Fryzury i zarosty

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
chaya

Re: Fryzury i zarosty

Post autor: chaya »

balsamy są do stylizacji bardziej. dodatkowo odżywiają. proraso nie używałem, bo ja bardziej w mocne chwyty idę.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

juwen pisze: 13 sty 2025, 2:37 imagine że rozgrywasz mecz życia, twoje zdjęcie śmiga po socialach klubowych i wszystkich piłkarzy, a ty masz na mordzie takie coś
Spoiler
Obrazek
coś to united pechowe bo kiedyś z podobnym mchem śmigał darmian
Spoiler
Obrazek
będę rzigoł
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
yaneq

Post autor: yaneq »

Olejek do brody o zapachu typu leśny, świeży, polecacie coś?
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Zapuszczam brodę, nie wiem dokładnie ile, myślę, że jakieś 3 miesiące już i w sumie jest git, będę kontynuował. Jakieś must have? Powiedziałem kobiecie by mi kartacz na walentynki kupiła, jest coś jeszcze co powinienem mieć? Dodam, że nie jestem osobą która się szykuje przed wyjściem z domu, interesują mnie tylko niezbędne rzeczy ;)
Po jakim czasie byliście pierwszy raz u barbera, by to ogarnął? Póki co podgalam onebladem na wysokości grdyki, policzki i wąsa.

Kiedyś pytałem w tym temacie i polecaną pomadę Elementum Aqua do włosów użyłem finalnie dwa razy... Za dużo roboty i efekt tłustych włosów.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Ja osobiście korzystam tylko z olejku do brody, ale też nie mam jej jakoś szczególnie bujnej. Rzadko go używam i wystarczają na nią ze 3 krople, więc jedna buteleczka starczy mi na jakieś 2 lata.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
kr0pka

Post autor: kr0pka »

Bunnymen77 pisze: 23 sty 2025, 16:52 polecaną pomadę Elementum Aqua do włosów użyłem finalnie dwa razy... Za dużo roboty i efekt tłustych włosów
no widzisz, jakbyś kupił montibusa od elementum, to byś używał z zadowoleniem ;)
nic na potem
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

po reformulacji aqua by elementum ma inne zastosowanie niz wczesniej, do slickbacka/pompa jest super z zajebistym satynowym polyskiem ale jesli chcesz przeczesywac wlosy reka to jest chujnia i wyglada sie jak obwies
@kr0pka masz montibusa w pompce/butelce czy w sloiku? ewentualnie masz moze porownanie jednego do drugiego? mialem w sloiku kiedys ale zgubilem
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
kr0pka

Post autor: kr0pka »

mam takiego i takiego. wersja w pompce jest moim zdaniem cięższa i mam wrażenie jakby tłustych włosów. staram się dawać na włosy jeszcze mniej, żeby uniknąć tego efektu tłustości. ogólnie dla mnie ta zmiana na minus spory ale zdania są podzielone (mój barber zadowolony).
nic na potem
Awatar użytkownika
ART
Mistrz Fantasy NBA

Post autor: ART »

kurdefaja szkoda wtenczas
obecnie testuje cala linie uppercuta jak ktos chce recenzje to zrecenzuje
4-HO-MET pisze: 22 maja 2025, 12:42 Zdrowe chłopy z poprawnym popędem płciowym jak nie mają kobiety to walą gruchę. Proste jak jebanie.
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Bunnymen77 pisze: 23 sty 2025, 16:52 Po jakim czasie byliście pierwszy raz u barbera, by to ogarnął? Póki co podgalam onebladem na wysokości grdyki, policzki i w
po tych trzech miesiącach mógłbyś się już wybrać, żeby podciął pejsy (bo pewnie wystają na zewnątrz) i skrócił wąsy
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Wąsa sobie ogarniam sam, przycinam nad wargą, a reszta idzie w dół i zlewa się z brodą. Pejsy są ok, natomiast troche sterczy po bokach poniżej linii szczęki i to jest średnie, jakbym zgolił wąsa to wyglądałbym jak amisz ;)
@marmolad_k2, jaki olejek masz na myśli?
kr0pka pisze: 23 sty 2025, 19:54 no widzisz, jakbyś kupił montibusa od elementum, to byś używał z zadowoleniem
teraz już jestem w stanie spiąc i zakryć przerzedzające się włosy na czubku głowy ;)
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja bym się wybrał, nawet jak dobrze wygląda to po takim czasie na bank będzie dużo lepiej wyglądać po ogarnięciu przez barbera

