosy sa już skrócone, to i tak trzeba przejeżdżać po kilka razy w jednym miejscu żeby złapało i finalnie kończy się tak że bardziej problematyczne miejsca gole zwykła jednorazówką z ostrzami i cały proces zajmuje mi znacznie dłużej niż chciałbym na to poświęcać czasu. Jak to jest z tymi golarkami jak u @zemsta1camzata włosy też muszą być bardzo krótkie żeby złapały czy na kilkudniowych włosach da radę ?

Co prawda używam golarki głównie do golenia łba ale podrzucam info. Sama długość(a właściwie krótkość hehe) cięcia jest super- jest prawie jak ostrzem, a jednocześnie nie ma problemów z wrastającymi włoskami i zacięciami ale za to włosy muszą być krótkie żeby ‚weszły’ w te dziurki na folii, przez co muszę przed goleniem jechać głowę klasycznym trymerem bez nakładki. Poza tym nawet jak włosy sa już skrócone, to i tak trzeba przejeżdżać po kilka razy w jednym miejscu żeby złapało i finalnie kończy się tak że bardziej problematyczne miejsca gole zwykła jednorazówką z ostrzami i cały proces zajmuje mi znacznie dłużej niż chciałbym na to poświęcać czasu. Jak to jest z tymi golarkami jak u @zemsta1camzata włosy też muszą być bardzo krótkie żeby złapały czy na kilkudniowych włosach da radę ?
oneblade dwutygodniowy zarost daje radę bez problemu, nie na zero, ale na takie prawie-zero, można powiedzieć, że skraca na jednodniowy, tylko też trzeba czasem kombinować z kątem
mam go od października i jeszcze nie zmieniałem ani razu ostrzy
mam go od października i jeszcze nie zmieniałem ani razu ostrzy
- zemsta1camzata
ja zazwyczaj co 2-3 dni się golę i nie ma problemu żadnego, nie wiem jakby było w przypadku tygodniowych włosów
Wszystkie moje wypowiedzi są pisane na podstawie scenariusza. Mogą zawierać treści nieodpowiednie dla dzieci i takie, które mogą urazić niektórych dorosłych. Czytasz na własną odpowiedzialność.
Polecicie jakiś lekki tonik do włosów, który zbytnio nie obciąży? Ostatnio w ogóle nie używałem żadnych pomad, kremów itd i stwierdzam poprawe kondycji skóry głowy i włosów, ale ogólnie psiknąłbym coś na co dzień by te włosy chociaż jakkolwiek były ułożone
Reuzel grooming tonic ja używam i bdb
najlepszy zestaw szampon + odżywka + olejek do włosów kręconych dostępny w hebe/rossman to? nie ma tej marki w w pl co w dk używałem