Czyli odpowiedz wschodniego wybrzeża na gangsta rap z zachodniego wybrzeża zapoczątkowana przez rapera Kool G Rap.
Czasy kiedy raperzy zaczeli nosić drogie garnitury i zgrywać bossów włoskiej mafii.
Lubicie taki rap?
Jakie piosenki albo albumy polecacie?
Ja mam mieszane odczucia co do tego stylu, chociaż podoba mi się, że to jest jawna fikcja, bo nigdy nie uważałem, że rap powinien opierać się na prawdzie.
Mafioso Rap
Re: Mafioso Rap
Mówię Avi zanim inni powiedzą, że Avi i zrobią lepsze żarty.
to kurwa forum rap, nie wizaż
Reasonable doubt przed wszystkim.
A z mniej kultowych ale dla. Mnie z mocnym repeat value "Deeper than rap"
A z mniej kultowych ale dla. Mnie z mocnym repeat value "Deeper than rap"
murzyn jako szef włoskiej mafii ? No parodia westernu
Nie dziwię się , że rodzina Gambino chciala najebac raekwona, bo ten sobie ubzdurał żeby nazwać płytę wu-gambinos
Nie dziwię się , że rodzina Gambino chciala najebac raekwona, bo ten sobie ubzdurał żeby nazwać płytę wu-gambinos
Nikt nie udawał makaroniarzy, tylko sobie ich ksywki brali i emulowali styl życia w tekstach. Najlepszy mafioso rap dał GZA na Liquid Swords:
Jeszcze kilka numerów:
Konsekwentnie w tej konwencji to jechał w sumie chyba tylko Kool G Rap, może jeszcze Scarface. fat Joe to raczej bardziej bragga niż mafioso.
Jeszcze kilka numerów:
Konsekwentnie w tej konwencji to jechał w sumie chyba tylko Kool G Rap, może jeszcze Scarface. fat Joe to raczej bardziej bragga niż mafioso.
I'm enslaving women from Ukraine,
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish
they don't understand english
but they understand pain,
it's the language of anguish