Co do rzeczy, ja mam trudne włosy na brodzie i używam:
- Kartacz - polecam, co jakiś czas sobie tam przejechać, dużo lepiej się układa, schodzi martwy naskórek który sie zbiera
- Szampon - moja broda jest chujowa po myciu zwykłym mydłem czy szamponem, u mnie się sprawdza, ale idzie sie obejść pewnie
- Odżywka i olejek - pisze w jednym bo dla mnie daję dosyć podobne efekty. Ja przyznam, że jeżeli chodzi o miękkość włosa i układanie samoistne to odżywka się u mnie o wiele lepiej sprawdza niż olejek. Odżywke rzuce raz na jakiś czas wieczorem z 1-2h przed snem i jest git. Ale raczej większość poleca olejki właśnie

Więc te rzeczy ode mnie wymagają umycia szamponem podczas normalnego mycia, wysuszenia, sieknięcia kartaczem i nałożenia odżywki. A też tam to robię z raz/dwa razy w tygodniu i broda jest całkiem git, mimo że mam kurewsko twardy włos
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Bunnymen77 pisze: 24 sty 2025, 11:12 jaki olejek masz na myśli?
Kiedyś dostałem w prezencie Roomcays czy czy coś takiego, a niedawno kupiłem na promocji Bulldog, ale jeszcze nie używałem, one po jakieś 3 dyszki z hakiem chodzą.
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Dzięki Panowie, w lutym śmignę do barbera, olejek sobie pewnie też sprawię. Brodę myję normalnie szamponem, którym myję głowę.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

to co matowego teraz, bo mi się terra by elementum kończy (pewnie coś z mocniejszym chwytem by się przydało, ale byłem bardzo zadowolony ugułem)

ten montibus? w pompce nie zasycha?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
34beatajuice
Zbanowany

Post autor: 34beatajuice »

Gdzie szukać inspiracji do fryzur z dluzszymi włosami przy gęstych włosach? Chciałbym zapuścić włosy mam już dość wyglądania jak wszystkie Piotrki i inne Mariusze
Awatar użytkownika
chaya

Post autor: chaya »

@Bunnymen77
z moich doświadczeń to powiem tak:
- barber już, a potem regularnie przez jakiś czas według Twoich potrzeb. ja po jakimś czasie chodzenia do barbera ogarniam brodę sam. kwestia jak szybko się nauczysz od nich jak się to robi. mi to zajęło ze dwa lata, ale to też z wygody. kupiłem trymer i jazda samemu
- kartacz - musisz mieć - ja używam kartacza 2 razy dziennie
- szczotka roller i suszarka do układania
- brodę myję tym czym całego siebie,
- olejków używałem bardzo dużo różnych zważając na stosunek ceny do jakości. na tę chwilę jestem przy olejku exotic arganove z rossmana (owocowy zapach, lekko tłusty, wydajny i tani) i docencie od pana drwala (matowy, nie tłusty, zapach mi nie pasuje, ale matowość robi robotę - cena do przyjęcia)
- balsam, tu podobnie do olejków. używałem wielu i szukałem dla siebie dobrego. obecnie jestem przy tych samych firmach jak przy olejkach. przestałem już przykładać wagę do odstających włosów i do tego wiecznie upierdolone ubrania pod brodą zmuszają do rezygnacji z codziennego użytku. ale kozakami dla mnie były: WHISKEY IN THE JAR BEARD GREASER Pan Drwal i Razors Edge Męska Wyspa. zapach i chwyt kozackie!
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Dzięki! Moze kiedyś spróbuję sam przycinać, ale na chwilę obecną to by się skończyło ogoleniem na zero i końcem zapuszczania :)

Docelowo chciałbym mniej więcej coś takiego
Spoiler
Obrazek
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

34beatajuice pisze: 26 sty 2025, 16:58 Gdzie szukać inspiracji do fryzur z dluzszymi włosami przy gęstych włosach? Chciałbym zapuścić włosy mam już dość wyglądania jak wszystkie Piotrki i inne Mariusze
Jutro idę po bodaj czterech miesiącach zapuszczania dokładnie z takim samym problemem. Dam znać.
34beatajuice
Zbanowany

Post autor: 34beatajuice »

Obys nie skończyl jak ja, czyt. zapuszczałem włosy 2 miechy, wyglądałem jak debil tylko po to żeby jebana fryzjerka kompletnie zignorowała moje wskazówki co do ostrzeżenia mnie i rozevobila mnie na typowego Piotrka.
Jeszcze zrobiła mi taką grzywkę, że wyglądam jakbym miał zakola, a nie mam.
ODPOWIEDZ