Buszu pisze:Przedstawiam film dokumentalny o historii Lucky Dice Music. To autorska opowieść widziana z mojej perspektywy o tym, jak zbudowałem ten label od zera. Jako narrator prowadzę widza przez drogę od pasji do tworzenia muzyki, przez pierwsze porażki, chwile zwątpienia i determinację, aż po przyjaźnie oparte na wspólnych marzeniach oraz sukcesy, które ostatecznie wystawiły nas na próbę doprowadzając do rozłamu.
LDM było dla mnie wszystkim. Ten film zamyka ważny rozdział mojego życia i jednocześnie otwiera nowy. W momencie rebrandingu kanału wytwórni w moje osobiste miejsce twórczości postanowiłem podzielić się historią, która nigdy wcześniej nie została opowiedziana. Materiał powstał z archiwów wytwórni: teledysków, zdjęć, ujęć backstage’owych oraz prywatnych nagrań, z których większość nigdy wcześniej nie ujrzała światła dziennego.
Dla wszystkich, którzy byli z nami – bez Was ta historia nigdy by nie powstała.
LUCKY DICE MUSIC. CO POSZŁO NIE TAK? | FILM DOKUMENTALNY
LUCKY DICE MUSIC. CO POSZŁO NIE TAK? | FILM DOKUMENTALNY
Re: LUCKY DICE MUSIC. CO POSZŁO NIE TAK? | FILM DOKUMENTALNY
ja to kojarze ich tylko z tego że młodzież chodziła w ich bluzach jakoś w tych okolicach 12-15
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Pamiętam Busza z teledysku na ostatni Kodex gdzie wyglądają z Sitkiem identycznie xD Potem na Chwillwagonie wrócił i nawet mi się podobały jego zwrotki. Były lepsze niż połowy łaków co tam byli w tej ekipie. Szkoda że mu po tym projekcie solowa kariera nie pykła. Puścił chyba jeden album i zniknął kompletnie znowu.
Uroczy dokument, fajnie się ogląda te czasy gdy wszyscy w szerokich spodniach, w bluzach z urbancity i fullcapach... Albo jest taka przebitka jak w jakiejś spelunie grają koncert i tam może 50 osób pod sceną ale każdy macha łapą jak w 8 mili, to naprawdę były hiphopowe czasy ehh
Lucky dice wcale nie było takie lucky, każdy kto się otarł o ten label nigdy nie zrobił kariery, natomiast trzeba im oddać, że trochę szumu narobili.
Właściwie nie ma chyba żadnego labelu z takich mniejszych który by przetrwał próbę czasu, jakieś HighTime'y LekterRecordsy i pewnie wiele innych -wszystkie po czasie pozdychały
Lucky dice wcale nie było takie lucky, każdy kto się otarł o ten label nigdy nie zrobił kariery, natomiast trzeba im oddać, że trochę szumu narobili.
Właściwie nie ma chyba żadnego labelu z takich mniejszych który by przetrwał próbę czasu, jakieś HighTime'y LekterRecordsy i pewnie wiele innych -wszystkie po czasie pozdychały
Popi.jaku
braindead familia? aloha?
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Nah, to taka liga NWJ, czyli label - gildia przydupasów stworzona przez rapera głównie żeby samemu się wydawać, takie w przeciwieństwie do tych undergroundowych będą istniały dopóki główny żywiciel będzie żywy
e: chuj wie skąd avek, ktoś wrzucił tego gifa na wykop w 2014
e: chuj wie skąd avek, ktoś wrzucił tego gifa na wykop w 2014
Ostatnio zmieniony 06 lis 2025, 23:19 przez Popi, łącznie zmieniany 1 raz.
Popi.jaku
no racja w sumie
btw dasz linka skąd pochodzi twój avatar? bo mocne a nie znałem
btw dasz linka skąd pochodzi twój avatar? bo mocne a nie znałem
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
z tego co mi wiadomo to takiego jnra np wyruchali niekorzystnym kontraktem

- FruitOffTheWall
kurwa fa dokument którego nie potrzebowałem ale bede oglądać
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
- Ten Typ Gold
Mega ciekawy materiał, warto
Wlaśnie oglądam. Szczere, od serduszka, czuć wajb i zajawę. Młode lata - 2008 - 2015 - studiowałem i pracowałem we Wro więc temat mi bliski.
Zachęcam do sprawdzenia bo warto.
Zachęcam do sprawdzenia bo warto.
https://soundcloud.com/redsunrisingpl TO NIE JEST HIPHOP
całe życie żyłem w przeświadczeniu że ten label należał do sitka. coś jak stoprocent do soboty. nie interesowałem się kompletnie rapem spod ich szyldu, ale dokument sieknąłem na strzała. fajnie się tego słucha i czuć ducha rapu w powietrzu
dziwki basen i machanie kutasem
Sitek tam ładnie wygrzany latał
- oKulTywowany
Tęsknie za tymi czasami jak i za Aptaun records
This page is no longer available.
- gonny_trebor
- Moderator
dobrze pokazane jak działała branża w czasie tego drugiego boomu na rap, brakuje mi tylko jakiejś konkretnej odpowiedzi na pytanie postawione w tytule, bo w zasadzie co mógł zrobić z tym, że jakiś stochu czy zduno nie chcieli nagrywać
ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #108 - Sampel
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem
>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
kurwa, asy i klątwa aptaun to była niesamowita samospełniająca się przepowiednia
a lucky dice to chyba przez chwilę coś bonson z nimi pykał? nie, że należał, ale był w bardzo koleżeńskich stosunkach
to kurwa forum rap, nie wizaż
Jest w materiale o koneksjach z Bonsem wspomniane w 32 minucie
W ogóle nie kojarzę Sitka z tamtych czasów. Myślałem, że to jakiś industry plant :O
P(A|B) = [P(A)*P(B|A)]/P(B), all the rest is commentary.
R.I.P mordy
R.I.P mordy
Kurde Henson zapomniałem o chłopie. Swego czasu było głośno o nim, że podpierdalał bity xD wiadomo co się z nim później stało? Kompletnie odbił od robienia muzyki?